ÇÖZÜLDÜ Lenovo İdeapad 510 15ISK Batarya için DSDT Düzenlerken Hata

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
Merhaba arkadaşlar pil göstergesi için ACPIBatteryManager.kext kurdum fakat çoğu arkadaşta olduğu gibi %0 olarak gözüküyor.DSDT düzenliyorum RehabMan Laptop yamasından kendi sistemime uygun olanı ayarladım fakat bu hatayı geçemedim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. @tosbaha
mQSCxLLTqIgLdPNNQ7CQqXItP0bE_DMQ.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
1. Dsl dosyalarını çıkarmak için rehberi takip et. BÖLÜM 4: ACPI Dosyalarının "refs.txt" İle Sökülmesi Rehberi takip etmezseniz hata alırsınız.
2. Dsl dosyalarında hata olduğu zaman yamalarla hataları düzelt.

HataUygulanacak Yama
syntax error, unexpected PARSEOP_PACKAGE[syn] Remove _PSS placeholders
syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG[gfx0] Cleanup/Fix Errors (SSDT)
syntax error, unexpected PARSEOP_ZERO[syn] Fix PARSEOP_ZERO Error eğer bu çözmezse
[syn] Fix PARSEOP_ZERO Error (aggressive)
[TBODY] [/TBODY]

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
Rehberi takip ediyorumda iasl.zip dosyasını /usr/bin klasörüne atın diyor fakat bende usr/bin klasor dizini yok.Terminal kullanarakta denedim "No such file or directory" hatası veriyor.

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
iasl.zip dosyasını değil, iasl.zip dosyasının içinden çıkan iasl dosyasını kopyalayın.
Sisteminizde /usr/bin klasörü nasıl yok ben hakikaten bunu anlamadım. Sistem nasıl çalışıyor peki? Kesinlikle bir yerde hata yapıyorsunuz. Sisteminizde /usr/bin kesinlikle var. Termial programını açın ve cd /usr/bin yazın hata almadan o klasöre geçersiniz.

• Like
Tepkiler: montezuma

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
Error olmadığı halde save yapamıyorum.
JNhuCSWRnc0USVDG2a498gh-EDWJWB6a.png

Rehberdeki Bölüm 7 ye kadar olan kısımları hepsini hatasız bir şekilde yaptım fakat Save as yaparken File Format ACPI Machine Language Binary olarak save yapınca yukardaki hata ile karşılaşıyorrum gözden kaçırdığım bir şey mi var anlamadım.

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Dosya neden kaydedilemez?
1. Dosya hatalıdır
2. Kaydettiğiniz yerde boş alan kalmamıştır.
3. Kaydetme yetkiniz yoktur.
Büyük ihtimal EFI klasörüne yazma yetkiniz yok. Dosyayı masa üstüne kaydet. Oradan da EFI bölümündeki belirtilen klasöre kopyala.

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
SSDT.dsl dosyasında sadece 1 Remaks hatası varken File Format ACPI Machine Language Binary olarak seçtiğimde istediğim yere kaydediyor.Baska bir SSDT.dsl dosyasında Warning hatası varsa onu kaydetmiyor.Ben sadece Error hatası olduğu zaman kaydetmiyor sanıyordum fakat bende Warning hatalarında da kaydetmiyor.
Bu arkadaşın videosunda DSDT.dsl de yamaları yaptıktan sonra error hatalarını gideriyor geriye Warning,Remarks ve Optimizations hatalarından kalmasına rağmen istediğini gibi kaydedebiliyor. EFI>CLOVER>ACPI>ORIGIN dizininden sadece dsdt ve ssdt dosyalarını masaüstünde bir klasöre attım.Rehberdeki yapılması gerekenleri yaptım ve yama ve hata düzelme kısmındakileride yaptım sonra düzenlemeleri biten dsdt ve ssdt dosyalarını tekrardan aml olarak kaydetmeye çalıştığımda sıkıntı oluyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
- En son surum MaciASL,iasl olduguna emin olun.
- MaciASL Preferences kisminda ACPI 6.1 olduguna emin olun
- Altta bulunan hic bir secenegin ozellikle Treat warning as errors(uyarilari hata olarak algila) seceneginin kapali oldugundan emin olun.

• Like

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
Yardımların için çok teşekkür ederim sayende pil göstergesi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda rehberi çok iyi takip etsinler.
.dsl uzantılı dosyayı .aml uzantılı dosya olarak kaydedemediğimin nedeni ise Treat warning as errors(uyarilari hata olarak algila) seçeneğinin aktif olduğundan save as yapamıyordum.

• Like

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Yardımların için çok teşekkür ederim sayende pil göstergesi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda rehberi çok iyi takip etsinler.
.dsl uzantılı dosyayı .aml uzantılı dosya olarak kaydedemediğimin nedeni ise Treat warning as errors(uyarilari hata olarak algila) seçeneğinin aktif olduğundan save as yapamıyordum.
burak dostum dsdt yamasını uplaod edip nereye yerleştirceğimi ve ayarları nelerdir söyleyebilirmisin. teşekkür ederim

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
İlk olarak verdiğim linklerdeki dosyaları indir.
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (battery kext) attığım dsdt dosyalarının çalışması için gerekli kext
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (DSDT DOSYALARI)
Verdiğim dosyaların hepsini Clover Configurator programından sol taraftaki tools kısmından Mount Efiden "Macos" diskini seçip "Open Partition" diyerek EFI/CLOVER/ACPI/origin klasörünün içine hepsini yapıştır sonra verdiğim kexti Kcpm Utility Pro programı ile kur.Bu şekilde yaptığın zaman sorunsuz bir şekilde çalışması gerekiyor.

• Like
Tepkiler: tuncay

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
İlk olarak verdiğim linklerdeki dosyaları indir.
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (battery kext) attığım dsdt dosyalarının çalışması için gerekli kext
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı (DSDT DOSYALARI)
Verdiğim dosyaların hepsini Clover Configurator programından sol taraftaki tools kısmından Mount Efiden "Macos" diskini seçip "Open Partition" diyerek EFI/CLOVER/ACPI/origin klasörünün içine hepsini yapıştır sonra verdiğim kexti Kcpm Utility Pro programı ile kur.Bu şekilde yaptığın zaman sorunsuz bir şekilde çalışması gerekiyor.
Dostum benim pc 510Ikb sorun çıkarmı acaba

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
54
20
71
27
Yama hazırlarken RehabMan Laptop patches kısmından -5GzKZAvnpDXiyT07A6PCs_-kpG5mwN_.png dosyalarını kullanarak yama yaptım seninkide uyabilir büyük ihtimal

• Like
Tepkiler: tuncay