ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z5070 Sierra Kurulum

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
44
Merhaba,

Lenovo Z5070 sahibiyim sistem ayrıntılarım imzamda mevcut. Macos Sierra kurulumu için sitedeki rehberden ilgili raw imajını indirdim ve flash diskime kurdum. bios üzerinden ilgili ayarları yaptım. VT-D kapalı, Ahci ayarlı, UEFI bootda ayarlı şeklinde. Flash disk üzerinden kurulumu yaptım sorunsuz şekilde. GPT olacak şekilde hdd ayarlı. Clover ile boot opsiyonlarını yaptım yeniden başlattım.

Ama siyah ekran ile karşı karşıya kaldım hiç bir şekilde ekrana birşey gelmedi. Sonrasında yeniden sıfır kurulum yaptım. bu sefer clover ile ayar yapmadım. bu arada şunu farkettim ethernet kartı - wifi - ve ses donanımını tanımadı sierra. Flash disk takılı iken yeniden başlattım. Yine açılmadı. Başka bir siteden başka bir raw imajı çektim. sitede şunu diyordu. HFS şeklinde diskinizi ayarlayın. Acaba dosya sistemini ben doğru mu çektim. Driver problemlerini çözemedim bir çok kext denedim. bu hafta tahmini 10 defa kurdum bu sierrayı. (high sierra kurulumlarını saymıyorum bile) Önceden bu konfigirasyonda kurulum yapan arkadaşlardan yardım bekliyorum. not ekran kartı sıkıntısı hiç yaşamadım. Touchpad ve Klavye sorunu yaşamadım sorunsuz çalıştı.

11. defa kurdum bu sefer oldu sorunsuz çalışıyor sistem. osxinfo & wikigain sitesinden de yardım aldım. harici 24 inç monitöre bağladım imac tadı veriyor şu anda :)

bios ayarları şu şekilde

• Secure Boot is disabled (bunu bu hale getirmek için bios açılışına şifre koymanız gerekiyor)
  • USB Boot is Enabled
  • UEFI Boot is enabled
  • - Fast Boot is Disable
  • - VT-d is Disable
  • – Set the SATA Controller Mode to AHCI.
  • – Enable Legacy Boot but set the Boot Priority to UEFI first
klo1uXYoJ8YstVcmARcY7sImWathklS-.jpeg

klo1uXYoJ8YstVcmARcY7sImWathklS-.jpeg

ilk hatam şuymuş. clover ayarlarını yanlış yapıyormuşum. onu düzelttim bu sefer ekran kartının kext sürücüsü hata verdi.

osxinfo sitesinde lenovo z5070 ile ilgili yükleme paketi var. git hub dan çekiyorsunuz. patch ve kextleri size sarı ile kurduruyor. en son ses kartı ve intel olmayan wifi (realtek) de kuruyor.

boot ayarlarından "-v" yi kaldırınca mac gibi oldu tam olarak :)

yönetim ister ise wikigain linkini gönderebilirim.

teşekkürler Montezuma emeğine sağlık sistem yağ gibi akıyor.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: AcarAslan

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
44
Wikigain linki : [Exclusive Guide] Install macOS Sierra on Lenovo Z50-70/ Z40/ G50

umarım işinizi görür.

Kurulumda takip ettiğim yol:

• osxinfo'dan sierra imajını indirip flasha kurdum.
  • bios ayarlarını yaptım.
  • disk izlencesinden gpt ayarlı olarak format attım.
  • kurulum bitti yeniden başladı pc.
  • clover ile boot ayarlarını yaptım (osxinfo sitesinde anlatıldığı gibi ya da flash içindeki txt belgesine uygun) ve yeniden başlattım.
  • ethernet kartına uygun kext'i kurdum. Multibeast ile. yeniden başlattım.
  • wiki gain deki "git" kurulumlarını yaptım hepsini. ve yeniden başlattım.
  • clover bootdaki "-v" verbose modu kaldırdım
kurulum tamamlandı. FinalCut Office Photoshop uygulamaları sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma