Herkese hayırlı geceler cümleten. Yaklaşık bundan 1 yıl önce High Sierra kurmaya çalışarak hackintosh deneyimi elde etmeye çalışıyordum ve biraz kullanmıştım. Fakat tamamen uyumlu bir şekilde kullanamadım, yardımsız yapmaya çalıştığım için ses olsun, hız konusu olsun hepsi sorun olmuştu ve tamamen kaldırmıitım hackintoshu. Şimdi ise, aradan 1 yıl geçtikten sonra bu sefer kararlı bir şekilde, donanımım ne kadar uyum vaad ediyorsa sonuna kadar kullanıp uyumlu bir hackintosh kullanmak için kolları sıvadım. Mojave kullanmak istediğim için ilgili raw dosyasını indirip blena ile flasha yazdırdım. Şimdi ise windowsu formatlayacağım. Hazır formatlamışken, ilk önce hackintosh ardından windows kurmak istiyorum 256 GB SSD diskime. Sorularım ise;
1-) Tamamen uyumlu bir config dosyası nasıl elde ederim/yaparım?(Config düzenlemeyi pek bilmiyorum)
2-) SSDT/DSDT Gibi yamalar hakkında hiçbir fikrim yok, olmazsa olmaz mıdır?
3-) Forumda BAŞARILI KURULUM LEGİON Y720 konusu mevcut fakat bana göre eksik anlatıldığı için o konuya bakarak kurulum yapamadım,
Şimdi ise yardımcı olur musunuz? Nerelerden başlamalıyım? Ve sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum....
Lenovo Legion Y720
- İntel Core i5 7300HQ 2.5 GHZ Base Clock, 3.1 GHZ Turbo Clock( 3.5 GHZ Tek çekirdek Turbo.)
- NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
- İntel HD Graphics 630
- 16 GB DDR4 2400 MHZ RAM
-15.6 inch Full HD IPS MAT Ekran
-1 TB 7200 RPM HDD
-256 GB WD Black 8 Gb/s SSD
-Alüminyum metal kasa
-RGB Ayarlanabilir Klavye
1-) Tamamen uyumlu bir config dosyası nasıl elde ederim/yaparım?(Config düzenlemeyi pek bilmiyorum)
2-) SSDT/DSDT Gibi yamalar hakkında hiçbir fikrim yok, olmazsa olmaz mıdır?
3-) Forumda BAŞARILI KURULUM LEGİON Y720 konusu mevcut fakat bana göre eksik anlatıldığı için o konuya bakarak kurulum yapamadım,
Şimdi ise yardımcı olur musunuz? Nerelerden başlamalıyım? Ve sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum....
Lenovo Legion Y720
- İntel Core i5 7300HQ 2.5 GHZ Base Clock, 3.1 GHZ Turbo Clock( 3.5 GHZ Tek çekirdek Turbo.)
- NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
- İntel HD Graphics 630
- 16 GB DDR4 2400 MHZ RAM
-15.6 inch Full HD IPS MAT Ekran
-1 TB 7200 RPM HDD
-256 GB WD Black 8 Gb/s SSD
-Alüminyum metal kasa
-RGB Ayarlanabilir Klavye
- Laptop Modeli
- Lenovo Legion Y720
- İşlemci Modeli
- İntel Core i5 7300 HQ