ÇÖZÜLDÜ Lenovo T480 İçin Sequoia EFI dosyası

yasinatmc123

APPRENTICE
6 Mar 2025
20
2
21
Herkese selamlar daha önce lenovo thinkpad t480 bilgisyarıma macos 14.4. ü open core ile cihazıma kurmuştum ancak. Belirli sebeplerden ötürü sürüm yükseltmem gerekiyor ve neredeyse 1 haftadır bunun üzerine uğraşıyorum. RNVram i resetleme işlemini yapamdığım oldu plist dosyaları güncellenmedi falan uzun hikaye. Ancak şuan çok şükür efi dosyamı sistem görüyor ve başlatabiliyorum. Ancak elimde doğru düzgün bir efi dosyası yok. Daha önce Lenovo thinkpad t480 ciahzı olan ve macos sequoia kurmuş olan arkadaşlar benimle efi dosyalarınını paylaşabilir mi lütfen? Bu arada daha önce kullandıgım efi dosyalarından bir kaçını şu linkten aldım : MultimediaLucario - Github birini de şu linkteki dosyayı denedim : T480 - EFI. Daha önce bu efi dosyalarını tonymacx86 sitesinde de sordum ve oradaki bir kişi benim efi dosyalarımla ilgili şu yorumları yapmıştı :

I would question if you are using the OC setup you edited so ResetNvramEntry.efi was present and enabled in the config.plist to boot your system.

Do you have another drive in the system that contains an OC EFI folder?

Maybe it is your use of HoRNDIS.kext that is messing with the OC boot process?

I have looked at your OC EFI a couple of times and wouldn't know where to start editing your setup. The number of custom SSDTs in the ACPI folder and the number of non-essential kexts in your Kexts folder is beyond my ability to understand where to start. I don't think I have seen another OC setup with that many custom SSDTs and (normally) non-essential Kexts enabled in an EFI before.

I would point out that you have a SSDT-XHC.aml table and a USBMap.kext present and both are enabled. I don't think either are correct for your T480, and you should never have both present and enabled anyway.

The order of the kexts in your config.plist leaves a lot to be desired.

• Lilu.kext and VirtualSMC.kext should be first and second in the Kernel > Add section of the config.plist.
  • If you need it, CPUFriend.kext should be loaded before CPUFriendDataProvider.kext.
  • If running a version of macOS newer than Big Sur, then you shouldn't have both BluetoolFixup.kext and IntelBluetoothInjector.kext present and enabled.
    • IntelBluetoothInjector stopped working when Monterey was released.
    • Only BlueToolFixup.kext should be present and enabled in Monterey or newer.
ayrıca en son plist dosyamı okutabildikten sonra bu iki efi dosyalarından verbose modda şu hatalrı aldım belki size birkaç fikir verir.
Ve son olarak sizden ricam lütfen çalıştıgından emin olduğunuz ve yalnızca smbios ayarı değiştirilmesi gereken efi dosyalarını öneririseniz sevinirim çünkü nvram sıfırlayamıyorum ve sıfırladığım zaman tekrar denemem oldukça uzun sürüyor
Cümleten Selamün aleyküm arkadaşlar çok şükür macos 15.2 dosyasını kurmayı başardım efi dosyası için şu linkte bulunan dosyayı indirip içerisindeki EFI - HeliPort dosyası altında bulunan OC ve BOOT dosyalarını kullanın ben yalnızca smbios ayarlarını değiştirdim ve bende çalıştı. Bu arada dil almanca olarak geliyor kurduktan sonra dili değiştirebiliyorsunuz. Link : Github - Valnoxy T480 Oc
Herkese selamlar daha önce lenovo thinkpad t480 bilgisyarıma macos 14.4. ü open core ile cihazıma kurmuştum ancak. Belirli sebeplerden ötürü sürüm yükseltmem gerekiyor ve neredeyse 1 haftadır bunun üzerine uğraşıyorum. RNVram i resetleme işlemini yapamdığım oldu plist dosyaları güncellenmedi falan uzun hikaye. Ancak şuan çok şükür efi dosyamı sistem görüyor ve başlatabiliyorum. Ancak elimde doğru düzgün bir efi dosyası yok. Daha önce Lenovo thinkpad t480 ciahzı olan ve macos sequoia kurmuş olan arkadaşlar benimle efi dosyalarınını paylaşabilir mi lütfen? Bu arada daha önce kullandıgım efi dosyalarından bir kaçını şu linkten aldım : MultimediaLucario - Github birini de şu linkteki dosyayı denedim : T480 - EFI. Daha önce bu efi dosyalarını tonymacx86 sitesinde de sordum ve oradaki bir kişi benim efi dosyalarımla ilgili şu yorumları yapmıştı :

I would question if you are using the OC setup you edited so ResetNvramEntry.efi was present and enabled in the config.plist to boot your system.

Do you have another drive in the system that contains an OC EFI folder?

Maybe it is your use of HoRNDIS.kext that is messing with the OC boot process?

I have looked at your OC EFI a couple of times and wouldn't know where to start editing your setup. The number of custom SSDTs in the ACPI folder and the number of non-essential kexts in your Kexts folder is beyond my ability to understand where to start. I don't think I have seen another OC setup with that many custom SSDTs and (normally) non-essential Kexts enabled in an EFI before.

I would point out that you have a SSDT-XHC.aml table and a USBMap.kext present and both are enabled. I don't think either are correct for your T480, and you should never have both present and enabled anyway.

The order of the kexts in your config.plist leaves a lot to be desired.

• Lilu.kext and VirtualSMC.kext should be first and second in the Kernel > Add section of the config.plist.
  • If you need it, CPUFriend.kext should be loaded before CPUFriendDataProvider.kext.
  • If running a version of macOS newer than Big Sur, then you shouldn't have both BluetoolFixup.kext and IntelBluetoothInjector.kext present and enabled.
    • IntelBluetoothInjector stopped working when Monterey was released.
    • Only BlueToolFixup.kext should be present and enabled in Monterey or newer.
ayrıca en son plist dosyamı okutabildikten sonra bu iki efi dosyalarından verbose modda şu hatalrı aldım belki size birkaç fikir verir.
Ve son olarak sizden ricam lütfen çalıştıgından emin olduğunuz ve yalnızca smbios ayarı değiştirilmesi gereken efi dosyalarını öneririseniz sevinirim çünkü nvram sıfırlayamıyorum ve sıfırladığım zaman tekrar denemem oldukça uzun sürüyor
Cümleten Selamün aleyküm arkadaşlar çok şükür macos 15.2 dosyasını kurmayı başardım efi dosyası için şu linkte bulunan dosyayı indirip içerisindeki EFI - HeliPort dosyası altında bulunan OC ve BOOT dosyalarını kullanın ben yalnızca smbios ayarlarını değiştirdim ve bende çalıştı. Bu arada dil almanca olarak geliyor kurduktan sonra dili değiştirebiliyorsunuz. Link : Github - Valnoxy T480 Oc

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad T480
İşlemci Modeli
intel i5-8250U
Grafik Kartı
intel uhd 620
Disk ve RAM
512 GB SSD 16GB 2400mhz Ram

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,757
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

yasinatmc123

APPRENTICE
6 Mar 2025
20
2
21
tonymacx86 sitesindeki eleman zaten karmaşayı özetlemiş. Hazır EFI diye bir şey yoktur. ResetNvram neyi bozuyor belirtmelisin. Uzun hikaye demişsin ama sorununa odaklanmamışsın. Neyseki kurulum yapabilmişsin.

Aklında bulunsun hackintosh için şu an en iyi EFI yapılandırmasını bu araçla oluşturabilirsin. Windows ortamındayken hazırlayabilirsin.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Reset nvram işlemi yapıldıktan sonra cihaz hiç open core ekranına da girmiyordu. Hazır efi için ise ben bu bilgisyarı alırken en kolay hackintosh kurabileceğim cihazları araştırmıştım bu cihaz da onlardan biriydi. hazkintosh konusunda daha az kullanılan cihazlar için hazır efi bulmak veya efi hazırlamak oldukça zor olabilir tabi. Bu arada aynı hatayı alanalrda vardı technopat sitesinden çözümü bulmuştum

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad T480
İşlemci Modeli
intel i5-8250U
Grafik Kartı
intel uhd 620
Disk ve RAM
512 GB SSD 16GB 2400mhz Ram

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,757
4,401
Önerdiğim araçla EFI oluşturmayı dene.

Resetnvram sonrasında opencore boot girdisinin kaybolmaması için Config > Misc > Boot > LauncherOption değerini Full olarak ayarla.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662