Mac OSda görsel kasma sorunu

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Sierra 10.12.6 kullanıyorum. Ancak bu görsel kasma sorununu önceki sürümlerde de yaşıyordum. Uygulamaları yandan boyutlandırırken oluyor. Taşırken veya programı küçültürken bu sorunu yaşamıyorum. Finderda belli olmuyor. Detaylı içerik bulunduran Word, Excel, Mail uygulamalarında çok fazla var rahatsız edici düzeyde. Çözümü varsa çok mutlu olurum.

DVMT=64 MB ayarlı. Ayrıca güç yönetimi de yapılmış halde kullanıyorum. Videolarda herhangi bir kasma yaşamadım. Clover sürümü 4114. Kullandığım kext ve DSDT yamaları bunlar:

LIKZ9anwobBhV2gPnIyY8MzUPG892qKE.png

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Windows kullanıyor iseniz, HD Tune pro ile Healt kısmının bir görüntüsünü paylaşma imkanınız var mı?

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Hocam sorunu çözdünüz mü ?
Hayır devam ediyor. Windows kullanırken Wordde pencere boyutunu hızlı ayarlarken de görsel lag oluyor. Ancak Mac OSda takılmaya da varabiliyor. Intel gpu ile çalışan birçok macbook modelleri için bu sorundan bahsedenler var. Belki harici grafik kartı çalışsaydı aradaki farkı görebilirdim.

ufuk.kskr

APPRENTICE
28 Kas 2017
4
0
0
30
Hayır devam ediyor. Windows kullanırken Wordde pencere boyutunu hızlı ayarlarken de görsel lag oluyor. Ancak Mac OSda takılmaya da varabiliyor. Intel gpu ile çalışan birçok macbook modelleri için bu sorundan bahsedenler var. Belki harici grafik kartı çalışsaydı aradaki farkı görebilirdim.
hocam bilgisayar ilk açılışta windows'a mı geçiyor yoksa. Mac OS X e mi ? benim yanda windows kurulu. Mac OS X i formatlamadan önce direk Mac OS X açılıyordu. Mac OS X e format attıktan sonra birincil işletim sistemi olarak windows'u görmeye başladı. ilk açılışta artık windows açılıyor. ben Mac OS X e format attıktan sonra bu sorun olmaya başladı. 1 ay sonra tekrar format atıcam bu sefer windows falan ne var ne yoksa kaldırıcam. eğer düzelirse sizede haber ederim.

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
hocam bilgisayar ilk açılışta windows'a mı geçiyor yoksa. Mac OS X e mi ? benim yanda windows kurulu. Mac OS X i formatlamadan önce direk Mac OS X açılıyordu. Mac OS X e format attıktan sonra birincil işletim sistemi olarak windows'u görmeye başladı. ilk açılışta artık windows açılıyor. ben Mac OS X e format attıktan sonra bu sorun olmaya başladı. 1 ay sonra tekrar format atıcam bu sefer windows falan ne var ne yoksa kaldırıcam. eğer düzelirse sizede haber ederim.
CLOVER silmediysen gene ayarlarsın. Ben CLOVER ile Android x86ya Mac OSa ve Windows 10a geçiş yapabiliyorum. Bios ayarlarına bakarsan bios entrylerde görebilirsin.