Lenovo İdeapad 310 Laptop Hackintosh Uyumu

byegul

APPRENTICE
3 Ocak 2017
41
13
21
49
Bu bilgisayara uygun config.plist dosyası ve ketx dosyası , boot dosyalarını rica ediyorum. Kurulum konusunda bilgim pek yok.

İşlemci Özellikleri
İşlemci TeknolojisiCore i5
İşlemci Hızı2.5 GHz Turbo ile 3.1 GHz
İşlemci Numarası7200U
[TBODY] [/TBODY]
Ram Özellikleri
RAM Kapasitesi8 GB
RAM TipiDDR4
[TBODY] [/TBODY]
Ekran Özellikleri
Ekran Boyu15.6 inch
[TBODY] [/TBODY]
Ekran kartı
Ekran Kartı TipiPaylaşımsız
Ekran Kartı MarkasıNVIDIABilgi
Ekran Kartı Hafızası2 GB
[TBODY] [/TBODY]
HDD Özellikleri
Disk Kapasitesi1 TBBilgi
Disk TürüSATA
[TBODY] [/TBODY]
Grafik Kart
Ekran Kartı ChipsetiGT920MX
[TBODY] [/TBODY]
ve İntel HD 620
[TBODY] [/TBODY]

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
bu bilgisayara uygun config.plist dosyası ve ketx dosyası , boot dosyalarını rica ediyorum.Kurulum konusunda bilgim pek yok.
İlk olarak platformumuza hoşgeldin @byegul,
Kabylake işlemciler tam olarak destek çıkmadı. Ancak aşağıda paylaştığım bağlantıdaki rehber ile Skylake kimliği kullanarak, Kaby Lake işlemciyi sanki Skylake gibi göstererek tanıtmak mümkün;
Kaby Lake Sistemlerde Sierra Kurulum için FakeCPUID
Cihazın Optimus ise GT920MX grafik kartını kullanmanın bir yolu yok. Ancak HD 620 tanıtabilirsin.
Kurulum için ilk olarak USB imajını hazırlamalısın:
macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı
Yukarıda bağlantısını paylaştığım rehberde USB hazırlama ve kurulum adımları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca İmaj içerisinde "Kurulum sonrası Araçlar" klasöründe HD620 için düzenlenmiş Config.plist dosyası da paylaştım. Bunu da klasör içinde ki rehberi takip ederek kullanabilirsin. Kurulum esnasında ve sonrasında problem yaşarsan bu konu altında paylaşırsan sana yardımcı olurum. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mrkanet

APPRENTICE
13 Eki 2017
3
0
1
26
Merhaba. Ben de ideapad 310 kullanıyorum fakat benim bu pcden farklı iki özelliği var bilgisayarımın.
Birisi işlemci. i5-6200u
İkincisi ekran kartı. Intel HD 520

Ben işlemcime göre smbios ayarlarında hangi mac sürümünü seçmeliyim? Yardımcı olabilir misiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: mrkanet

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
22
İdeapad 310 için sürücüler mevcuttur.

Ses için: VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Kurulum sırasında yüklenme yerinde "Özelleştir" sekmesine tıkla ve Classic versiyonunu seçip oradan hangi Mac OS sürümünü kullanıyorsan onu seç.

Ekran kartı için: Çoğu zaman Intel sistemlerde ekran kartı tanımlı geldiği için gerekmiyor. Eğer ki gerekirse kext yükleyip yapabilirsin.

Batarya için: Bir yama yapman lazım. Bunu da bu rehberden yapabilirsin. Lenovo ideapad 310 için pil yaması nasıl yapılır? | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Wi-Fi için: Senin hangi Wi-Fi kartını kullandığını bilmiyoruz, ama laptopların neredeyse çoğu uyumsuz oluyor. Ethernet kablosu takıp öyle internete bağlanabilirsin. Hatta bilgisayarın içindeki Dahili Wi-Fi kartını değiştirebilirsin. Eğer ki hiçbirini yapamam diyorsan harici USB Wi-Fi al. Asus N10 veya Asus Nano AC53 tavsiye ederim. Ben Asus N10 aldım bir sürelik kullanmak için Vatan Bilgisayar'dan. Ürünler birçok mağazada stokta mevcuttur, en yakın mağazadan gidip alabilirsin.

Ürün linkleri:

Asus USB N10: Asus Usb-N10 Nano 150Mbps Kablosuz-N Usb Adaptör - Vatan Bilgisayar

Asus USB AC53: ASUS USB-AC53 NANO 300MBPS-867MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC USB ADAPTÖR - Vatan Bilgisayar

Ürünü aldıktan sonra tak-çalıştır şeklinde kullanamazsın. Bunun için ise sürücü yüklemen lazım. Dilersen ürün içinden çıkan CD ile kurabilir veya Asus'un web sitesinden kullandığın Mac sürümüne göre indirebilirsin.

@montezuma

• Like
Tepkiler: mrkanet

yusufxcingoz

APPRENTICE
9 Ocak 2020
21
6
21
Merhabalar
Ben lenovo ideapad 310 kullanıyorum sistem özelliklerim şöyle
işlemci i7 6500U 2.5ghz
ekran kartı nvidia gforce 920mx
12gb ram
1tb hdd
bu sisteme uyumlu bir hackintosh rehberi bulamadım acaba yardımcı olabilir misiniz

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Ideapad 310
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6500U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvdia GTX920m
Disk ve RAM
120GB SSD & 1TB HDD, 12GB RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Özel bir rehber gerekmiyor. Herkesin yaptığı gibi kurulum imajını indirip kurulumu deniyorsun. Kurulumda hata alırsan imaj içindeki HD520 için uyumlu config ile deneme yapıyorsun. Ek olarak #5 mesajda da neler yapılması gerektiğini anlatılmış. Ayrıca forumda 310 için arama yaparsan bir çok konu var. Bunları takip edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları