macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

samet1234

APPRENTICE
7 May 2020
14
0
1
bir soru sorucamda mac os high sierra kurup sonra big sur’a güncellesem olur mu?
ekran kartım:gtx 1660 super
işlemcim:core i5 9400f

Laptop Modeli
Macbook Air 2020 M1
İşlemci Modeli
Apple M1 8 çekirdekli cpu
Grafik Kartı
Apple M1 7 çekirdekli gpu
Disk ve RAM
Ram= 8Gb Disk= 256Gb

visualartist

APPRENTICE
26 Ara 2020
2
0
1
Merhabalar, bu denli bir rehber paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
MSI GE72 6QF Apache Pro bilgisayarımda Mojave 10.14.4 (18E226) kullanıyorum. Big Sur sürümüne geçiş yapmak istiyorum. Temiz kurulum yapacağım. Bu rehberden yararlanabilir miyim? Sizce herhangi bir sorun yaşar mıyım?

İlginiz için teşekkürler, iyi forumlar...

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,023
3,608
4,401
Merhabalar, bu denli bir rehber paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
MSI GE72 6QF Apache Pro bilgisayarımda Mojave 10.14.4 (18E226) kullanıyorum. Big Sur sürümüne geçiş yapmak istiyorum. Temiz kurulum yapacağım. Bu rehberden yararlanabilir miyim? Sizce herhangi bir sorun yaşar mıyım?

İlginiz için teşekkürler, iyi forumlar...
Sistem bilgilerin imzanda olmadan bu soruyu sorduğunuz kişilerin bu durumu anlayabilmesi mümkün değil.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Dr.Mellon

APPRENTICE
24 Eyl 2020
14
3
71
Merhabalar, acaba bu imajı kurmak için SSD m2 disk veya sata şartı var mıdır? Her iki diske de kurulum sağlanabiliyor mu bunu öğrenmek istedim değerli arkadaşlarım. :)

Anakart Modeli
Asus TUF Gaming Z490-PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10600
Grafik Kartı
RTX 2070 SUPER
Disk ve RAM
500GB SSD & 1TB HDD & 16GB DDR4 3600MHZ

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,023
3,608
4,401
Merhabalar, acaba bu imajı kurmak için SSD m2 disk veya sata şartı var mıdır? Her iki sisteme de kurulum sağlanabiliyor mu bunu öğrenmek istedim değerli arkadaşlarım. :)
Bu imajı kurmak için SSD dsk veya M2 disk veya Msata disk zorunlu değildir. HDD diskede yüklenebilir. Fakat performans açısından önerilen SSD disktir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Dr.Mellon

Dr.Mellon

APPRENTICE
24 Eyl 2020
14
3
71
Bu imajı kurmak için SSD dsk veya M2 disk veya Msata disk zorunlu değildir. HDD diskede yüklenebilir. Fakat performans açısından önerilen SSD disktir.
Teşekkür ederim cevabınız için bir ara sadece Sata SSD diye okumuştum diğer konularda yanlış hatırlamıyorsam bundan dolayı sormak istedim bende M2 mevcut sorun olmaz diyorsunuz en kısa zamanda deneyeceğim.

Anakart Modeli
Asus TUF Gaming Z490-PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10600
Grafik Kartı
RTX 2070 SUPER
Disk ve RAM
500GB SSD & 1TB HDD & 16GB DDR4 3600MHZ

gravis

APPRENTICE
27 Ağu 2017
61
34
71
Merhabalar,

Direk gelen update'i yaparak mı güncellediniz?
Merhaba,

Evet, ek bir işlem yapmadan direkt gelen update'i yaparak güncellemeyi tamamladım. Birkaç gündür de kullanıyorum, herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

Anakart Modeli
Asus Prime X570 Pro
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 3700X
Grafik Kartı
Sapphire RX5700XT Nitro+
Disk ve RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHZ CL16 8 GB x4, Samsung Evo 860 Pro 250 GB SSD

suleymannilginn

APPRENTICE
17 Ağu 2020
7
0
1
Merhaba Anakartıma entegre m2 stolu ve 480 corsair m2 var ama bir türlü görmüyor disklerin arasında ne yapmalıyım sata değil.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,023
3,608
4,401
Merhaba Anakartıma entegre m2 stolu ve 480 corsair m2 var ama bir türlü görmüyor disklerin arasında ne yapmalıyım sata değil.
Önce sistem bilgilerini imzana ekle.
Sonra sorunların için uygun konu başlığı açıp sorunlarını anlat ki daha rahat yardım alabilsesin.

Buradaki kexti dene sorunun için.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

suleymannilginn

APPRENTICE
17 Ağu 2020
7
0
1
Önce sistem bilgilerini imzana ekle.
Sonra sorunların için uygun konu başlığı açıp sorunlarını anlat ki daha rahat yardım alabilsesin.

Buradaki kexti dene sorunun için.
Burdaki kext yi denedim yinede görmüyor.
Sistem bilgilerim şunlar :
Gigabyte Z390 UD Anakart
16 GB Corsair Ramlar 3000mhz
8 GB Sapphire Dual Bios RX-570 ekran kartı
İntel i5 9600KF 3.7 Ghz 6 çekirdek işlemci

Catalina sorunsuz kuruluyor ama clover ile opencore ilk kez denedim.
Sorun bios kaynaklıymış hallettim intel rapid teknolojisi açıkmış diskte. Kapatınca gördü. %100 uyum sağladı donanımlar. Sağolun.

Son düzenleme:

Cleras

APPRENTICE
30 Ara 2020
6
1
21
Hocam torrentde verilen imaj dosyası sizin hazırlamış olduğunuz ile aynı değil mi yandex hata veriyorda
Hocam Teknik Bİlgim Olmadığı için soruyorum verdiğiniz imajda OpenCore kendisi Geliyor Mu yoksa kendim işlem yapmam lazım mı ektra olarak

Son düzenleme:
BootLoader
Teknik Bilgim Yok
Anakart Modeli
Gigabyte B450M H
İşlemci Modeli
Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
RX570
Ağ Aygıtları
Realtek
Disk ve RAM
8GB RAM 320 HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Hocam torrentde verilen imaj dosyası sizin hazırlamış olduğunuz ile aynı değil mi yandex hata veriyorda
Hocam Teknik Bİlgim Olmadığı için soruyorum verdiğiniz imajda OpenCore kendisi Geliyor Mu yoksa kendim işlem yapmam lazım mı ektra olarak
İlk mesajdaki video rehberleri takip et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bozo06

APPRENTICE
2 Ocak 2021
6
2
21
Merhabalar. İlk kurulum ekranında iken yazılar akarken "start clean" diye bir komutta kalıyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Sorun ne olabilir acaba ?

Sistemim : Ryzen 1600 af ve rx580

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
MSI B450M -APRO
İşlemci Modeli
RYZEN 1600 AF
Grafik Kartı
RX580 8GB
Ağ Aygıtları
TP-LİNK ARCHER T2U
Disk ve RAM
128GB M2 SSD
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Merhabalar. İlk kurulum ekranında iken yazılar akarken "start clean" diye bir komutta kalıyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Sorun ne olabilir acaba ?

İlgili forumda konu açalım aksi takdirde destek verilmez.

İmza Seçenekleri Build signature doldurunuz.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: p04w04p5

p04w04p5

APPRENTICE
26 Ocak 2020
60
12
21

Kurulum esnasında sorun yaşamaktayım, oluşturduğum konuyu inceleyebilir misiniz, acaba?

Anakart Modeli
MSI A320M-A PRO
İşlemci Modeli
Ryzen 3 3200G
Grafik Kartı
Vega 8
Disk ve RAM
XPG Gammix 8x2 GB & 240GB SSD

umutrc

APPRENTICE
14 Eyl 2020
75
18
21
Laptop Modeli
Monster Abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel i7 7700Hq
Grafik Kartı
İntel 630 & nvdia 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc269
Disk ve RAM
256 ssd& 1tb hdd—— 16gb ddr3 RAM (2x8gb )

buitre80

APPRENTICE
3 Ocak 2021
1
0
1

Apple 22 Haziran 2020 tarihinde WWDC 20220 (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı 2020)'de en yeni macOS sürümü olan macOS Big Sur (11.0) işletim sistemini tanıttı. Bir çok yenilik içeren bu sürüm elbette sadece geliştiricilere sunuldu ve kullanılmaya başlandı. 6 Ağustos 2020 tarihi itibari ile ise Darwin 20.0.0 altyapısı ile Public Beta (açık beta) kullanıma açılmıştı. 12 Kasım 2020 tarihinde ise 11.0.1 (20B29) kod numarası ile nihai sürümü yayınlandı.

Apple'ın yeni işletim sistemi macOS Big Sur için Hackintosh kullanıcıları için özel bir imaj hazırladık. Bu imaj şu anlık sadece OpenCore bootloader ile sunulmuştur. Clover ile macOS Big Sur uzun bir süre olmayacak gibi görünmekle birlikte tarafımızca artık OpenCore Bootloader desteklenecek olup Clover Bootloader desteğini sene sonu ile bitireceğiz.

macOS Big Sur üzerinde ne gibi yenilikler olduğunu Apple resmi web sitesi macOS Big Sur’a İlk Bakış üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bu imajımızda Catalina imajında olduğu gibi kesinlikle MBR disk desteklememektedir. Kurulum için mümkün ise SSD kullanın, HDD diskler büyük bir performans kaybına yol açmaktadır.

Kurulumda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi ise diskin tamamen silinip macOS Big Sur'un GUID bölüntü tablosu ve APFS düzeninde kurulması gerektiği ardından kurulacak ise diğer işletim sistemlerinin kurulması gerektiğidir. Bunun açıklamasını daha önce macOS Catalina imaj konusunda belirtmiştim. Eğer daha önceden macOS Catalina kurulumunu bu şekilde yapmışsanız tekrardan tüm diski silmenize gerek olmayacaktır. Sadece macOS Catalina yüklü disk seçilecek ve Kapsayıcı Disk bölümü altındaki bölüntü silinip buraya kurulum mümkündür. GUID bölüntü tablosuna sahip windows yüklü diskin yanına kurulum her ne kadar mümkün olsa da bu sağlıklı bir yöntem değildir. Bu durumda EFI içerisinde problem oluşması Windows'un Boot Managerinin kendini sürekli birinci sıraya atması, mavi ekran (watchdog) hataları vb gibi birçok hata yaşanma olasılığı yüksek olduğu gibi BootCamp çalışmayacaktır. En güvenli ve sağlıklı kurulum windowsun silinmesi veya ayrı bir disk üzerinde olmasıdır.

Kuruluma başlamadan önce bios ayarlarınızı doğru yapılandırdığınıza, USB 2.0 bellek ve USB 2.0 port kullandığınıza emin olmalısınız. Eğer cihazınızda USB 2.0 port bulunmuyor ise USB Type-C portu üzerinden USB 2.0 dönüştürücü ile kurulum denemelisiniz. USB 3.0 portları macOS kurulumunda aktif olmadığı ve/veya sorunlu çalıştığı için kurulumda sorunlar yaşamanız muhtemeldir.

Kurulum ile ilgili yaşadığınız sorunlar ile ilgili sistem bilgileriniz ile yeni konu açmanız gerekmektedir. Bu konu altından gelen yardım taleplerine kesinlikle cevap verilmeyecektir.

İmaj Özellikleri
  • macOS Big Sur 11.01 (20B29) içerir.
  • Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI klasörü silinmesi güvenli yöntemdir)
  • Tamamen el değmemiş orijinal imajdır.
  • 16GB yada üstü USB gereklidir.
  • Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir.
  • Laptop kurulumuna uygundur.
  • Masaüstü kurulumuna uygundur.
  • MBR desteği yoktur.
  • SSE desteği vardır.
  • Kurulum sonrası en çok gerekli programları barındırır.
  • Kurulum için sistemlere özgü config dosyalarını barındırır.
  • Intel ve AMD işlemcili cihazlar için uygundur.
KURULUM

BIOS Ayarları (Intel) :
  • Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • SATA: AHCI olarak ayarlayın
  • VT-D: Disable olarak ayarlayın
  • EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  • xHCI Mode: Smart Auto
  • Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  • CFG-Lock= Disable
  • Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
BIOS Ayarları (AMD Ryzen)
  • Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • OC Tweaker -> Load XMP Setting: XMP 2.0 Profile 1
  • Advanced \CPU Configuration -> SWM Mode = Enabled
  • Advanced\North Bridge Configuration -> IOMMU: Disabled
  • Advanced \South Bridge Configuration -> Deep Sleep: Disabled
  • Advanced \Storage Configuration -> Sata Mode: AHCI Mode
  • Advanced\AMD CBS\FCH Common Options\USB Configuration Options -> XCHCI controller enable: Enabled
  • Advanced\AMD CBS/NBIO Common Options\NB Configuration -> IOMMU: Disabled
  • Security -> Secure Boot: Disabled
  • Boot -> Fast Boot: Disabled
**Her sistemde aynı BIOS ayarları olmayabilir. Olan ayarlar ne ise onları uygulayın.

** Kurulum Öncesi Sisteminiz için uygun Config seçmek:

İmaj içerisindeki EFI klasörü içerisinde OC klasörüne girdiğinizde dikkat ederseniz config.plist isimli bir dosya bulunmamaktadır. Her işlemci ailesine özgün global yamalar içermeyen kurulumu rahat yapabileceğiniz 25 adet plist uzantılı dosyalar bulunmaktadır. Kurulum yapacağınız cihaz tipine ve işlemci modeline göre ilgili dosyanın adını config.plist olarak değiştmeniz yeterli olacaktır.

İmaj Dosyasını USB'ye Yazdırmak:

macOS Big Sur (20B29) İmaj dosyasını USB'ye yazdırmak için hem Windows hemde macOS üzerinde Etcher programını kullanabilirsiniz:
Etcher | İmaj Dosyasını USB'ye Yazdırma Uygulaması | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

İMAJ DOSYASINI İNDİRME

imaj dosyasını indirmeyi en sona koymayı uygun gördüm çünkü, benimde sıklıkla yaptığım gibi konunun tamamını okumadan direkt indirme yapıp yükleme yapmaya çalışıypruz ve bu bize geri dönüşü olmayan kayıplara sebep olabiliyor. Bu dosyayı indirip yüklemeniz tüm riskleri kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

İMAJIN DOĞRU İNDİĞİNİ DOĞRULAMA

Kod:
11.0.1 İmaj Zip MD5 :ad94082eb493506c1369c4f69200cd18
11.0.1 İmaj RAW MD5 :e9ef344c9c7374c87c47b6026d53649b
macOS üzerinde MD5 Kontrol için terminal açıp "md5 dosyayı-sürükle-bırak" komutunu girmeniz yeterli olacaktır.

Windows üzerinde MD5 kontrolü yapabilmeniz için aşağıdaki programı indirip kurun ve dosyaya sağ tuşla tıklayıp aşaşağıdaki resimde gösterilen sekmeye gelerek kontrolünüzü yapabilirsiniz.

11.0.1

Üyemiz @TolgaSonn kendi sunucusu üzerinden siz değerli üyelerimize alternatif bir indirme bağlantısı sağladı teşekkür ediyoruz.
http://46.101.181.195/macOS_BigSur_11.0.1_(20B29)_Created_By_KaoS.raw.zip

Üyemiz @XxcrashR95xX Kerim Uğur DÖNMEZ diğer üyelerimiz imaja daha kolay ulaşsın diye Torrent linki eklemiş forum adına teşekkür ediyorum.
macOS_BigSur_11.0.1_(20B29)_Created_By_KaoS_Torrent_Linki.zip

11.0.1 EFI (İMAJ DOSYASI DEĞİLDİR ORJİNAL İMAJ DOSYASI İÇERİSİNDEKİ EFI KLASÖRÜDÜR)

Kurulum Sonrası (İMAJ DOSYASI DEĞİLDİR ORJİNAL İMAJ DOSYASI İÇERİSİNDEKİ KURULUM SONRASI KLASÖRÜDÜR)

**ÖNEMLİ NOT

Kurulumun ilk aşamasında gri ekran sorunu yaşayan üyelerimiz config dosyalarını herhangi bir metin editörü ile açıp aşağıda verdiğim kodu yenisi ile değiştirsinler ve sonrasında ilk boot menüde Reset NVRAM yaparak kurulum denesinler.

