Lenovo Yoga 710 Kurulum Problemi

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
O arkadaş konusunda herhangi bir kext yüklemediğini söylüyor.

En sonunda 10.12.5_Laptop_montezuma.raw.zip - Google Drive adlı imajı indirerek işe koyuldum. BIOS ekranında çok fazla değişiklik yapmadım. UEFI Only şıkkını UEFY & Legacy yaptım First Boot olarak da USB'yi seçmem yeterli oldu. İmaj dosyasının içindeki Kurulum Sonrası Araçlardan HD620 grafik kartı için olan config'i orjinal config ile değiştirmem yeterli oldu. Kurulum esnasında her hangi bir problemle karşılaşmadım. Önceleri disk görmüyordu bu problemide şöyle çözdüm. Diski GPT olarak formatladıktan sonra artık bir sıkıntı kalmadı. Diski görüyordu ve rahatça kullanabiliyordu :). Daha sonra videoda izlediğim gibi kurulumu gerçekleştirdim.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

hbatuhankurt

APPRENTICE
2 Şub 2018
14
0
1
27
Ancak kurulum sonrası kextleri paylaşacağım yarın yorum olarak şu anda aklımda değiller. Yorumun için teşekkür ediyorum :). yazmış

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
O mesajı görmemiştim. Dostum sana tavsiyem kendine bir Windows kurulum USB'si hazırla. Önemli dosyalarını harici hard diskin falan varsa yedekle. Kurulumda sorun çıkarsa tekrar Windows formatı atabilesin diye Windows USB'si hazırla diyorum.

Ve arkadaşın ilk mesajında söylediği gibi kurulumu gerçekleştir. Sorun çıkarsa çıkan sorunları burada paylaş.
Ben bu işe ilk girdiğimde hiçbir şey anlamıyordum neyin ne olduğundan habersizdim. Şimdi kendi imajımı kullanıyorum ve stabilitem üst seviyede. Bu işi öğrenmen senin yararına olur. Her neyse dediğim gibi ben senin yerinde olsam kuruluma başlardım.

Karar senin. Bol şanslar :)

Pardon sen kurulum yapmışsın zaten. Çalışmayan driverlarının isimlerini verir misin ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: hbatuhankurt

hbatuhankurt

APPRENTICE
2 Şub 2018
14
0
1
27
O mesajı görmemiştim. Dostum sana tavsiyem kendine bir Windows kurulum USB'si hazırla. Önemli dosyalarını harici hard diskin falan varsa yedekle. Kurulumda sorun çıkarsa tekrar Windows formatı atabilesin diye Windows USB'si hazırla diyorum.

Ve arkadaşın ilk mesajında söylediği gibi kurulumu gerçekleştir. Sorun çıkarsa çıkan sorunları burada paylaş.
Ben bu işe ilk girdiğimde hiçbir şey anlamıyordum neyin ne olduğundan habersizdim. Şimdi kendi imajımı kullanıyorum ve stabilitem üst seviyede. Bu işi öğrenmen senin yararına olur. Her neyse dediğim gibi ben senin yerinde olsam kuruluma başlardım.

Karar senin. Bol şanslar :)

Pardon sen kurulum yapmışsın zaten. Çalışmayan driverlarının isimlerini verir misin ?
Evet sıfır kurulumu yaptım.
Lenovo Yoga 710 kullanıyorum, sistemde ki hiç bir driver çalışmıyor.Batarya göstergesi,ses,wifi vs

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Wifi zaten çalışmayacak.
Dostum anladım ses çalışmıyor ama ses yongasının adını vermezsen ben sana nasıl yardımcı olabilirim ?

Mac OS X'de terminale "diskutil list" yazıp çıkan sonucun ekran görüntüsünü bana atar mısın ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Clover kurulumu yaptığını varsayıyorum.

Sanırım EFI klasörün kök dizinde. Mac OS'un kendi kök dizini yani.

Aşağıda linkini vereceğim iki dosyayı zip'ten çıkar ve EFI>Clover>kexts<other içine at.

Sonra config.plist dosyanı Clover Configurator ile aç. Device sekmesinde Audio bölümü altındaki inject sekmesine 3,11,13 sayılarından herhangi birini yaz. Sonra kaydedip Mac OS'u yeniden başlat. 3 ile başlamanı öneririm. Örneğin 3 ile ses aldıysan orası öyle kalsın. 3 ile olmadıysa 11 dene, 11 olmazsa 13 dene.

mzJXF6pJz_aIvOm3K7b53dMDmVb5S8X0.png

https://mega.nz/#!8jAW3QKa!qBV9V1Vlk4hf1Jt-SWpXfjIbq95lx6vPQP4sWJVtdRo

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM