Merhaba bugün bilgisayarima high Sierra kurdum. Daha öncesinde Sierra kullanıyordum. Fakat high Sierra da bilgisayar biraz kasiyor, bilgisayar özelliklerim
kasmadan kastım yani yavaş çalışıyor. mesela elma logosuna tıklayınca menü geç geliyor gibi. birde ben usb wifi wn823n kullanıyorum normalde TPLINK sitesinde Driver indirdiğimde en son 10.12 ye destek verdiği yazıyor fakat driveri kurduğumda usb wifi çalıştı. Fakat internet hızı düşük Sierra da böyle değildi. Bunun sebebi sizce eksik bir şey kurmuş olabilir miyim yoksa driverden kaynaklanan bir sorun mu? fikriniz nedir
Wi-Fi ile ilgili olan sorun sürücünün High Sierra için güncellenmesi muhtemelen. Her ne kadar aynı gözükseler de, Sierra ve High Sierra farklı işletim sistemleri. Grafik için ise senin kullanım deneyimini bilemiyorum. Bu yüzden bir şey diyemem. Şunu deneyebilirsin. Clover Bootloader güncellemesi yaparak sonuca bakabilirsin.
Wi-Fi ile ilgili olan sorun sürücünün High Sierra için güncellenmesi muhtemelen. Her ne kadar aynı gözükseler de, Sierra ve High Sierra farklı işletim sistemleri. Grafik için ise senin kullanım deneyimini bilemiyorum. Bu yüzden bir şey diyemem. Şunu deneyebilirsin. Clover Bootloader güncellemesi yaparak sonuca bakabilirsin.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Özetlemem gerekirse sierra kullanırken bilgisayar oldukça akıcı çalışıyordu. Mesela safari açınca hemen açılıyor ya da herhangi bir pencere, program açtığım ya da açmaya çalıştığımda hızlı bir şekilde açılıyordu. High Sierra da ise bu işlemler daha yavaş daha gecikmeli oluyor. Sierra dan zaten memnundum fakat bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bu nedenle kullandığım bazı programlar için OSX 10.13 sürümü gerekli. Config ile ilgili işaretlemem eklemem ya da çıkartmam gereken bir şeyler var mıdır? config dosyamı paylaşsam inceleme şansınız var mı?
EDİT: Bilgisayarın açılış süresi yani apple logosundaki progress barın dolma süresi bile Sierra ya göre daha uzun
Guncelledikten sonra bilgisayar açılmamaya basladi apple logosunda yüzde 60 kadar doluyor sonra donuyor
Açmayı başardım fakat klavye ve mouse calismiyor bu sefer de haliyle şifre giremiyorum
hiç bir dosya değiştirmedim, sadece config.plist i değiştirdim o da zaten kurulum yaptığım flashın içinden aldım ve kurulum yaptığımda klavye touchpad çalışıyordu sorun yoktu. High sierra masaüstüne windowstan falan erişme şansım yok mu masaüstünde almam gereken bir kaç dosya vardı çünkü
Evet Windows'ta bölüntü oluşturarak yaptım. Program için teşekkür ederim. Dosyalarımı alıp sıfırdan kurulum gerçekleştireceğim. Blgisayarın yavaş çalışma sorunu da düzelir belki
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.