ÇÖZÜLDÜ Library/Extensions Klasoru Silindi

dotuskan

APPRENTICE
1 Eki 2017
6
0
0
31
Arkadaşlar öncellikle merhabalar. Dün forumdan takip ederek applealc kurulumu yapmıştım. Herşey güzel gitti ve kurulum tamamlandı. Bugün Sierra'yı boot etmeye çalışırken kernel panic aldım. Öncellikle config dosyasını eski haline getirip denediğimde yine kernel panic verdi. Ben de voodoHda kurulumundaki adımları takip ederek, Library/Extensions'taki appleAlc ve lilu.kext dosyalarını single user mod aracılığyla sildim ama sonuç değişmedi. En son applehda'yı da silmeye çalışırken "sudo rm -rf Library/Extensions" yazdığımda tüm klasör tamamen silindi. Klasör silindikten sonra da boot etmeye çalışırken apple logosunda ekran donup kaldı. Şuan macDrive programı ile Mac diskine erişebiliyorum ama elimde kextler yok. Elinde Library/Extensions'un default versiyonu olanlar yükleyebilir mi? En azından default olarak hangi kextler var söyleyebilirseniz ayrı ayrı ben de arayıp indirebilirim. Ayrıca windows üzerinden onları library/extensions'a kopyalasam yeterli mi ya da single mod user ile bağlanıp rebuild cache yapmam gerekir mi/işe yarar mı? Herkese iyi akşamlar.

Ek olarak "sudo rm -rf /System/Library/Caches/*" komutunu yanlış analdığımdan dolayı /system/library/extensions/ klasörünü de silmişim. bunların default hallerini bulabilir miyim?

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Direk kopyalayarak çalışacağını pek zannetmiyorum ancak USB içinde / Library / Extensions klasörü zaten mevcut. Bunu kopyalayıp bir dene. Olmaz ise temiz kurulum yapman gerekecek.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dotuskan

APPRENTICE
1 Eki 2017
6
0
0
31

kexts.png - Google Drive
Sadece clover içinde bunlar var. Libraryi içinde 2 tane klasör var ve içlerinde kext yok. Yazımı düzenledim, ayrıca system/library/extensions da silinmiş. Bunları topluca bulamaz mıyım acaba

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Yanlış yere bakıyorsun. TransMac ile USB kök dizini içine erişip sağlayıp bunları kurulum yaptığın diskin kök dizininde library içine kopyalayacaksın. Burada dikkat: System / Library içinde değil, Library içine;
Screen Shot 2017-11-29 at 6.58.58 PM.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dotuskan

APPRENTICE
1 Eki 2017
6
0
0
31
Tamamdır çok sağol. Şuan 2 klasörü de yeniden oluşturup kopyaladım ve bir daha deniyeceğim ve sonuçları yazacağım.

Dosyaları kopyaladım, single user modla rebuild cache yapmaya yapmaya çalıştım ama dosya izinleri konusunda sıkıntı çıktı. Dosya izinlerini değiştirmeye çalıştım terminal ile o da yemedi :D. En son temiz kurulum yaptım. Gerekli layout-id yi girince ses direkt geldi extra birşey kurmadan (Zaten siteden indirdiğim kurulum içinde applealc ve lilu kextleri vamrış bilmiyordum). Sonradan yeniden başlatınca ses yeniden gitti. Config dosyasında devices sekmesi aldında use Intel HDMI seçeneği işaretli kalmış. (Sanırım ben değiştirmişim daha önceki denemelerimde ama hatırlamıyorum). O işareti kaldırdım. Birde kernel kext and patches kısmında appleHda ile ilgili olan herşeyi disable yaptım. Yeniden başlattım ses çalışıyor. Sanırım bir önceki sefer appleHda yüzünden kernel panic yedim ama emin değilim, sadece deneme yanılma yapabiliyorum :(. Şuan usbsiz bootloader ile uğraşıyorum. Ama ses problemi çözüldü gibi duruyor. İlgin için çok sağol, konu çözüldü olarak işaretleyebiliriz.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler