Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 2 yıl önce bir hackintosh denemem olmuştu. Sistemime Ventura kurmayı başarmıştım ve sorunsuz çalışıyordu ancak o zaman yeterli depolama alanım olmadığı için silmiştim. Şimdi yeni SSD aldım ve bir kere daha Mac OS kurmak istiyorum.
Ancak bu sefer Ventura değil en son sürümü kurmak istiyorum. Sonoma çıktığı zaman o zaman kullandığım efi ile aynı şekil denemiş ancak başarılı olamamıştım. Şimdi o zaman sistemim için başarılı olmuş efiyi sizin yardımlarınıza biraz düzenleyip nasıl kurabiliriz.
O zaman başarılı kurulum yaptığım efi bu
Şimdi bana önerileriniz nedir bu efide ne gibi değişiklikler yapmalı ne tavsiyeleriniz var bir sorunla karşılaşırsam size nasıl geri dönüş yapmalı. Forumda yeni olduğum için bir hatam olmuşsa özür dilerim.
Sistemim:
Asus prime b450mk2 anakart
AMD rx6600 gpu
AMD ryzen 5600 CPU
Harici bir ses kartı kullanıyorum anakartta ses uyumsuzlukları olursa benim için sorun yaratmaz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ancak bu sefer Ventura değil en son sürümü kurmak istiyorum. Sonoma çıktığı zaman o zaman kullandığım efi ile aynı şekil denemiş ancak başarılı olamamıştım. Şimdi o zaman sistemim için başarılı olmuş efiyi sizin yardımlarınıza biraz düzenleyip nasıl kurabiliriz.
GitHub - jessicatarra/asus-prime-b450m-a-ii-ryzen-5-3600-radeon-rx-5500: OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh
OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh. Contribute to jessicatarra/asus-prime-b450m-a-ii-ryzen-5-3600-radeon-rx-5500 development by creating an account on GitHub.
github.com
Şimdi bana önerileriniz nedir bu efide ne gibi değişiklikler yapmalı ne tavsiyeleriniz var bir sorunla karşılaşırsam size nasıl geri dönüş yapmalı. Forumda yeni olduğum için bir hatam olmuşsa özür dilerim.
Sistemim:
Asus prime b450mk2 anakart
AMD rx6600 gpu
AMD ryzen 5600 CPU
Harici bir ses kartı kullanıyorum anakartta ses uyumsuzlukları olursa benim için sorun yaratmaz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
- BootLoader
- Opencore
- Anakart Modeli
- Asus b450mk2
- İşlemci Modeli
- Ryzen 5600
- Grafik Kartı
- Rx6600
- Ses Kartı Modeli
- Harici ses kartı audient id14
- Disk ve RAM
- 16gb ddr4