ÇÖZÜLDÜ Lenovo Z580 Driver Sorunları

sekanbas

APPRENTICE
8 Ağu 2017
2
0
0
30
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı Laptop imajını indirdim ve kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştirdim.Ancak Ses ve Pil ile ilgili Sürücü sorunları oluştu.
  • Pil sorunum;
    Şarja bağlı ve dolu olmasına rağmen şarj olmuyor ve boş olarak görünüyor.
  • Ses problemini gidermek için;
    1. config dosyasındaki Audio inject alanına 1 değerini verdim.
    2. Hackintosh Vietnam Tool 1.9.6, VoodooHDA 2.8.9 Clover gibi paketleri kurup pil ve ses için sürücüleri yükledim ancak sonuç hep aynı.
      Daha sonra ApplaHDA kext'ini yükledim ama AppleHDA patcher yazılımı görmedi.
Sonuç olarak Ses, Pil, Ekran Parlaklığı Çalışmıyor.
Ayrıca Boot ile ilgili bir sorunumda var;
  • Clover üzerinden boot bölümlerine eklememe rağmen ilk açılışta Clover Boot ediliyor ancak Windows 10'u açıp kapattığımda diğer tüm açılışlarda Windows Boot Ediliyor.
Bu Sorunları düzeltmem için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Ses için;
Eğer yeni bir sürücü ile denemeden önce eski kurduklarını silmez isen, yeni kurduklarında çalışmayacaktır. Ayrıca kurmuş olduğun düzenlenmiş AppleHDA'lar yüzünden, düzenleme yapılmamış AppleHDA gereksinim duyan ses kurulum paketleri de çalışmayacaktır. O yüden ilk olarak System / Library / Extensions içinden Ses için kurmuş olduğun bütün kextleri sil ve KCPM Utility ile Rebuild Cache yap ve sistemi yeniden başlat. Ardından aşağıdaki video rehber vasıtası ile orijinal AppleHDA.kexti çıkart ve bunun kurulumunu System / Lİbrary / Extensions içine yapıp tekrar Rebuild Cache ve sistemi yeniden başlat. Bu işlemden sonra VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi indir ve kurulum seçeneklerinde VoodooHDA 2.8.9 Legacy 10.12 seçerek kurulumunu tamamla ve sesin çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Ekran Parlaklığı;

Bunun içinde aşağıdaki rehberi takip etmelisin;
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Pil Göstergesi:

İlk olarak aşağıdaki kextin kurulumunu yapıp göstergenin çalışıp çalışmadığını kontrol et.
RehabMan-Battery-2017-0428.zip
Bununla işe yaramaz ise aşağıdaki rehberi takip ederek dsdt/ Ssdt dosyalarını oluşturduktan sonra, yinde rehberdeki dsdt yamalama adımlarını referans alarak DSDT dosyana (bat) Lenovo Ux10- Z580 yamasını yapmalısın
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Boot için.
BIOS boot ayarlarında Clover Boot'un öntanımlı olarak ilk sırada olduğundan emin ol. Emin olmak için boot dosyalarını nasıl eklediğini ve Terminal uygulamasında diskutil list komutunu kullanarak çıkan sonucu buradan paylaş.

Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sekanbas

APPRENTICE
8 Ağu 2017
2
0
0
30
Çok teşekkür ederim.

Ses, Parlaklık ve Boot Sorununlarını giderdim.
Pil sorununu hala çözemedim.

RehabMan-Battery işe yaramadı.Diğer yöntemde hata yapma riski çok yüksek olduğu için bu şekilde kullanmaya karar verdim.

Birde küçük bir sorum daha olacak.
Laptop'un RAM ve HDD bölümü aşırı ısınıyor.Windows'a geçiş yaptığımda ısınmıyor.Bu ileride bir sorun oluşturur mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Mrbugra96

APPRENTICE
8 Ağu 2020
6
1
21
Ekran parlaklığı ve pil sorunu bende var şuan ancak sanırım dosyaların linkleri patlamış. Open core ile mojave kurdum. Rica etsem linkleri güncellememiz mümkün müdür?

BootLoader
Opencore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo z580
İşlemci Modeli
Intel Core i5 3210M Ivy Bridge
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4000 2048Mb
Ağ Aygıtları
Atheros AR9485
Disk ve RAM
480GB SSD & 8 GB 1600 MHz DDR3