Doğrudur. Uğraştım bakalım neler olacak. Şimdi verdiğim efi ile kendi efinizi değişin ama yedek almayı unutmayın. Bir deneyin sistem boot olacak mı ? Bir de ssd mi kullanıyorsunuz hdd mi. Eğer sistem düzgün bir şekilde boot olursa;
1-Terminal'e gir. sudo mount -a / yaz şifreni gir enterle.
2-
Legacy Video Patchi indir. Ekran kartını halledeceğiz.
3-İndikten sonra Finder'e tıkla. Üst tarafta apple logosunun sağ tarafında Finder yazan bir yer olacak. Oraya tıkla. Tercihler (Preferences) tıkla. Orda şu öğeleri masaüstünde göster kısmında hard diski tikle. Masaüstüne hard diskin gelecektir.
4-Daha sonra gelen Legacy-Video-Patch-master isimli klasörde gatekeeper.command isimli dosya olacak. Ona çift tıkla. Gelen uyarıya tamam de. Bir uyarı daha gelecek disable de o uyarıya da. Şifreni gir. Enterle
5-create_app.command isimli dosyayı çalıştır. Otomatik Legacy Video Patch diye bir betik gelecek o klasöre. Terminal'de işlem tamamlandı (mission completed de yazabilir) yazısını görmen lazım yada Legacy Video Patch COMPLETED gibisinden yazı gördükten sonra yeni oluşan Legacy Video Patch isimli betiği ve gatekeeper.command isimli dosyayı masaüstüne kopyala.
6-Önce gatekeeper'i tekrar çalıştır ve disable et. Terminal'e girip tekrardan sudo mount -a / yazıp şifreni gir okeyle.
7-Masaüstüne kopyaladığın Legacy Video Patch betiğini çalıştır. Gelen ekranda Run butonuna tıkla. Masaüstüne hard diskleri getirmiştik. O hard disklerden mac'i hangisine kurduysan onu sürükleyip betiğe bırak (Drop the volume here yazan yere sürükle bırak.). Ama çok dikkat et doğru diski at.
8-Bu çok hassas bir betik olduğu için yüklenirken herhangi birşey açık olmasın. Bazen sistem dayanamayıp donduruyor. Mousen ile betiği sağa sola sürükle donmasını engelle.
9-Bitince otomatik yeniden başlayacak. Ama şifreni gireceksin soracak zaten (Yazmayı unutmuşum.). Yeniden başlatacaksın. Sisteme bakacaksın bir sorun yoksa sana vereceğim config dosyasını kendi configinle değişeceksin. Yok olmaz ise söyle bana başka config vericem sistemi açıp edid yaması denicez (Yol 2).
Eğer başaramazsan, görselli rehber hazırlamıştım başarılı kurulum yaptığıma. Oradan takip edebilirsin. Linki bırakıyorum.
Herkese selamlar; An itibariyle arrandale serisi Nvidia ekran kartlı eski -tam 11 yıllık- bir laptopa başarı ile macOS Catalina kurmuş bulunmaktayım. Sistem özellikleri: Intel Core I5 M430 8 GB Ram Nvidia GT 330M Ekran kartı Atheros AR9285 Wifi kart (Bluetooth yok) Bluetooth anakartın üstünde...
osxinfo.net
Eğer kurulum sonrası yeniden başlatınca siyah ekrana düşerse haber et. Kurduktan sonra yeniden başlat vereceğim configin adını config.plist yapıp kendi configinle değiştir.
Forum kurallarına aykırı mı bilmiyorum dosya.tc ye yükledim. Unutma Legacy Video Patch başarılı kurulursa config değiş.
EFI.zip dosyasını indir - download <--- EFI dosyası
https://osxinfo.net/eklentiler/config-plist.35912/?hash=fa98364231e376fa0e13d7a6abe8957b <--- Config dosyası