MacOS Catalina "kernel_task" Yüksek CPU Kullanımı

osat

APPRENTICE
18 Şub 2020
55
3
71
Merhaba,

KaoS'un yardımı ile başarılı bir kurulum gerçekleştirmiştik ve birkaç hafta sonra yüksek CPU kullanımı ve buna bağlı ısınma problemi oluşmuştu. Termal macun yenileme sonrası Windows'da da görülen bu sorun geçti ve şuan sadece Mac'de "kernel_task"in %40-50 civarında yüksek bir CPU kullanımı görülüyor. Geçmesi için yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bu rehberi izleyerek güncellemeyi tek denemede sorunsuz bir şekilde kurdum.

Ancak ne yazık ki bir sonuç alamadım. Güncelleme yardımcı olabileceğini düşündüğüm için ek olarak CPUFriend kextini de ekledim ancak bir değişiklik olmadı. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Bu konu ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir problem yaşıyorum. Önceden bu problem yoktu ancak son günlerde (güncelleme öncesinde) MacOS'u kullanırken düşük şarj uyarısı almadan bilgisayar direkt kapanmaya başladı. Windows'da böyle bir sıkıntı yaşamadığım için bataryada bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
Acer Aspire E5-571G
Anakart Modeli
Acer EA50_HB
İşlemci Modeli
i3 4005U
Grafik Kartı
HD Graphics 4400 & Nvidia GTX820M
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Atheros QCWB335
Disk ve RAM
240GB SSD & 500GB HDD & 8GB RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Kernel_task, CPU'yu yoğun kullanan işlemler uygulamalar vs için işlemciyi daha düşük enerjiyle kullanımasını sağlayarak CPU sıcaklığının yönetilmesine yardımcı olur. Başka bir deyişle, kernel_task, İşlemcinin çok ısınmasına neden olabilecek koşullara müdahele eder. Kendisi ısınmaya ya da vs bu koşullara neden olmaz. CPU sıcaklığı düştüğünde, kernel_task işlevi de otomatik olarak azaltır. Bu bağlamda sistemde hangi servisin, uygulamanın işlemciye yük bindirip bindirmediğini kontrol etmelisin. Ve Hackintool (Araçlar / CPU INFO) ve INtel Power Gadget güç yönetimini takip edebilirsin.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler