ÇÖZÜLDÜ Lenovo Ideapad 510 "System uptime in nano seconds" Hatası

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
Lenovo İdeapad 510 15ISK

Aldığım hata ile ilgili Technopatta görebildiğim tüm konuları gezdim onun haricindeki konularıda gezdim bir türlü bu hatayı aşamadım kendi sistemime uygun config dosyasını da ayarladım.
  • RAM Bellek Boyutu:12 GB
  • Bellek Hızı:1866 MHz
  • İşlemci:Intel Core i5-6200U 2.3 GHz 3 MB Önbellek
  • İşlemci markası:Intel
  • İşlemci Modeli:Core i5-6200U
  • İşlemci Sayısı:6200U
  • İşlemci Hızı:2.3 GHz
  • İşlemci Çekirdek Sayısı:2
  • Önbellek Boyutu:3 MB
  • Ekran kartı:NVIDIA Geforge 940MX 4 GB
  • Grafik Bellek Tipi: Paylaşımsız
  • Grafik Bellek Boyutu:4 GB
  • Samsung 750 evo 250 GB SSD

Forumdaki çoğu konuları gezdim çoğu şeyi denedim bir türlü şu hatayı aşamadım.
gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg


Bıos ayarlarım bu arada tüm ayarlar ile denedim denemediğim ayar kalmamıştır.
gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg

Boot Argstaki çoğu komutlarıda denedim sadece örnek resim.
gwBel1UDtJJlfWNXDUz2WErMS2S1AFUl.jpeg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sin0w

Moderator
19 Eki 2016
552
136
0
30
Merhaba;

Öncelikle hoş geldiniz. Şu komutlar ile tekrar denermisiniz, -x -f ve USB 2.0 slotu kullandığınız dan emin olun. bunun haricin de
Kod:
https://mega.nz/#!wdI03IBB!OYvJuiQrrGCaBtD2rUTRz5abY010ls0CAeOftW87M58
burada ki imaj indirip tekrar yazdırın, zira bazen imajların inmesin de ve yazdırılmasın da sorun olabiliyor.
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
Cevabın için çok teşekkür ederim dediğin komutlar ve USB 2.0 slotu ile tekrar denedim maalesef sorun devam ediyor.Arkadaşımın dizüstü bilgisayarında sorunsuz bir şekilde kurulum yapılabiliyor.Defalarca denedim benim yakalayamadığım bir hata var.OS X El Capitan ile de denedim fakat sorun devam etmektedir.
 

Sin0w

Moderator
19 Eki 2016
552
136
0
30
Kod:
https://mega.nz/#!X1VSkAzL!0tJiOAeUyxqfCGN-kDzZ06oqBprtw_9LXHEZ1CgJWYw
Burada ki dosyayı indirip, usb içinde ki ile var ise değişin yoksa ise ekleyip deneyin.
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
@burakyapici aşağıda paylaşacağım çözümlerde uygulamadıkların varsa, bunlarla dener misin?
11: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
  • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
BIOS ayarlarında ayrıca;
Fast Boot= Disable olsun.
(Yukarıda ki alıntı da yazıyor gerçi ama) Boot Mode= Legacy / UEFI olarak değiştir
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
Kod:
https://mega.nz/#!X1VSkAzL!0tJiOAeUyxqfCGN-kDzZ06oqBprtw_9LXHEZ1CgJWYw
Burada ki dosyayı indirip, usb içinde ki ile var ise değişin yoksa ise ekleyip deneyin.
Dediğin gibi yaptım boot edince Shell ekranı açılıyor ve çıkamıyorum.

@burakyapici aşağıda paylaşacağım çözümlerde uygulamadıkların varsa, bunlarla dener misin?
BIOS ayarlarında ayrıca;
Fast Boot= Disable olsun.
(Yukarıda ki alıntı da yazıyor gerçi ama) Boot Mode= Legacy / UEFI olarak değiştir
Şu üçünü denedim yine olmadı. Tam olarak nasıl ayarlayacağımı anlayamadım, biraz karışık geldi. Yardımcı olabilir misin? Varsa rehber link verebilir misin?
GaHVwvr5M6hll-6UtqszH2CRLh7s-AIr.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
Şu üçünü denedim yine olmadı. Tam olarak nasıl ayarlayacağımı anlayamadım, biraz karışık geldi. Yardımcı olabilir misin?
Yamaların üstlerine tıkladığın da açılan pencerede "Seçenekler" altında "devre dışı" seçeneği göreceksin. Kullanmak istediğin yama üzerindeki işareti kaldırırsan yama aktif edilmiş olur. Bu değişiklikler otomatik olarak kaydedilir. Bundan sonra yapman gereken sol menüden en üstteki "Cloud Clover Editor" tıklamak ve burada "indir butonuna tıklamak.
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
Yamaların üstlerine tıkladığın da açılan pencerede "Seçenekler" altında "devre dışı" seçeneği göreceksin. Kullanmak istediğin yama üzerindeki işareti kaldırırsan yama aktif edilmiş olur. Bu değişiklikler otomatik olarak kaydedilir. Bundan sonra yapman gereken sol menüden en üstteki "Cloud Clover Editor" tıklamak ve burada "indir butonuna tıklamak.
Evet attığım resimdeki 3`ünüde denedim fakat sorun devam etmektedir.
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
@burakyapici,
BIOS'ta SATA=AHCI ayarı ile ilgili bir şey göremedim. Sorun bununla alakalı olabilir. Şu kexti EFI / CLOVER / Kexts / Others içine koyup deneyebilir misin?
Dropbox - SATA-100-series-unsupported.zip
Ayrıca Boot Komutlarına -f komutunu da ekleyelim. USB 2.0 portunu kullandığını yazmışsın. Buna ek olarak eğer elinde varsa USB 2.0 bir USB disk ile deneyebilirsen iyi olur.
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
@burakyapici,
BIOS'ta SATA=AHCI ayarı ile ilgili bir şey göremedim. Sorun bununla alakalı olabilir. Şu kexti EFI / CLOVER / Kexts / Others içine koyup deneyebilir misin?
Dropbox - SATA-100-series-unsupported.zip
Ayrıca Boot Komutlarına -f komutunu da ekleyelim. USB 2.0 portunu kullandığını yazmışsın. Buna ek olarak eğer elinde varsa USB 2.0 bir USB disk ile deneyebilirsen iyi olur.
Verdiğin linkteki dosyayı ve 2.0 disk ile de denedim sorun hale devam ediyor.
Çok uğraştırdıysam seni başka zamanda cevap verebilirsin. :)
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
@burakyapici Şunları deneyelim; İlk olarak kullandığın SMBIOS kimliğini nedir? Eğer denemediysen MacbookPro 13,1 yada 13,2 sistem kimliği ile dene. Eğer olmazsa;
Paylaşacağım EFI klasörü, Lenovo Ideapad y510 için. Ancak belki sende çalışabilir. Klasör içinde ki touchpad ve voodoo SSDT dosyalarını kullanma. Eğer kurulum gerçekleşirse bunları sonra denersin.
Clover_EFI_SSDT-HACK.zip
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
@burakyapici Şunları deneyelim; İlk olarak kullandığın SMBIOS kimliğini nedir? Eğer denemediysen MacbookPro 13,1 yada 13,2 sistem kimliği ile dene. Eğer olmazsa;
Paylaşacağım EFI klasörü, Lenovo Ideapad y510 için. Ancak belki sende çalışabilir. Klasör içinde ki touchpad ve voodoo SSDT dosyalarını kullanma. Eğer kurulum gerçekleşirse bunları sonra denersin.
Clover_EFI_SSDT-HACK.zip
SMBIOS kimliklerini denedim "not supported" dedi.
Verdiğin dosyaları denedim maalesef sorun devam ediyor.
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
@burakyapici Son verdiğim klasördeki config dosyası ilede aynı hatamı geliyor?Düzenlediğin config dosyasını paylaşabilir misin?
Son olarak, El Capitan ile kurulum denemediysen bir de El Capitan ile denemeni isteyeceğim.
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
@burakyapici Son verdiğim klasördeki config dosyası ilede aynı hatamı geliyor?Düzenlediğin config dosyasını paylaşabilir misin?
Son olarak, El Capitan ile kurulum denemediysen bir de El Capitan ile denemeni isteyeceğim.
Senin verdiğin dosyalardaki config dosyaları ile ve kendi donanıma uygun olan config dosyası ile de denedim hata düzelmedi.
Yandex.Disk
Paylaştığım config kendi donanıma uygun olan.Senin verdiklerinde sadece boot args komutlarını değiştirdim.
2 tane tane clover dosyası var hangisini atacağımı anlamadım ama ben hepsi ile denedim.
El capitanı dmg dosyası ile denemiştim bu sabah raw olanı indirip denerim.Yurtta olduğumdan internet çok sıkıntılı
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,503
3,963
4,351
Benim bu hatayı alıp ta çözemeyen var mı ? Üç haftadır uğraşıyorum şu hatayı geçemedim.
Cihazındaki bir donanım soruna yol açıyor. Bu rehberde anlattığım üzere, Laptop kurulumu meşakkatli bir iş. Ve çoğu zaman donanım uyumlu gözükse bile, uyumsuz bir bileşen kurulumda hataya yol açabiliyor.
Hackintosh Laptop Uyumluluğu | osxinfo
El Capitan, Sierra'dan farklı bir işletim sistemi. Belki bir şansın olabilir.
 

burakyapici

APPRENTICE
30 Ara 2016
23
4
0
21
Cihazındaki bir donanım soruna yol açıyor. Bu rehberde anlattığım üzere, Laptop kurulumu meşakkatli bir iş. Ve çoğu zaman donanım uyumlu gözükse bile, uyumsuz bir bileşen kurulumda hataya yol açabiliyor.
Hackintosh Laptop Uyumluluğu | osxinfo
El Capitan, Sierra'dan farklı bir işletim sistemi. Belki bir şansın olabilir.
El Capitan`ı usb belleğe yazdırdım,fakat bu sefer boot ederken + işaretlerinden sonra reset atıyor.
 

Benzer konular