Merhaba,
Lenovo W540 modeli bir Laptop bilgisayarım var.
Sadece Mac OS da bulunan bazı yazılımları için yeni bilgisayar almadan elimdeki bilgisayarı kullanabilir miyim düşüncesinden yola çıkarak macOS Sierra 10.12.5 yükleme işlemini başarılı olarak tamamladım.
USB olmadan boot olamama sorununu sitede anlatıldığı yöntem ile çözdüm.
Ethernet Kartı tanımıyordu MultiBeast ile tanıttım çalışıyor.
Wifi desteği olmadığına dair yazılar okudum o yüzden onunla hiç uğraşmadım.
Aşağıda yaşadığım sorunların driver kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. MultiBeast ile denemeler yaptım ama başarılı olamadım.
Yaşadığım sorunlarım şunlar:
1. Ekran çözünürlüğü 2880 X 1620 durumda ayarlı. Ekran Tercihleri alanından Ölçekli seçeneğini tıkladığımda sadece bu çözünürlük var daha düşük çözünürlük seçenekleri görünmüyor..
2. Oturum açarken, Wallpaper değişimlerinde yada internetten bir video izlerken ekranda ekranda titremeler oluyor.
3. Ses çalışmıyor. Sistem Tercihlerinden Ses e geldiğimde Çıkış aygıtı olarak Internal hoparlörler görünmüyor.
4. Wifi çalışması mümkün mü?
5. Sağ üst köşede (tarih ve saatin yazdığı alanda) ağ bağlantı simgesi görünmüyor. İnternet erişimim var.
Elma simgesine basarak 'Bu Mac Hakkında' menüsünden baktığımda aşağıdaki bilgileri görüyorum
MacBook Pro (Retina, 13-ınc late 2013)
Grafikler : Intel HD Graphics 4600 17 MB
Sistem Raporu butonuna basıp Donanım Özellikleri ekranındanki bilgiler şu şekilde:
Grafikler/Ekran alanında
Intel HD Graphics 4600 --- Yol-- Yerleşik
Lenovo Quadro K1100M --- Yol-- PCIe
Ses Alanında
Intel Yüksek Nitelikte Ses
Sistemde 2 Ekran kartı olduğu için Nvidianın kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabilirim, yada Nvidia kullanılmasını nasıl sağlayabilirim. Sormamın sebebi Grafik programları kullanacağım.
Bilgisayarın Donanım Özellikleri Şu Şekildedir.
CPU : Intel I7 2,6 Ghz
RAM : 32 GB
Ekran Kartı 1 : Intel HD Graphics 4600
Ekran Kartı 2 : Nvidia Quadro K1100M
Ethetnet Kartı : Intel I217-LM
Wifi Kartı : Intel Wıreless-AC 7260
Ses Kartı : Realtek High Definition Audio
Ekran : 15.4'
HDD : 128 GB SSD
Tavsiyeleriniz bu işe hiç bulaşma performans alamazsanız yada bu sorunlar çözülmez yönündeyse yol yakınken vazgeçeyim
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Lenovo W540 modeli bir Laptop bilgisayarım var.
Sadece Mac OS da bulunan bazı yazılımları için yeni bilgisayar almadan elimdeki bilgisayarı kullanabilir miyim düşüncesinden yola çıkarak macOS Sierra 10.12.5 yükleme işlemini başarılı olarak tamamladım.
USB olmadan boot olamama sorununu sitede anlatıldığı yöntem ile çözdüm.
Ethernet Kartı tanımıyordu MultiBeast ile tanıttım çalışıyor.
Wifi desteği olmadığına dair yazılar okudum o yüzden onunla hiç uğraşmadım.
Aşağıda yaşadığım sorunların driver kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. MultiBeast ile denemeler yaptım ama başarılı olamadım.
Yaşadığım sorunlarım şunlar:
1. Ekran çözünürlüğü 2880 X 1620 durumda ayarlı. Ekran Tercihleri alanından Ölçekli seçeneğini tıkladığımda sadece bu çözünürlük var daha düşük çözünürlük seçenekleri görünmüyor..
2. Oturum açarken, Wallpaper değişimlerinde yada internetten bir video izlerken ekranda ekranda titremeler oluyor.
3. Ses çalışmıyor. Sistem Tercihlerinden Ses e geldiğimde Çıkış aygıtı olarak Internal hoparlörler görünmüyor.
4. Wifi çalışması mümkün mü?
5. Sağ üst köşede (tarih ve saatin yazdığı alanda) ağ bağlantı simgesi görünmüyor. İnternet erişimim var.
Elma simgesine basarak 'Bu Mac Hakkında' menüsünden baktığımda aşağıdaki bilgileri görüyorum
MacBook Pro (Retina, 13-ınc late 2013)
Grafikler : Intel HD Graphics 4600 17 MB
Sistem Raporu butonuna basıp Donanım Özellikleri ekranındanki bilgiler şu şekilde:
Grafikler/Ekran alanında
Intel HD Graphics 4600 --- Yol-- Yerleşik
Lenovo Quadro K1100M --- Yol-- PCIe
Ses Alanında
Intel Yüksek Nitelikte Ses
Sistemde 2 Ekran kartı olduğu için Nvidianın kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabilirim, yada Nvidia kullanılmasını nasıl sağlayabilirim. Sormamın sebebi Grafik programları kullanacağım.
Bilgisayarın Donanım Özellikleri Şu Şekildedir.
CPU : Intel I7 2,6 Ghz
RAM : 32 GB
Ekran Kartı 1 : Intel HD Graphics 4600
Ekran Kartı 2 : Nvidia Quadro K1100M
Ethetnet Kartı : Intel I217-LM
Wifi Kartı : Intel Wıreless-AC 7260
Ses Kartı : Realtek High Definition Audio
Ekran : 15.4'
HDD : 128 GB SSD
Tavsiyeleriniz bu işe hiç bulaşma performans alamazsanız yada bu sorunlar çözülmez yönündeyse yol yakınken vazgeçeyim
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.