Selamlar ben t480 model bilgisayarıma macos sequoia kurmayı deniyorum ancak kurulum aşamasında yaklaşık 20 veya 19 dakika kaldığında bilgisayarım sürekli olarak kendini yeniden başlatıyor. Daha önce macos 14.4 ü başarılı ve kolay bir şekilde bilgisayarıma kurmuştum ancak şimdi sürüm yükseltmem gerektiği için macos 15 yüklemeye karar verdim. Kurulum için balena etcher i , bu sitede bulduğum şuradaki raw dosyasını : strangerone-osixinfo ve şu linklerden bulduğum efi dosyalarını denedim : MultimediaLucario - Github , valnoxy - Github
bu efi ların t480 için en iyi efi lar olduğunu okumuştum hatta multimedia lucarionun olanda kurulumdan sonra smbios ayarı dahi istemediğini okumuştum. şimdi soruna gelecek olursam @strangerone hocamın dediği gibi flash ı ayarladım bu efiları flash a ekledim ardından bios ayarlarını yapıp macos install sayfasına girdim disk i temizledim(erase) ardından install macos sequoia sayfasına gittim orada bir miktar bekledim 12 dakika kala sistem kendini yeniden başlattı ardından beni apple logosunun olduğu sayfaya attı orada yaklaşık 29 dakika kaldı yazısı ile başladı bende bir süre bekledim ancak 19 veya 20 dakika kala bilgisayar kendini yeniden başlatmaya başladı sürekli olarak yeniden başlatıyor aynı sayfaya gidiyor bir miktar doluyor ve yine yeniden başlatıyordu. Farklı efi lar ve bios ayarları denesem de sonuç nafile başarılı olamadım. Konuyu daha detaylı anlayabilmeniz için bios ayarlarımı da şöyle yazayım :
Config Sayfası
Network ->Wake on lan = disabled
Usb -> USB UEFI BIOS Support = Enabled
Usb -> Always On Usb = disabled
Display -> Boot Time Extensison = disabled
Power -> Intel SpeedStep technology = enabled
Power -> CPU Power managment = enabled
Cpu - > Intel hyper threading technology = enabled
Thunderbolt 3 -> Thunderbolt BIOS Assist mode = enabled
Thunderbolt 3 -> Security level = No security
Thunderbolt 3 -> Support in pre boot enviroment = disabled
Security Sayfası
Securtiy Chip -> Security chip type = TPM 2.0
Security Chip -> Security Chip = disabled
Memor Protection -> Execution Prevention = Enabled
Virtualization -> İntel Virtualization Technology = Enabled
Virtualization - > İntel VT-d Feature = enabled
Anti-Theft -> Computrace -> Current Setting = disabled
Secure Boot Configuration -> Secure Boot = Disabled
İntel SGX -> İntel SGX Control = disabled
Device Guard -> Device Guard = disabled
Startup Sayfası
UEFI/LEGACY BOOT = UEFI Only
CSM Support = no
Bunlara ek olarak benim bios umda cfcglock ayarı ve sata mode ayarı yok ancak ben kontrol ettim aldığım efi dosyalarındaki bazı kısımlar sanırım zaten buna göre konfigüre edilmiş :
AppleCpuPmCfgLock = Yes
AppleXcpmCfglock = Yes
DisableIoMapper = Yes
şeklinde. şimdiden teşekkür ederim
bu efi ların t480 için en iyi efi lar olduğunu okumuştum hatta multimedia lucarionun olanda kurulumdan sonra smbios ayarı dahi istemediğini okumuştum. şimdi soruna gelecek olursam @strangerone hocamın dediği gibi flash ı ayarladım bu efiları flash a ekledim ardından bios ayarlarını yapıp macos install sayfasına girdim disk i temizledim(erase) ardından install macos sequoia sayfasına gittim orada bir miktar bekledim 12 dakika kala sistem kendini yeniden başlattı ardından beni apple logosunun olduğu sayfaya attı orada yaklaşık 29 dakika kaldı yazısı ile başladı bende bir süre bekledim ancak 19 veya 20 dakika kala bilgisayar kendini yeniden başlatmaya başladı sürekli olarak yeniden başlatıyor aynı sayfaya gidiyor bir miktar doluyor ve yine yeniden başlatıyordu. Farklı efi lar ve bios ayarları denesem de sonuç nafile başarılı olamadım. Konuyu daha detaylı anlayabilmeniz için bios ayarlarımı da şöyle yazayım :
Config Sayfası
Network ->Wake on lan = disabled
Usb -> USB UEFI BIOS Support = Enabled
Usb -> Always On Usb = disabled
Display -> Boot Time Extensison = disabled
Power -> Intel SpeedStep technology = enabled
Power -> CPU Power managment = enabled
Cpu - > Intel hyper threading technology = enabled
Thunderbolt 3 -> Thunderbolt BIOS Assist mode = enabled
Thunderbolt 3 -> Security level = No security
Thunderbolt 3 -> Support in pre boot enviroment = disabled
Security Sayfası
Securtiy Chip -> Security chip type = TPM 2.0
Security Chip -> Security Chip = disabled
Memor Protection -> Execution Prevention = Enabled
Virtualization -> İntel Virtualization Technology = Enabled
Virtualization - > İntel VT-d Feature = enabled
Anti-Theft -> Computrace -> Current Setting = disabled
Secure Boot Configuration -> Secure Boot = Disabled
İntel SGX -> İntel SGX Control = disabled
Device Guard -> Device Guard = disabled
Startup Sayfası
UEFI/LEGACY BOOT = UEFI Only
CSM Support = no
Bunlara ek olarak benim bios umda cfcglock ayarı ve sata mode ayarı yok ancak ben kontrol ettim aldığım efi dosyalarındaki bazı kısımlar sanırım zaten buna göre konfigüre edilmiş :
AppleCpuPmCfgLock = Yes
AppleXcpmCfglock = Yes
DisableIoMapper = Yes
şeklinde. şimdiden teşekkür ederim
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Lenovo Thinkpad T480
- İşlemci Modeli
- intel i5-8250U
- Grafik Kartı
- intel uhd 620