Merhaba,
İnternette dolaşırken yabancı bir kaynakta bu Osx üzerinde Mac adresi nasıl değiştirilir adlı bir makale gördüm ve sizlerle paylaşayım dedim.
İlk başta ethernet ve wifi üzerindeki mac adreslerini öğrenelim. (Bu mac adreslerini bir yere not alın)
Burada "en0" "en1" donanımınızdaki ethernet veya wifiye ait numaralar. Hangi numara hangi cihaz olduğunu öğrenmek için ; Ağ Tercihleri / Ethernet veya Wifi / İleri Düzey / Donanım
Şimdi sıra mac adresimizi random olarak değiştirmeye. Wifi ya da ethernet mac adresinizi değiştirmek için "en0" ya da "en1" olarak yazarak random mac adresi oluşturmuş oluyorsunuz. Sonrasında cihazınızı yeniden başlatın.
Mac adresinizi eski haline getirmek için aa:bb:cc:dd:ee:ff yazan yere not aldığınız mac adresini yazıp makinayı yeniden başlatın.
İnternette dolaşırken yabancı bir kaynakta bu Osx üzerinde Mac adresi nasıl değiştirilir adlı bir makale gördüm ve sizlerle paylaşayım dedim.
İlk başta ethernet ve wifi üzerindeki mac adreslerini öğrenelim. (Bu mac adreslerini bir yere not alın)
Burada "en0" "en1" donanımınızdaki ethernet veya wifiye ait numaralar. Hangi numara hangi cihaz olduğunu öğrenmek için ; Ağ Tercihleri / Ethernet veya Wifi / İleri Düzey / Donanım
ifconfig en0 | grep etherifconfig en1 | grep etherŞimdi sıra mac adresimizi random olarak değiştirmeye. Wifi ya da ethernet mac adresinizi değiştirmek için "en0" ya da "en1" olarak yazarak random mac adresi oluşturmuş oluyorsunuz. Sonrasında cihazınızı yeniden başlatın.
openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//' | xargs sudo ifconfig en0 etherMac adresinizi eski haline getirmek için aa:bb:cc:dd:ee:ff yazan yere not aldığınız mac adresini yazıp makinayı yeniden başlatın.
sudo ifconfig en0 ether aa:bb:cc:dd:ee:ff