Mac tavsiyesi

TYeniyayla

APPRENTICE
6 Ağu 2017
36
3
0
28
Selamlar, beni Asus rog gl752vw-dh71 konusundan tanırsınız belki. Size bir soru sormak istiyorum. Mac almak istiyorum ama yapmak istediğim blender, unreal engine gibi iyi sistem isteyen, oyun yapmak için gerekli olan uygulamaları ve elektrik elektronik mühendisliği okuduğum için proteus, matlab, Solidworks ve autocad tarzı yine sistem isteyen uygulamaları kullanmak için hangi Mac'i almalıyım? 2. El alınır mı? Mac almak için elimdeki bilgisayarı satmalı mıyım? Satarsam yaklaşık 3500-4000tl ye satabilirim sanırım, bu paraya o Mac alınır mı?

Suha

APPRENTICE
21 Tem 2017
51
30
21
45
youtube'da bir sürü test var, orjinal mac ile hackintoshlar arasındaki karşılaştırmalar hakkında.
1300 dolarlık bir hackintosh, 3000 dolarlık bir mac ile kafa kafaya performans sergiliyor.
Hackintoshların çıkma mantığı da bu değil mi zaten?
Kısık donanımla dünyanın parasını istiyorlar orjinal mac için.
İyi hoş yazılımı sağlam düzgün çalışıyor da o kadar da fark olmaz ki :)

TYeniyayla

APPRENTICE
6 Ağu 2017
36
3
0
28
maalesef benim bilgisayarıma hackintosh olmuyor ve windowsta da istediğim performansı vermiyor programlar unreal engine, blender, zbrush sık sık takılıyor mesela bazen kendini sonlandırıyor ve çalışma boşa gidiyor.

Suha

APPRENTICE
21 Tem 2017
51
30
21
45
Üzüldüm vallaha. Cihazınız da az aşağı birşey değilmiş. Kötü durum.

ugacomtr

JEDI
9 Şub 2017
209
58
301
42
GL752VW
[TBODY] [/TBODY]
eger laptopunuz buysa çatır çutur hackintosh kurulur. wifi kartınız intel. tek o degisecek. diger herşeyinizi görmeli diye düsünüyorum. ankaradaysanız yardımcı olurum.

• Like
Tepkiler: TYeniyayla

TYeniyayla

APPRENTICE
6 Ağu 2017
36
3
0
28
GL752VW
[TBODY] [/TBODY]
eger laptopunuz buysa çatır çutur hackintosh kurulur. wifi kartınız intel. tek o degisecek. diger herşeyinizi görmeli diye düsünüyorum. ankaradaysanız yardımcı olurum.
Maalesef Konya'dayım. Keşke tam zevkini alıp kurabilsem, bu bilgisayarda herşeyi rahat kullanılır sanki, touchpad de multi touchpad zaten. ekran kartını tanırsa o ağır grafik programları da tam performans çalışır, mükemmel olur her şey ama nasıl olacak bilemiyorum.

bu işi nasıl çözebiliriz ya kargoyla filan yollasam mı? @ugacomtr @montezuma

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Harici ekran kartını kullanabilmeniz için 2 yol var.
1. Bios mod yaparak cihaza swichtable özellik kazandırmak. Yurtdışı forumlarda bile böyle bir çalışma cihazınız için yok.
2. Anakart üzerinde onboard gpunun güç girişlerini keserek disable etmek. Böylellikle cihaz sadece harici ekran kartı ile çalışacaktır. Bunu yapabilecek kapasitede bir teknik servis bulabilir misiniz? O da size kalmış...