Lenovo W540 Sorunlarım

catres

APPRENTICE
2 Tem 2017
2
0
0
44
Merhaba,
Lenovo W540 modeli bir Laptop bilgisayarım var.
Sadece Mac OS da bulunan bazı yazılımları için yeni bilgisayar almadan elimdeki bilgisayarı kullanabilir miyim düşüncesinden yola çıkarak macOS Sierra 10.12.5 yükleme işlemini başarılı olarak tamamladım.

USB olmadan boot olamama sorununu sitede anlatıldığı yöntem ile çözdüm.
Ethernet Kartı tanımıyordu MultiBeast ile tanıttım çalışıyor.
Wifi desteği olmadığına dair yazılar okudum o yüzden onunla hiç uğraşmadım.

Aşağıda yaşadığım sorunların driver kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. MultiBeast ile denemeler yaptım ama başarılı olamadım.

Yaşadığım sorunlarım şunlar:
1. Ekran çözünürlüğü 2880 X 1620 durumda ayarlı. Ekran Tercihleri alanından Ölçekli seçeneğini tıkladığımda sadece bu çözünürlük var daha düşük çözünürlük seçenekleri görünmüyor..
2. Oturum açarken, Wallpaper değişimlerinde yada internetten bir video izlerken ekranda ekranda titremeler oluyor.
3. Ses çalışmıyor. Sistem Tercihlerinden Ses e geldiğimde Çıkış aygıtı olarak Internal hoparlörler görünmüyor.
4. Wifi çalışması mümkün mü?
5. Sağ üst köşede (tarih ve saatin yazdığı alanda) ağ bağlantı simgesi görünmüyor. İnternet erişimim var.

Elma simgesine basarak 'Bu Mac Hakkında' menüsünden baktığımda aşağıdaki bilgileri görüyorum
MacBook Pro (Retina, 13-ınc late 2013)
Grafikler : Intel HD Graphics 4600 17 MB

Sistem Raporu butonuna basıp Donanım Özellikleri ekranındanki bilgiler şu şekilde:
Grafikler/Ekran alanında
Intel HD Graphics 4600 --- Yol-- Yerleşik
Lenovo Quadro K1100M --- Yol-- PCIe

Ses Alanında
Intel Yüksek Nitelikte Ses

Sistemde 2 Ekran kartı olduğu için Nvidianın kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabilirim, yada Nvidia kullanılmasını nasıl sağlayabilirim. Sormamın sebebi Grafik programları kullanacağım.

Bilgisayarın Donanım Özellikleri Şu Şekildedir.
CPU : Intel I7 2,6 Ghz
RAM : 32 GB
Ekran Kartı 1 : Intel HD Graphics 4600
Ekran Kartı 2 : Nvidia Quadro K1100M
Ethetnet Kartı : Intel I217-LM
Wifi Kartı : Intel Wıreless-AC 7260
Ses Kartı : Realtek High Definition Audio
Ekran : 15.4'
HDD : 128 GB SSD

Tavsiyeleriniz bu işe hiç bulaşma performans alamazsanız yada bu sorunlar çözülmez yönündeyse yol yakınken vazgeçeyim :)

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Ekran kartı 17 Mb gözüküyor. Tanıtamamışsınız. Optimus olan sistemlerde Harici ekran kartını kullanamazsınız. Wifi uyumsuz. Değişim veya usb stick kullanmalısınız.

Harici ekran kartı kullanabilmeniz için biostan onboard kartı iptal edebilmelisiniz. Ya da anakarttan onboard kartın gücünü fiziksel olarak kesmelisiniz.

catres

APPRENTICE
2 Tem 2017
2
0
0
44
Wifi ve Nvidia'dan vazgeçtim bu durumda.
Peki Intel olan ekran kartını nasıl tanıtabilirim, ses sorunum devam etmekte.

kladio

APPRENTICE
2 Tem 2017
45
11
21
Eğer bu siteden indirdiyseniz , Config dosyalarında ekran kartı modelleri var , ismini değiştirin sadece config yapıp EFI>CLOVER'e atarsanız sorununuzun çözüleceğini umuyorum.Eğer indirmediyseniz , ekran kartının modelini iletin ben burdan ek olarak atayım.

Laptop Modeli
Toshiba Satellite S70-A-11E
İşlemci Modeli
Intel Core i7 4700MQ
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & GeForce 740M
Ağ Aygıtları
Wi-Fi + Bluetooth= Atheros 956X & LAN= Atheros AR8161
Disk ve RAM
120GB SSD & 12GB DDR3 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler