ÇÖZÜLDÜ Lenovo IDEAPAD 510-IKB Pil Yüzdesi Aktif Değil

Barsa95

APPRENTICE
4 Nis 2018
62
2
21
30
Merhaba arkadaşlar. İki gündür pil yüzdesi sorunu ile uğraşıyorum. Gösterge var fakat %0 gösteriyor. Yama yapma olayını inanın hiç anlamadım. Bir arkadaş benim laptop modelinin ISK modeli için dosyalar ve kext paylaşmış fakat benimki KabyLake olduğu için uyumluluk göstermiyor. Nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Barsa95

APPRENTICE
4 Nis 2018
62
2
21
30
Yapman gereken alttaki rehberi takip etmek ve rehberdeki macIASL içinde [bat] yamaları altından Lenovo uyumlu yamayı belirleyip bunu uygulaman.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
benim sistemimi destekleyen bulamadım depodan. Fakat Benimle aynı özelliklerde olan IDEAPAD 510 ISK destekleyen buldum fakat compile kısmında error veriyor.

benim sistemimi destekleyen bulamadım depodan. Fakat Benimle aynı özelliklerde olan IDEAPAD 510 ISK destekleyen buldum fakat compile kısmında error veriyor.
ISK IKB fark ediyor mu onu da bilmiyorum

edit: yaptım kext kurduktan sonra yeniden başlattım ve yüzde geldi yani sorun düzeldi. fakat bilgisayarı kapattım açtıktan sonra bu sefer simge tamamen gitmiş

ISK IKB fark ediyor mu onu da bilmiyorum

edit: yaptım kext kurduktan sonra yeniden başlattım ve yüzde geldi yani sorun düzeldi. fakat bilgisayarı kapattım açtıktan sonra bu sefer simge tamamen gitmiş
EDİT 2= SORUNUM ÇÖZÜLDÜ. AYNI modele sahip arkadaşlar sorun yaşarsa, rehberde anlatılan işlemleri yapıp [bat]yamaları altından LENOVO IDEAPAD 700 olan yamayı seçin ve daha sonra DSDT dosyasını kaydedin. Kaydettikten sonra Clover Configurator aracılığıyla EFI>CLOVER>ACPI>ORIGIN içine kaydettiğiniz dosyayı kopyalayıp bir geri klasördeki patch içine yapıştırın. Daha sonra yine rehberde verilen kext dosyasını kurup bilgisayarı yeniden başlatın sorununuz çözülmüş olacaktır.

EDİT 3= ANLATTIĞIM İŞLEMLERİ YAPINCA BAŞARIYLA OLUYOR FAKAT YİNE GÖRDÜM Kİ BİLGİSAYARI KAPATIP TEKRAR AÇINCA YİNE KAYBOLUYOR NEDENİNİ ANLAYAMADIM :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
DSDT.aml dosyasını Config / ACPI/ DSDT name yazan yere ismini gir. DropOEM işaretli olarak tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Barsa95

APPRENTICE
4 Nis 2018
62
2
21
30
DSDT.aml dosyasını Config / ACPI/ DSDT name yazan yere ismini gir. DropOEM işaretli olarak tekrar dene.

dediğinizi yaptım ve bir kaç kere yeniden başlattım. Şu an için çözüldü görünüyor. Umarım tekrar bir sorun yaratmaz

dediğinizi yaptım ve bir kaç kere yeniden başlattım. Şu an için çözüldü görünüyor. Umarım tekrar bir sorun yaratmaz
EDİT = Pil sorunu gitmiyor bu sorun çözüldü fakat örnek vereyim yarım saat boyunca şarjda değildi ve şarj %71 tekrardan şarja taktığımda doluyor olarak göstermiyor baktığımda ise Güç Kaynağı : Pil yazıyor. Sadece bilgisayarı yeniden başlattığımda şarj aldığını gösteriyor. Sizce sebebi ne olabilir

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
DSDT yamalarında eksik olabilir. DSDT rehberinde önerilen yamaları uyguladığından emin ol. Batarya kentinin güncel versiyonunu kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler