Lenovo Ideapad 510-15IKB Sierra Kurulum Sonrası Sorunlar

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu cihaz için kurulum sonrası sorunlarım var. bu model cihaz bu forumda suanda ilk ve yardımlarınız sayesınde kurulum sonrası sorunları çözersek rehber oluşturacagım ki diğer arkadaşlarımız faydalansın. Ayrıca buradan @oguzhantasdemir bana cok yardimci oldu kendisine tesekkur ediyorum

-Sorunlar:
1. wifi çalışmıyor
2.pil göstergesi, "sistemde bi yerde gördüm tik atıyorum tik kalkıyor olmuyor ve "0" görünüyor
3.direk başlatma elma logosu gelme sorununu çözemedim forumda okudum ama anlamadım config / -v silin diye gördüm config nerde bu işaret nerde bilmiyorum & kurulum sonrasi usb icinde config dosyami bulamadim
4.wi-fi için yapılacak bisi yok ise en iyisinden tak çalıştır usb wi-fi tercihiniz ne olur
5.Sistem stabil çalışır mı çünkü proje çalışacağım korkmama gerek varmıdir
6.geforce 940mx ekran kartını kullanma imkanım varsa nasıl yapabilirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
1. wifi çalışmıyor
Wi-Fi kartın desteklenmiyor.
2.pil göstergesi, "sistemde bi yerde gördüm tik atıyorum tik kalkıyor olmuyor ve "0" görünüyor
Pil için DSDT yaması yapmalısın.
3.direk başlatma elma logosu gelme sorununu çözemedim forumda okudum ama anlamadım config / -v silin diye gördüm config nerde bu işaret nerde bilmiyorum & kurulum sonrasi usb icinde config dosyami bulamadim
Config.plist dosyanı açıyorsun ve Boot Argümanları içinde -v komutu üzerindeki işaretini kaldırıyorsun. Config dosyası, sistemi boot eden EFI boot içinde ki CLOVER klasörü içindedir.
4.wi-fi için yapılacak bisi yok ise en iyisinden tak çalıştır usb wi-fi tercihiniz ne olur
Tak çalıştır USB adaptör yok. Şu an tavsiye edilen ürün Asus N10 Wi-Fi adaptör ve bunun sürücüsü sitesinde mevcut.
5.Sistem stabil çalışır mı çünkü proje çalışacağım korkmama gerek varmıdir
Windows ne kadar güvenli ise macOS o kadar güvenlidir. Sistem doğru bir şekilde çalışıyorsa korkacak bir şey yok. Harici bir diske yedeklerini alırsan sorun yaşadığında dosyalarına erişebilirsin.
6.geforce 940mx ekran kartını kullanma imkanım varsa nasıl yapabilirim.
laptop cihazlarda kullanılan Optimus teknolojisi macOS tarafından desteklenmiyor. Dolayısıyla harici rafik kartını kullanamazsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Config.plist dosyanı açıyorsun ve Boot Argümanları içinde -v komutu üzerindeki işaretini kaldırıyorsun. Config dosyası, sistemi boot eden EFI boot içinde ki CLOVER klasörü içindedir.
Teşekkür ederim üstad yardımların için fakat configi yukledigimde =v komutunda zaten tik yok

SD6ueQQduufLoQZXpqMDLmtXdJr9MUTJ.png

daha sonra nasil kayit edip boot edecegim onuda anlatabilirmisiniz acaba

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Teşekkür ederim üstad yardımların için fakat configi yukledigimde =v komutunda zaten tik yok
Sen boot esnasında akan yazıları iptal etmek istiyorsan bunu iptal etmek için -v komutunu devre dışı bırakmak yeterlidir. O zaman kullandığın Config dosyası, kontrol ettiğin dosya değildir. Zira başka türlüsü imkansız. O yüzden doğru dosya üzerinde bu düzenlemeleri yaptığından emin ol. Hatta şunu yaparsan anlarsın ne demek istediğimi; clover boot menü ekranında iken macOS kurulu diskin seçiliyken klavyeden <space> tuşuna bas ve gelen seçeneklerden -v Verbose mod üzerindeki işareti kaldır ve ve yine aynı pencerede " Boot with this argüments.. seçeceği ile boot edersen sistem Elma logosu ile boot eder.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Sen boot esnasında akan yazıları iptal etmek istiyorsan bunu iptal etmek için -v komutunu devre dışı bırakmak yeterlidir. O zaman kullandığın Config dosyası, kontrol ettiğin dosya değildir. Zira başka türlüsü imkansız. O yüzden doğru dosya üzerinde bu düzenlemeleri yaptığından emin ol. Hatta şunu yaparsan anlarsın ne demek istediğimi; clover boot menü ekranında iken macOS kurulu diskin seçiliyken klavyeden <space> tuşuna bas ve gelen seçeneklerden -v Verbose mod üzerindeki işareti kaldır ve ve yine aynı pencerede " Boot with this argüments.. seçeceği ile boot edersen sistem Elma logosu ile boot eder.
Ben galiba yanlis anlattim ustat sorunumu soyle aciklayayim bu yesil ekran gelmeden logoya nasil ulasabilirim
mufdrM1CuKCrdkwnNSCvgGQR0AGdX4ye.jpeg

mufdrM1CuKCrdkwnNSCvgGQR0AGdX4ye.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Config / Boot seçeneklerinde;
Default Boot Volume = macOS kurulum yaptığın diskin ismini gir.
Yine aynı yerde TimeOut = 0 (sıfır) değerini ata.
Yine aynı yerde No Early Progress aktif et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: tuncay

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Config / Boot seçeneklerinde;
Default Boot Volume = macOS kurulum yaptığın diskin ismini gir.
Yine aynı yerde TimeOut = 0 (sıfır) değerini ata.
Yine aynı yerde No Early Progress aktif et.
Bunları clover confi.. mi yapacağım yoksa açılış yeşil ekrandami üstad baktım bulamadım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: tuncay

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Üstad efi clover config sadece kurulum yaptığım usb de ona uyguluyorum ama değişen bisi olmadi bunu mac os kurulu olduğu yerde mi yapacağım eğer öyle ise dosya nerededir teşekkür ederim.
Sistemi USB üzerinden boot ediyorsan USB / EFI / CLOVER içindeki Config.plist üzerinden, eğer sistemi macOS üzerindeki EFI üzerinden boot ediyorsan EFI boot dosyası nerede ise onun CLOVER klasörü içindeki Config.plist dosyasında yapacaksın. Ayrıca Default Boot Loader içine doğru HDD ismi girdiğine emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Sistemi USB üzerinden boot ediyorsan USB / EFI / CLOVER içindeki Config.plist üzerinden, eğer sistemi macOS üzerindeki EFI üzerinden boot ediyorsan EFI boot dosyası nerede ise onun CLOVER klasörü içindeki Config.plist dosyasında yapacaksın. Ayrıca Default Boot Loader içine doğru HDD ismi girdiğine emin ol.
Üstad teşekkür ederim çözdüm sorunu sayende.
Çözüm: ben bu şekilde çözdüm kurulum yaptığım usb efi/clover/config.plist e dediklerini clover configurator ile yaptim sonra tekrar usb içinde kaydettim confingi sonra clover configurator mount efi bölümünden "sierra güncel kurulum imajı altındaki videoyu izledim" mount ettim ve direk açıldı
*püf nokta diskiniz bios bootta ilk sırada yer almalı

Pil için DSDT yaması yapmalısın.
üstad bu cihaza pil için dstd yaması yükleyebilir misin? Ve nereye konumlandıracagımı söyleyebilir misin?

@montezuma üstad sistemde sörf yaparken sorun yok final cut çalışırken tik diye sistemnkendini kapatıyor tekrar başlıyor çözümü varmıdır.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
üstad bu cihaza pil için dstd yaması yükleyebilir misin? Ve nereye konumlandıracagımı söyleyebilir misin?
Bu rehberi takip ederek DSDT / SSDT dosyalarını çıkartmalı ve yine aynı rehberde anlatılan yama işlemlerini referans alarak, macIASL ile gelen pil yamalarından, senin donanımına uygun yamayı belirleyip uygulamalısın.
sistemde sörf yaparken sorun yok final cut çalışırken tik diye sistemnkendini kapatıyor tekrar başlıyor çözümü varmıdır.
Final Cut işlemci ve grafik gücü isteyen bir uygulamadır. Bu uygulamanın HD620 ile düzgün çalışacağını düşünmüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler