macOS High Sierra 10.13.1 Güncel Kurulum İmajı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
6P5lrgL_s5RvqUDuRqRMOIPZU1_R9vPr.png

GÜNCELLEME:
Yeni imajımız hazır ve artık terminal kodlarına gerek kalmadan tek boot ile kurulumu tıpki Sierra'da olduğu gibi mümkün.
High Sierra 10.13.2 Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bu konu altında yardım talepleri silinecek ve uyarı verilecektir. Kurulum imajı hakkında sormak istediğiniz sorular, fikirleriniz varsa bunları paylaşabilirsiniz.

OSXinfo üyeleri için hazırladığımız MacOS High Sierra'nın en güncel sürümüdür.
İndirme Bağlantıları;
10.13.1 (MBR & GPT Destekler):

macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)
10.13.1_High_Sierra.raw.zip - Google Drive
Güncellemeler
  • macOS High Sierra 10.13.1 Sürümüne Güncellendi
  • Clover Bootloader v4289 Sürümüne Güncellendi
  • Kurulum Sonrası Araçlar / Config Dosyaları güncellendi
macOS High Sierra İmajı Hakkında
  • İmaj OS X uyumlu bütün donanımları destekler.
  • UEFI ve Legacy sistemler ile uyumludur.
  • İmaj dosyaları Clover ile hazırlanmıştır. Farklı yükleyicilere desteğimiz yok.
  • Loptop imajda kurulum sırasında grafik kartından kaynaklı sorun yaşanmaması için Intel/ NVIDIA / ATI / kextleri silindi.
  • Windows kurulu diskinizin yanında OS X kurulumu yapabilmeniz için her iki imaja MBR yaması yapıldı. Bu sayede sorunsuzca kurulum yapabilirsiniz.
  • Hazırladığımız imajlar Intel tabanlı sistemler için uygundur.
Yardımcı Dosyalar
  • Clover Configurator
    Config.plist dosyası düzenlemek için MacOS High Sierra uyumlu güncel sürüm.
  • Clover Bootloader v2_r4289 sürümü:
    Eğer Multibeast ile Clover Bootloader kurulumunda sorun yaşarsanız, bununla bootloader kurulumunu yapabilirsiniz.
  • KCPM Utilities PRO
    Sisteminiz için uygun kextleri kurmanız için gerekli olan uygulama. Programı nasıl kullanacağınızı imaj içindeki rehber dosyasında bulabilirsiniz.
  • Config.Plist dosyaları
    Eğer USB öntanımlı Config.plist sorun yaşarsanız, donanımınıza uygun Config.plist dosyalarını kullanabilirsiniz. Klasör içinde ayrıca nasıl kullancağınız hakkında ayrıntılı bir rehber bulabilirsiniz.
    Windows üzerinde Config.plist dosyalarını düzenlemek için OSXinfo.net Config düzenleme aracını kullanabilirsiniz:
    Türkçe OSXinfo CLOVER EDITOR (Windows üzerinde Config Düzenleme Aracı) | osxinfo
  • Config.pist yamaları;
    Config dosyasına eklenen yamalar öntanımlı olarak kapalı durumdalar. Bu yamaları aktif etmek için yapmanız gerekenleri İmaj içindeki rehberden takip edebilirsiniz. Ancak yine de bu rehberde de değinelim:
    1. Config.plist dosyanızı Windows'ta kolaylıkla düzenlemek için OSXinfo Config düzenleme aracı kullanın.
    2. Ya da Wordpad, NotePad gibi bir düzenleyici program ile açın.
    3. Kext to Patch dizini altında aktif etmek istediğiniz yamayı bulun.
    4. Yama satırında "Disable" altındaki "True"komutunu "False" olarak değiştirin.
KURULUM

macOS High Sierra 10.13 MBR & GPT ( Hem Tek HDD hemde Windows Yanına kurulumu destekler)
[box="color:#FFFFFF,align:justify,bradius:5,bgcolor:#5EC4FF"]Buradaki adımları dikkatli takip edin. Sistem yedeklerinizi mutlaka alın. Kurulum esnasında kullanılmayacak diskleriniz varsa bunları çıkartın.[/box]Bu Kurulum için gerekenler;
Kurulum Adımları;
  1. İndirdiğiniz macOS High Sierra DizÜstü kurulum İmajı MBR & GPT dosyasını aşağıdaki rehberde anlatıldığı gibi USB'ye yazdırın.
    macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
  2. Bu işlem bittikten sonra Paragon Partition ile en az 40 GB'lik HFS+ formatlı bölüntü oluşturun.
  3. Bölüntü oluşturduktan sonra "ikinci aşama kurulum dosyaları" klasörü içindeki dosyaları bu bölüntü içine kopyalayın. Bunlar;
    • .IAProductInfo (Bu dosyayı göremezseniz, Windows gizli dosyaları göster aktif edin).
    • macOS Install Data
Bundan sonraki adım Kurulum yapacağımız diskin VOLUME UUID kimliğini öğrenmek. Bu işlem oldukça önemli. Zira artık yukarıda bahsettiğimiz gibi, macOS kurulumunda ilk olarak Firmware kontrol ve kurulum dosyaları kurulum yapacağınız diske yüklenip sorgu yapılıyor ve ondan sonra kuruluma geçiyor.
Biz MBR olarak kurulum yapacağımız için ilk aşamada yüklenecek dosyaları yukarıdaki gibi HFS+ formatlı dikimize el ile girdik. Ancak bu dosyalar içinde kurulum yapacağımız diskin kimliğini göstermez isek, macOS kurulum hatası verecektir.
Bu işlemi Windows üzerinden yaptığımda macOS ile farklı sonuçlar çıkıyor. Dolayısıyla bu işlemi eğer kurulu Mac varsa onun üzerinden yoksa macOS kurulum ekranına gelip buradaki Terminal uygulaması üzerinden yapacağız.
  1. Sistemi açın BIOS ayarlarını Hackintosh için uygun olarak yapılandırın.
    • SATA: AHCI olarak ayarlayın
    • VT-D: Disable olarak ayarlayın
    • EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
    • xHCI Mode: Smart Auto
    • Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
    • CFG-Lock= Disable
    • Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
    • Serial Port= Disable
  2. Sistemi yeniden başlatın ve USB üzerinden Boot edin.
  3. Clover Boot Menü ekranında install macOS.. seçin ve kurulum ekranına erişin.
  4. Burada Terminal uygulamasını açın ve aşağıdaki kodları kullanın:
    Kod:
    Kod:
    # list /Kurulum yapacağınız diskin ismini tespit edin:
    ls -l /Volumes
    # list /Aşağıdaki kodu kullanarak kurulum yapacağınız diskin UUID'sini öğrenin:
    diskutil info /Volumes/Kurulum_Yaptığınız_Diskin_İsmi
    Aşağıdaki resimde mavi ile işaretlenmiş alan;
    6P5lrgL_s5RvqUDuRqRMOIPZU1_R9vPr.png
  5. Çıkan sonucu not etmek için Menü Bar içinden Save Log / EFI seçin.
  6. Şimdi sistemi tekrar Windows ile boot edin.
  7. EFI içinde kaydetmiş olduğunuz Log dosyasını açın ve Volume UUID kodunu mouse sağ klik ile kopyalayın.
  8. Mac kurulumu yapılacak diskin içine koyduğumuz dosyalardan .IAProductInfo dosyasını notePAD ile açın ve Product URL altındaki 222222 - 22222.... değeri silip sizin VOLUME UUID' yi girin.
    <key>Product URL</key>
    <string>x-osproduct://22222222-2222-2222-2222-222222222222/macOS%20Install%20Data</string>
  9. Şimdi macOS Install Data klasörü içindeki minstallconfig.xml dosyasını açın ve aşağıdaki düzenlemeleri yapın:
    Kod:
    <key>Target</key>
    <string>/Volumes/macOSmbr</string> (macOSmbr yazan yere diskinizin ismini girin)
    <key>TargetName</key>
    <string>macOSmbr</string> (macOSmbr yazan yere diskinizin ismini girin)
    <key>TargetUUID</key>
    <string>22222222-2222-2222-2222-222222222222</string> (Buraya diskinizin UUID'sini girin)
  10. Bu işlemleri yaptıktan kaydedin ve uygulamadan çıkın.
  11. Sistemi kurulum USB üzerinden başlatın ve install osx.. ile kurulum ekranına ulaşın.
  12. Kurulum ekranında dil, seçtikten sonra kurulum hemen başlayacaktır.
  13. Kurulum esnasında mouse vs çalışmayacaktır, endişe etmeyin.
  14. Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında CLover boot ekranında kurulum yaptığınız diski seçip High Sierra'ye erişin.
Video Rehber;

macOS High Sierra 10.13 İmajı ile Kurulum ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)

Kurulum USB 'si hazırlama;
  1. Başlamadan önce sisteminizin yedeğini mutlaka alın.
  2. Aşağıdaki rehberi takip ederek indirdiğiniz imajı USB'ye yazdırın.
    macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
  3. Ardından sistemi yeniden başlatın ve BIOS'a erişip ayarlarınızı Hackintosh için yapılandırın.
    • SATA: AHCI olarak ayarlayın
    • VT-D: Disable olarak ayarlayın
    • EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
    • xHCI Mode: Smart Auto
    • Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
    • CFG-Lock= Disable
    • Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
    • Serial Port= Disable
  4. Ayarlarınızı kaydedin ve sistemi bu sefer kurulum USB'si üzerinden boot edin.
  5. Clover Boot Menü ekranında install_osx.. seçerek kurulumu başlatın.
  6. Kurulum ekranında Disk İzlencelerini açarak kurulum yapacağınız diski MacOS Genişletilmiş ( Günlüklü ) olarak formatlayın.
  7. Bu işlemden sonra Disk İzlencelerini kapatın ve kurulum ekranında diskinizi seçerek kurulumu başlatın.
  8. Bu işlem sadece 4 dakika sürecektir. Bu adımda Mac kurulum dosyaları Firmware kontrol paketleri kurulum yapacağınız HDD / SSD içine kopyalanıyor.
  9. Kurulum bittiğinde sistem yeniden başlatacak.
  10. Sistem yeniden başlarken, sistemi tekrar USB'den başlatıyoruz.
  11. Clover Boot Menü ekranına ulaşıyoruz.
  12. Eğer diskinizi APFS olarak kullanacaksınız, Clover Boot Menü ekranında bu sefer kurulum yaptığınız diski seçerek ikinci aşama kurulama devam edin. Eğer diskinizi HFS formatlı olarak kullanacaksınız, aşağıdaki adımları takip edin.
  13. Clover Boot Menü ekranında kurulum yapılmış HDD boot etmek yerine tekrar install os... seçin.
  14. Tekrar kurulum ekranına geldiğinizde Terminal açın ve aşağıdaki kodları sırasıyla girin.
    • Kod:
      # list /Kurulum yapacağınız diskin ismini tespit eder. 
      ls -l /Volumes 
      # Kurulum yapacağınız diske erişin 
      cd /Volumes/Kurulum_Diskinizin_ismi
      # Şimdi Kurulum diski içindeki "macOS Install Data" klasörüne erişin 
      cd "macOS Install Data" 
      # Şimdi minstallconfig.xml dosyasında düzenleme yapın.
      /usr/libexec/PlistBuddy -c "Set :ConvertToAPFS false" minstallconfig.xml
  • Bu işlemden sonra Terminali kapatın ve sistemi yeniden başlatın.
  • Clover boot men ekranında şimdi "Boot OSX form sizin diskiniz" seçerek ikinci aşama kuruluma geçin.
  • BU kurulum aşaması son kurulumdur. Bittikten sonra sistem yeniden başlatılacak.
  • Sistemi tekrar USB üzerinden boot edin ve Clover boot Menüden macOS kurulum yaptığınız diski seçerek macOS High Sierra'ya erişin.
Kurulum sonrası yapılacak adımlar için yine Sierra rehberini takip edebilirsiniz.

Olası Sorunlar

"System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg" appears to be missing or damaged? Hatası Alıyorum
Bunun çözümü için yukarıdaki adımları doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olun.

GPT kurulumunda "An error occurred while verifying firmware" hatası alıyorum:
Bunun için yapmanız gereken kurulum imajı ile kurulumu başlatın. Bu kurulumda macOS, Kurulum yapacağınız GPT olarak formatlı diskiniz içine "macOS Install Data" otomatik olarak oluşturacak. Bundan sonra 7.adımdan sonraki yönergeleri takip edin.

Kurulumda "Still waiting for root device", "disk1:I/O error" hatası alıyorum;
Bunun için Config dosyanızı açın ve kexe to patch içinde aşağıdaki yamaları ekleyin.
1. Yama
Name: AppleAHCIPort
Find: 4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B
Replace: 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B
Comment: IO Error ICH10

2: Yama
Name: AppleAHCIPort
Find: 89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000
Replace: 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090
Comment: IO Error ICH10

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
40
İyi günler sevgili montezuma,
Sayende Hackintosh'ta bayağı ilerledik. Şu an kendi Sony bilgisayarımda hali hazırda El Capitan
yüklü ve nerede ise son iki yıldır sorunsuz kullanıyorum. Sana sormak istediğim bir şey var. Bu Windows yanına kurulu olan diske High Sierra' yı nasıl yükleneceğini ayrıntılı anlatmışsın ve süper bir rehber olmuş. Fakat benim anlamadığım tek nokta; diyelimki sıfır bir diske high Sierra yükleyeceğiz ve USB' yi hazır ettik diyelim. İkinci kurulum dosyalarını diske nereye ve nasıl atacağız? Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Video rehberde anlattığım gibi, kurulum yapacağın HDD'nin kek dizinine koyacaksın. Eğer bunu koyacak bir işletim sistemin yoksa USB'ye ubuntu live imajı yazdırıp bunu kullanarak kopyalama yapabilirsin.
Ubuntu tutorials

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Tek diske kurulum yapacağım için ikinci imajı kullanabilir miyim hocam? Windows yanına kurulum yapmayı düşünmüyorum ve laptop'a kuracağım. macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez).

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Tek diske kurulum yapacağım için ikinci imajı kullanabilir miyim hocam? Windows yanına kurulum yapmayı düşünmüyorum ve laptop'a kuracağım. macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez).
Kullanbilirsin elbette.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
40
Video rehberde anlattığım gibi, kurulum yapacağın HDD'nin kek dizinine koyacaksın. Eğer bunu koyacak bir işletim sistemin yoksa USB'ye ubuntu live imajı yazdırıp bunu kullanarak kopyalama yapabilirsin.
Ubuntu tutorials
Teşekkürler öğrenmeye çalıştığım buydu. Yani sıfır diske kurulum yaparken USB'den macOS'i başlatıp diski bölüntüleme yaptıktan sonra diski çıkarıp başka yerde ya da farklı bir işletim sistemi (Linux gibi) onunla açıp direk içine kopyalama yapılacak. Şimdi anlaşıldı tekrar teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ertan

JEDI
9 Kas 2017
200
100
301
Elinize sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş. Ben Sierrra olarak kurulumu başarıyla yaptım, her şey gayet güzel çalışıyor. Qualcomm-Atheros-QCA9377-Wifi kartını sisteme tanıtabiliyor muyuz, onun için oluşturulmuş bir kext var mı?

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Pro WS C246-ACE
İşlemci Modeli
Intel Core i9 9900K
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Boardcom Wi-Fi
Disk ve RAM
Samsung Evo 500 SSD & 64GB DDR4 3200Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Elinize sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş. Ben Sierrra olarak kurulumu başarıyla yaptım, her şey gayet güzel çalışıyor. Qualcomm-Atheros-QCA9377-Wifi kartını sisteme tanıtabiliyor muyuz, onun için oluşturulmuş bir kext var mı?
Wi-Fi kartın desteklenmiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ertan

ACV

APPRENTICE
10 Ağu 2017
17
1
21
25
Elimde Pascal mimarisine sahip bir kart var (GTX1050) Şu an bu imajla bu ekran kartını çalıştırabilmem mümkün mü? Pascal mimarisine hala desteği yok mu Apple'ın?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

WolfCristal

APPRENTICE
27 Ağu 2017
34
2
0
29
k9PgJiiSvZUppJd195kSONQ5HwNeAhqr.jpeg

Bilgisayarım destekler mi ? (Lütfen desteklediğin söyle)

Ekran Kartım Nvida GeForce 9800GT 1 GB 128 BİT

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
İşlemcin ve genel olarak cihazın desteklenmiyor. Yeni bir sistem toplamalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Anlamadığım bir şey var. Benim laptopa UEFI Windows kurulu. Windows yanına kurmak için (Dual Boot) 10.13.1 (MBR & GPT Destekler) olanı mı indirmeliyim yoksa ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez) olanı mı indirmeliyim? Çünki benim hard diske zaten UEFI Windows olduğu için GPT olarak formatlamışdım

ACV

APPRENTICE
10 Ağu 2017
17
1
21
25
RAW imajının boyutu daha önceki sürümlere göre çok daha düşük, sebebi ne, bir sorun çıkartmaz umarım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Anlamadığım bir şey var. Benim laptopa UEFI Windows kurulu. Windows yanına kurmak için (Dual Boot) 10.13.1 (MBR & GPT Destekler) olanı mı indirmeliyim yoksa ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez) olanı mı indirmeliyim? Çünki benim hard diske zaten UEFI Windows olduğu için GPT olarak formatlamışdım
Eğer sen Windows kurulu disk içinde ayrılığın bölüntü içine kurulum yapacaksan, bu disk MBR formatlıdır. Dolayısıyla kurulum için kullanacağın imaj 10.13.1 (MBR & GPT Destekler) olmalıdır. Kurulumdan sonra ise Clover klasörünü Windows EFI / NO NAME içine koyacaksın ve macOS UEFI olarak boot edebileceksin. Ayrıca video rehberde bunların hepsini anlattım.
RAW imajının boyutu daha önceki sürümlere göre çok daha düşük, sebebi ne, bir sorun çıkartmaz umarım?
Öyle olması normal. Ana kurulum dosyaları ikinci kurulum dosyaları içindekiler.
hocam bu linkteki kurulum imajini indirdim usb ye yazdim efi boluntusu olustu gerekli kextleri patchleri vs attim ama clover menusunde install osx secenegi cikmiyor 2 kere usb ye yazdim bi yerde hata mi yaptim acaba
Sistem bilgilerini içerne yeni br konu açmalısın.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları