Lenovo z580'i High Sierra Güncellemesi

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Herkese selamlar,
Şu anda bu konuyu, yapmış olduğun Lenovo z580'in başarılı kurulumu sayesinde yazıyorum.

1-) Laptopuma @M.Eren @montezuma @taluyka @futureorkun sayesinde Sierra kurdum. Onu High Sierra yapmak istiyorum. Mağazadan gerekli güncellemeyi yaptım. 1 saat falan sürdü indirmek ve kurmak. Ara sıra kendisini kapatıp açtı. En sonunda kurulum bitince bilgisayarda değişiklik olmadı. Hala Sierra duruyor. Kurulum için uygulama geldi. Onu da kurdum. Fakat durum stabil.

2-) iMessages'in aktivasyonu ile ilgili problem yaşıyorum. Youtubeden izlediğim bir video çözmeme yardımcı olmuştu fakat geçici oldu bu yardım.

3-) Mağazadan uygulama indiremiyorum. Aktivasyon sorunu yaşıyorum.

4-) Bluetooth kexti işe yaramıyor. Bluetooth cihazlarını bulamıyorum. İlk kurulumumda bu problem söz konusu değildi.

5-) Kişileri First-Last olarak sıralamak istiyorum. Hiçbir ayar bölümünde bu ayarı bulamadım.

Yardımcı olacaklara, zamanını ayıran ve ilgi gösteren herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Ek link:
ÇÖZÜLDÜ - Lenovo İdeaPad z580 MacOS Sierra Kurulum Sorunları | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ek olarak belirtemediklerim:
BT: Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0
Wi-Fi: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Yazdığın mesajdan bir şey çıkartmak güç. Sen şu an yaşadığın sorunları High Sierra üzerindemi yaşıyorsun? Yoksa Sierra' da mı yaşıyorsun?
2-) iMessages'in aktivasyonu ile ilgili problem yaşıyorum. Youtubeden izlediğim bir video çözmeme yardımcı olmuştu fakat geçici oldu bu yardım.
iMessage için Ethernet ve Wi-Fi doğru bir şekilde tanıtmış olman lazım.
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Mağazadan uygulama indiremiyorum. Aktivasyon sorunu yaşıyorum.
Bu da yine aynı sebepten. Ethernet tanıtmış olman lazım doğru bir şekilde.
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
4-) Bluetooth kexti işe yaramıyor. Bluetooth cihazlarını bulamıyorum. İlk kurulumumda bu problem söz konusu değildi.
Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) High Sierra 10.13 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
5-) Kişileri First-Last olarak sıralamak istiyorum. Hiçbir ayar bölümünde bu ayarı bulamadım.
Kontaklar / Ayarlar içinde yapacaksın.
Screen Shot 2017-11-15 at 12.40.56 AM.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: edergo

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Yazdığın mesajdan bir şey çıkartmak güç. Sen şu an yaşadığın sorunları High Sierra üzerinde mi yaşıyorsun? Yoksa Sierra' da mı yaşıyorsun?
Tuhaf. Halbuki açık açık belirttim her şeyi detaylarıyla.
1-) Laptopuma @M.Eren @montezuma @taluyka @futureorkun sayesinde Sierra kurdum. Onu High Sierra yapmak istiyorum.
Bu cümle yeterince açık diye düşünüyorum.

Bu da yine aynı sebepten. Ethernet tanıtmış olman lazım doğru bir şekilde.
Tamam. Uygulamasını yapıp, sonucu yollayacağım.

Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) High Sierra 10.13 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Windows üzerinden indirdim. Eğer olursa, yanıtı Mac'im üzerinden göndereceğim.

MZWpy-g5hVeGhSeSofm4BJTN2V0j7WXq.png
Teşekkür ederim.

Güncelleme:
FDIb6RhRW5B6dqi7x_ZWnfYjeqkqmtF-.png
Böyle bir alan bulamadım. Her tarafa girdim. Girmediğim sayfa kalmadı.

* Siri bağlantı hatası alıyor.
* İndirdiğim kext MacOS üzerinde görüntülenmiyor. (iMessage Fix)
* Ek olarak bilgisayar özelliği olan "MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)" modeli değişiyor mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Kontaklar için teşekkür ederim.
Siri için, evet. Wi-Fi kartımı tanıttım. Sonra sizin verdiğiniz packageyi indirip kurunca Wi-Fi bozuldu. Geri yüklüyorum. Geri yüklemede disk silinemediği için restore ediyorum.
Kısacası durumlar iyice karıştı şu an.
Görünmüyor derken? Kext kurulduktan sonra çalışmıyor mu?
Yok. Easy Kext Pro ile kuracağım fakat Windows üzerinden USB’ye attığım kext, Mac üzerinde boş gözüküyor. Kext gözükmüyor yani.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Siri için, evet. Wi-Fi kartımı tanıttım. Sonra sizin verdiğiniz packageyi indirip kurunca Wi-Fi bozuldu. Geri yüklüyorum. Geri yüklemede disk silinemediği için restore ediyorum.
Verdiğim pakettin sayfasında desteklenen DEV ve VEN_IDLERİ paylaştım. Ek olarak özelliklerin çalışıp çalışmayacağı ile ilgili olarak ta yine sonuçları paylaşmıştım;
AIRPORT : OK Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) (168c:0032) Mini PCIe * (10.9.0+)
BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** (10.9.0+)
AIRDROP : Test edilmedi
HANDOFF : Test edilmedi
CONTINUITY : Test edilmedi
WOL : Test edilmedi
IMESSAGE : Çalışıyor
FACETIME : Çalışıyor
ICLOUD : Çalışıyor
APPSTORE : Çalışıyor

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Verdiğim pakettin sayfasında desteklenen DEV ve VEN_IDLERİ paylaştım. Ek olarak özelliklerin çalışıp çalışmayacağı ile ilgili olarak ta yine sonuçları paylaşmıştım;
AIRPORT : OK Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) (168c:0032) Mini PCIe * (10.9.0+)
BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** (10.9.0+)
AIRDROP : Test edilmedi
HANDOFF : Test edilmedi
CONTINUITY : Test edilmedi
WOL : Test edilmedi
IMESSAGE : Çalışıyor
FACETIME : Çalışıyor
ICLOUD : Çalışıyor
APPSTORE : Çalışıyor
Evet, buna da baktım. Ama Apple, her şeyi parayla istiyor maalesef. Şu anda Mac diski unMıunt edildi, geri yüklememe rağmen gelmiyor. Sadece recovry geliyor. Artık yemin ederim bıktım. Telefonu ayrı dert bilgisayarı ayrı dert saati ayrı dert... Tşekkür ederim yardımların için. En azından açabilirsem Mac’i tekrar yazarım.
Başarılar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Appe'ın üretmediği bir cihaza Apple işletim sistemi kuruyorsun. ve Laptop cihazlar bunlar içinde uyumluluk sorunu en yüksek olanları. Bu yüzden 100% native bir Hackintosh bekleme. Eğer gerçek bir mac deneyimi yaşamak istersen bir Mac cihazı almalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Appe'ın üretmediği bir cihaza Apple işletim sistemi kuruyorsun. ve Laptop cihazlar bunlar içinde uyumluluk sorunu en yüksek olanları. Bu yüzden 100% native bir Hackintosh bekleme. Eğer gerçek bir mac deneyimi yaşamak istersen bir Mac cihazı almalısın.
Mac üzerine sorunsuz Windows kurabilirken, Windows üzerine sorunsuz Mac kuramamamız açıkça hangi firmanın sisteminin kendi işletim sistemine güvenmediğini ortaya koyuyor. Apple'dan çok çektim her cihazında. Mac almak konusunda tereddüt ediyorum. Teşekkür ederim, kurulum -işkence çeken- arkadaşlara da sabır dilerim.

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
İlk sizden böyle bir sitem duyuyorum. Mac stabilite ve görsellikte Windows'un katbe kat üstündedir. Olağanüstü durumlar dışında çöktüğünü görmedim. Apple kendi yazılımına göre donanımlar üretiyorsa, suçlu kendisi değildir.

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
İlk sizden böyle bir sitem duyuyorum. Mac stabilite ve görsellikte Windows'un katbe kat üstündedir. Olağanüstü durumlar dışında çöktüğünü görmedim. Apple kendi yazılımına göre donanımlar üretiyorsa, suçlu kendisi değildir.
Sorun bu ya, 1 sene içinde 5 kere iPhone değiştirdi servis. 1-2 kere de Watch için gittik. Bunlar yazılım & donanım için. Allah bilir Mac’de neler doğar...

Windowsta kısıtlama yok. Sadece senkronizasyon, tema ve xCode nedeniyle Mac kurdum fakat pişman oldum kurduğuma.

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Siz kuramamışsınız suçu Mac sistemine atıyorsunuz. Birçok arkadaşıma kurdum. Hepsi de gayet memnunlar. Windows kullanmaktan da vazgeçtiler.

edergo

APPRENTICE
10 Haz 2017
44
3
0
26
Siz kuramamışsınız suçu Mac sistemine atıyorsunuz. Birçok arkadaşıma kurdum. Hepsi de gayet memnunlar. Windows kullanmaktan da vazgeçtiler.
Lütfen bu son mesaj olsun. Cevap vermeye devam etmeyeceğim çünkü, aksi taktirde forum kurallarınız zorlamış oluruz. :)
Ben Mac'i kuramamış değilim. Kurdum, çalıştırdım. Ek ayarlarda sorun yaşadım. iPhone + AppleWatch + Mac'de sorun yaşıyorum. Suçu Apple'a atıyorum. Artık servistekilerle akraba olacak kadar oradayız neredeyse. Biz gitmekten, sanırım onlar da bizi görmekten bıktı. Sorunların hiçbiri benden kaynaklı değil. Daha ne kadar açık yazıp aklınıza sokabilirim bilmiyorum ama bence bu yeterince açık ve net.

Fazlasını yazardım fakat özele girmek ve kuralları çiğnemek istemiyorum.

Başarılar.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
futurearkın adlı üyemiz, maksadını aşan mesajı yüzünden 1 yıl uyarı almıştır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler