Lenovo z510 Kurulum Sorunu

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
Merhaba lenovo z510 i5 özelliklerim imzada yazıyor ne yaparsam yapayım clover ekranından öteye gidemiyorum kurulum yapamıyorum bu konuda çok acemiyim lütfen yardımcı olur musunuz. Özellikler:
LENOVO Z510 59-413192 15,6 Bellek Hızı: 1600 MHz RAM Bellek Boyutu: 8 GB İşlemci: Intel Core i5-4200M Turbo Boost ile 3.1 GHz İşlemci Hızı: 2.5 GHz Turbo İşlemci Hızı: 3,1 GHz
Ekran kartı: Nvidia GeForce GT 740M

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Merhaba öncelikle Clover boot ekranında iken klavyeden “space” tuşuna basıp -v (verbose mode) yi seçtikten sonra kurulumu başlatırsan nerde hata aldığını görürsün ve bu hata ekranını resim olarak bizimle paylaşırsan daha hızlı yardım alabilirsin.
Sanırım ekran kartın intel hd4600 eğer doğru ise usb içinde kurulum sonrası dosyalar içerisinde paylaşılan config dosyalarında sistemine uyumlu olan configHD4600.plist dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip usb/efi/Clover içerisine atıp tekrardan kurulum yaparsan olumlu sonuç alabilirsin.

• Like
Tepkiler: enessgurkan

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
Kurulumu başlatamıyorum ki benim sorunum o zaten bu arada sierra kurulumu yapmaya çalışıyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Kurulumu başlatamıyorum ki benim sorunum o zaten bu arada sierra kurulumu yapmaya çalışıyorum
@dangerous sana bir kaç öneride bulunmuş. İlk olarak bunları uygulayıp uygulamadığını, uyguladıysan aldığın hatayı paylaşmanı belirtmiş. Kurulumu başlatamıyorum demek, sorununu anlatmak için yeterli değil nitekim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
bu hatayı alıyorum ve hiç ilerlemiyor söylenenleri uyguladım sadece bi an dil seçim ekranına geldi orda da dondu ve ilerlemedi

@dangerous sana bir kaç öneride bulunmuş. İlk olarak bunları uygulayıp uygulamadığını, uyguladıysan aldığın hatayı paylaşmanı belirtmiş. Kurulumu başlatamıyorum demek, sorununu anlatmak için yeterli değil nitekim.
using relock block: yes hibernate wake: no aldığım hata bu.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
-v dart=0 cpus=1 ncpi=0x2000
Clover boot ekranında iken optinosu seçip yukarıdaki kodları ekleyip tekrar optinos içerisinden graphics sekmesine tıklayıp inject edit ve inject intel seçeneklerini pasif edip kurulumu başlatabilirmisin

• Like
Tepkiler: enessgurkan

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
-v dart=0 cpus=1 ncpi=0x2000
Clover boot ekranında iken optinosu seçip yukarıdaki kodları ekleyip tekrar optinos içerisinden graphics sekmesine tıklayıp inject edit ve inject intel seçeneklerini pasif edip kurulumu başlatabilirmisin
Hocam oldu kurulum ekranı başladı fakat bu sefer hdd bölümleri görünmüyor

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Sadece usb yi görüyorsa bios ayarlarındandır. Ayrı diskemi kurulum yapıyorsun yoksa tek DİSK’e windows yanınamı?

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
Sadece usb yi görüyorsa bios ayarlarındandır. Ayrı diskemi kurulum yapıyorsun yoksa tek DİSK’e windows yanınamı?
Windows yanına hocam ama resetleyince gördü apple için paragon programıyla bi bölüm oluşturmuştum şuan kurulum yapıyor yardımlarınız için çok teşekkürler kurulumdan sonra herhangi birşey yapmam gerekiyor mu

Hocam kurulum yardımlarınızla bitti şuan wifi görmüyor ekran kartını tanımadı ve açılışta boot etmiyor yardımcı olur musunuz

• Like
Tepkiler: dangerous

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Kext kurulumu , usbsiz başlatma , config düzenlemesi gibi şeyleri yapman gerekiyor
Ethernet için:
Sierra için RealtekRTL8100 Ethernet Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses için :
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

WiFi kartın desteklenmiyor

Usbsiz boot etmek için :

[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Boot edebilmek için tekrar şu kodları yazman gerek
cpus=1 ncpi=0x2000 kext-dev-mode=1
Optinos/Graphics sekmesinde inject intel devre dışı
Her defasında bunları yazmamak için config.plist dosyanda bu ayarları yapman gerekiyor config dosyanı düzenlerdim ama şuan pc başında değilim.
Sistem açıldıktan sonra usb içinde kurulum sonrası dosyalar var oradan Clover configurator programını açıp config dosyanı düzenleyebilirsin.

Son düzenleme:

enessgurkan

APPRENTICE
27 Nis 2018
9
1
0
32
Kext kurulumu , usbsiz başlatma , config düzenlemesi gibi şeyleri yapman gerekiyor
Ethernet için:
Sierra için RealtekRTL8100 Ethernet Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses için :
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

WiFi kartın desteklenmiyor

Usbsiz boot etmek için :

[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Boot edebilmek için tekrar şu kodları yazman gerek
cpus=1 ncpi=0x2000 kext-dev-mode=1
Optinos/Graphics sekmesinde inject intel devre dışı
Her defasında bunları yazmamak için config.plist dosyanda bu ayarları yapman gerekiyor config dosyanı düzenlerdim ama şuan pc başında değilim.
Sistem açıldıktan sonra usb içinde kurulum sonrası dosyalar var oradan Clover configurator programını açıp config dosyanı düzenleyebilirsin.
Hocam boot ederken pc çöktü açılmıyor çözemedim ben olayı ya

genckamyoncu

APPRENTICE
6 Eyl 2017
10
3
0
46
Belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlara klavuz olması için yazayım bari:
Lenova z510 laptop'a kurulum yapmak için kesinlikle bios'dan çift ekran kartını iptal etmeniz gerekiyor.
config.list dosyasında cpus=1 ncpi=0x2000 parametresi olmazsa olmaz.
ilk açılış configrasyonda disable inject intel yapmanız gerekiyor. Kurulum sıkıntısız gerçekleşiyor.
nvidia ekran kartı hiç bir şekilde aktif olmuyor. birde cpus=1 parametresi olduğu için tek çekirdekli çalışıyor.
Diğer bütün sürücüler sorunsuz şekilde kuruluyor ve çalışıyor

• Like
Tepkiler: ramzen