Genel Macbook Air nasıl?

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
23
Lise 3. sınıfa başlayacağım kendime bir laptop almam lazım. Bu forum sayesinde macOS ile tanıştım ve çok hoşuma gitti. macOS'u daha rahat kullanmak için bir Macbook Air almak istiyorum ama kafama takılan sorular var.
Yazılımla uğraşıcağım, xcode, jetbrains'in yazılımları, visual studio gibi programlar ve günlük kullanım (Ödevler,Dizi vb.) için almak istedim. Sizce o paraya değer mi?

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Lise 3. sınıfa başlayacağım kendime bir laptop almam lazım. Bu forum sayesinde macOS ile tanıştım ve çok hoşuma gitti. macOS'u daha rahat kullanmak için bir Macbook Air almak istiyorum ama kafama takılan sorular var.
Yazılımla uğraşıcağım, xcode, jetbrains'in yazılımları, visual studio gibi programlar ve günlük kullanım (Ödevler,Dizi vb.) için almak istedim. Sizce o paraya değer mi?
Bence o paraya Hackintosh uyumlu bir laptop al :) Sadece MacAir için ben pek o kadar para verme taraftarı değilim Üniversite 2.sınıftayım bende Xcode, Jetbrains yazılımları Android Studio kullanıyorum Asus N551JW var elimde hem MacOS hem Windows bir yerde lazım olabiliyor :)

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
23
Bence o paraya Hackintosh uyumlu bir laptop al :) Sadece MacAir için ben pek o kadar para verme taraftarı değilim Üniversite 2.sınıftayım bende Xcode, Jetbrains yazılımları Android Studio kullanıyorum Asus N551JW var elimde hem MacOS hem Windows bir yerde lazım olabiliyor :)
İlk başta bende normal bir laptop alıp hackintosh yapıcaktım ama bu sene derslerimi sıkı tutmam lazım. Normal laptop alırsam direkt olarak oyunlara gidiyor kafam. En azından Macbook Air alırsam hem oyun oynayamam hem taşıması kolay şık bir cihazım olur diye tercih ettim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Kullanmak istediğin programlarda render almak zorundasın. Bu da biraz güçlü cihaz ister açıkcası. MacBook Air temelde Notebook olarak tasarlanmış bir cihaz. Bununla dediğin gibi ofis yazılımları, internet, internetten video seyretmek gibi işlemleri sorunsuz yapabilirsin. Ancak elbette çok emin konuşmak istemiyorum ama, yapmak istediğin / kullanmak istediğin uygulamalar için MacBook Pro daha uygun olacaktır. Bu işin Hackintosh kısmında ise şunları unutma; Wi-Fi uyumlu, Harici GPU barındırmayan bir Laptop düşünmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
23
Kullanmak istediğin programlarda render almak zorundasın. Bu da biraz güçlü cihaz ister açıkcası. MacBook Air temelde Notebook olarak tasarlanmış bir cihaz. Bununla dediğin gibi ofis yazılımları, internet, internetten video seyretmek gibi işlemleri sorunsuz yapabilirsin. Ancak elbette çok emin konuşmak istemiyorum ama, yapmak istediğin / kullanmak istediğin uygulamalar için MacBook Pro daha uygun olacaktır. Bu işin Hackintosh kısmında ise şunları unutma; Wi-Fi uyumlu, Harici GPU barındırmayan bir Laptop düşünmelisin.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Macbook Air hakkında bir kaç video izledim ve dediğiniz gibi performansı biraz düşük gibi. Şimdi hackintosh için laptop arıyorum. Eğer başarılı kurulum yaparsam forumda paylaşırım.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler