Merhabalar, windows 10 update 1903 yüklü bilgisayarıma catalina 10.15 i osxinfo imajı ile kurdum. Config dosyasını falan daha önce mojavede kullandığım için ilgili olanla değiştirdim ve sistem açıldı. Daha sonra clover bootloader kurdum ve voodoohda ile her zamanki gibi sesi tanıttım. Daha sonra sistemi reboot ettim fakat " Please select boot device" ekranı ile karşılaştım.
F2 tuşuna basarak biosa geçtim ve orada tekrardan uefi usb yi boot cihazı olarak seçtim ve f10 ile kaydedip yeniden başlattım. Fakat bilgisayar açılmadı. Fanlar çalışıyor, ledler yanıyor fakat BIOS ekranı bile gelmiyor. Ekranda hiç bir şekilde görüntü oluşmuyor.
Daha önce aynı durum high sierra denediğimde eski harddiskimdede olmuştu bense bu durumun hddnin eski olmasından kaynaklı olduğunu düşünüp başka bir harddisk taktığımda düzelmişti. Fakat bu durum yeni olan Hdd de başıma gelince anladım ki bir terslik var.
Bu durum başına gelen varsa ya da çözümüne dair fikriniz varsa yardımcı olmanızı bekliyorum.
HDDleri mac os genişletilmiş günlüklü ve guid olarak biçimlendirmiştim ve mojave kullanırken ikisindede efi bölüntüsü oluşuyordu.
i5-4210m 2.6 Ghz to 3.1 Ghz TB
HD4600(rehabman'in gerekli config.plist'ini kullandım)
8 GB 1600 Mhz RAM
nvidia geforce gt840m (optimus)
RTL8111 Gigabit ethernet
Casper Nirvana Laptop
C15B anakart
F2 tuşuna basarak biosa geçtim ve orada tekrardan uefi usb yi boot cihazı olarak seçtim ve f10 ile kaydedip yeniden başlattım. Fakat bilgisayar açılmadı. Fanlar çalışıyor, ledler yanıyor fakat BIOS ekranı bile gelmiyor. Ekranda hiç bir şekilde görüntü oluşmuyor.
Daha önce aynı durum high sierra denediğimde eski harddiskimdede olmuştu bense bu durumun hddnin eski olmasından kaynaklı olduğunu düşünüp başka bir harddisk taktığımda düzelmişti. Fakat bu durum yeni olan Hdd de başıma gelince anladım ki bir terslik var.
Bu durum başına gelen varsa ya da çözümüne dair fikriniz varsa yardımcı olmanızı bekliyorum.
HDDleri mac os genişletilmiş günlüklü ve guid olarak biçimlendirmiştim ve mojave kullanırken ikisindede efi bölüntüsü oluşuyordu.
i5-4210m 2.6 Ghz to 3.1 Ghz TB
HD4600(rehabman'in gerekli config.plist'ini kullandım)
8 GB 1600 Mhz RAM
nvidia geforce gt840m (optimus)
RTL8111 Gigabit ethernet
Casper Nirvana Laptop
C15B anakart