Orijinal Kod
Kod:
<key>prev-lang:kbd</key>
                <data>dHItVFI6LTM2</data>
Değiştirilmiş Kod
Kod:
<key>prev-lang:kbd</key>
                <data></data>
La tarjeta de visualización, la tarjeta de sonido, la tarjeta ethernet, la tarjeta wifi, el indicador de batería, en algunos casos el teclado, el mouse y el trackpad no funcionarán en su sistema después de la instalación. Esto es normal. El EFI compartido aquí no contiene parches globales, solo parches básicos específicos para su dispositivo.

Hasta que se agregue la serie de videos, puede presentar estos equipos tomando los videos en la imagen de Catalina como guía. Lo apoyaremos si abre un tema en la categoría relevante (siempre que tenga información del sistema en su firma) donde tenga problemas.

Tenga en cuenta que no todo el hardware funciona en macOS, debe abrir un tema para verificar la compatibilidad de su hardware en la categoría Hardware compatible para predecir esta situación.

Nota:
Dado que no conocemos el contenido de las imágenes descargadas de lugares distintos a nuestro sitio y preparadas por personas que no se conocen, no es posible que podamos apoyar estas imágenes. Si tiene problemas, primero debe descargar e instalar la imagen en nuestro sitio, luego abrir un tema sobre su problema en la categoría correspondiente.

Guía de video

Instalación de macOS con OpenCore

Parte 1: Configuración del sistema desde cero

[MEDIA = youtube] QQa4HEs17wA [/ MEDIA]

Parte 2: Edición de arranque y EFI sin USB

[MEDIA = youtube] GJVZRWqPdco [/ MEDIA]

Sección 3: Introducción al hardware con OpenCore

[MEDIA = youtube] VN02dqiA-Fg [/ MEDIA]

Parte 4: Instalación de Windows con BootCamp

[MEDIA = youtube] FiZWVUnG-OM [/ MEDIA]

Sección 5: Instalación de Linux con OpenCore

[MEDIA = youtube] 2-ZANIl-rek [/ MEDIA]

Tema de instalación de muestra del sistema de escritorio

[URL unfurl = "true"] https://osxinfo.net/konu/basarili-k...-i5-9400f-rx-570-vr-macos-big-sur-opencore-0- 6-4.18593 / [/ URL]
[/ QUOTE]
Bölüm 3: OpenCore ile Donanımları Tanıtmak videosunu yakından takip ettim ve kurulumum sizinkine benzer.
BCM4352 kartıyla yaşadığım sorun sadece wifi benim için çalışıyor ancak Bluetooth çalışmıyor, aynı şey sana mı oluyor?
EFI klasöründeki kext'in sırası sizinkiyle aynıdır. Bluetooth'un çalışması için ne yapmalıyım, çünkü bu Broadcom BCM4352 kartı wifi ve bluetooth için ikili.

Son düzenleme:
BootLoader
Open Core
Laptop Modeli
Mini pc i5 7200U kaby lake 2,5 Ghz 16 MB DDR3 + Xiaomi Notebook Pro i7 16 MB RAM
Anakart Modeli
kaby lake
İşlemci Modeli
i5 7200U + i7
Grafik Kartı
HD Graphics 620 +
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 662 +
Ağ Aygıtları
Ethernet y BCM4352 + Intel
Disk ve RAM
SSD 1TB (Windows) y SSD 512 GB (MacOS) + SSD nvme 512gb (Windows) y SSD 256 gb (MacOS)

yunus.polatgil

APPRENTICE
24 Eki 2019
32
10
21
Hocam merhaba, öncelikle emeğinize sağlık, sizin sayenizde kurulum yaptım fakat, dahili ekran kartı, wifi ve ses sorununu çözemedim, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Not: ekran kartını videoda olduğu gibi yapıyorum fakat tekrar başlattığımda siyah ekranda kalıyor, Wifi kartım desteklemiyor herhalde, bunun yerine TP_LINK kullanıyordum mojavede, aynı driveri burada yüklemek istedim sorun çıktı.

Saygılarımla.

Ekran Resmi 2020-01-03 03.03.20.png

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
MSI GF65 Thin
İşlemci Modeli
i7-10750H CPU @ 2.60GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 360 & Nvidia RTX 3060
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
16GB DDR3
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...