GPT yazmaz zaten, ustteki mesajimda parantez icerisinde GUID Boluntu haritasi olarak belirtmistim. Ki oyledir, sorun burada boot edilmemesidir.Apple_hfs yazıyor, gpt yazısını goremedim
Bu arada asıl konu "HDD üzerinden boot olmuyor". Bunun yanıtını vermelisin. DAha sorunun çözülüp çözülmediğini belirtmeden direk baka bir sorun için yardın istiyorsun.Denedim yine olmadı
Terminal uygulamasını aç ve diskutil list komutunu yazıp çıkan sonucu paylaş.Clover bootloader ayarlarını yaptım. Sonra efi bölümünü Mount etmem gerekiyor clover configurator ile ama efi dosyasının olduğu diski secemiyorum
blackhawk-MacBook-Pro:~ blackhawk$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *1.0 TB disk0
1: Apple_HFS mac 1.0 TB disk0s1
/dev/disk1 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *15.4 GB disk1
1: Windows_FAT_32 EFI 262.1 MB disk1s1
2: Apple_HFS osxinfo 6.7 GB disk1s2
blackhawk-MacBook-Pro:~ blackhawk$
ese Mounter tıklıyorum açılmıyorUSB EFI icerisinde "ESP Mounter Pro" isminde bir uygulama var. Bu uygulamayi kullanarak cok basit bir sekilde, mac'i kurdugun diski mount edebilirsin
Bulamazsan eger, alttaki linkten indirebilirsin
Araçlar - ESP Mounter Pro | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Paylaştığın rapora baktın mı? Herhangi bir EFI bölüntüsü yok. Kurulumu MBR formatlı yapmışsın. Dolayısıyla kurulum için seçmen gereken Clover Bootloader ayarları "UEFI olmayan MBR Formatlı Windows Yanına Kurulu Sistemde, CLOVER Bootloader Ayarları" olmalı.ese Mounter tıklıyorum açılmıyor
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.