macOS High Sierra 10.13.2 Destek Güncellemesi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
150785-85efcfd52d74af2b38d0fc1a2548b40d.jpg
Bugün Apple, macOS High Sierra için önemli bir destek güncellemesi olan macOS High Sierra 10.13.2 ek güncellemesini yayınladı.
Doğrudan Spectre ve Meltdown güvenlik açıklarını önlemek için yayınlanan bu güncellemeyi Mac App Store'dan yerleşik Yazılım Güncelleme işlevini kullanarak yapabileceğiniz gibi Apple.com'dan sağlanan combo update kullanarak ta yapabilirsiniz.

Güncelleme için aşağıdaki rehberi kullanın:
High Sierra Apple Store Gerekmeden Güncelleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

ÖNEMLİ!
Bu ek güncelleme ile gelen değişiklikler;
  • macOS 17C205 yapı sürümüne güncellendi.
  • Intel, NVIDIA ve AMD grafik sürücüleri güncellendi.
    NVIDIA Web Driver macOS High Sierra 10.13.2 Ek Güncelleme için henüz güncellenmedi. Eğer NVIDIA Web Driver kullanıyorsanız, nvidia Web driver güncellemesi yayınlanmadan sistem güncellemesi yapmayın.
NVIDIA Web Driver Güncellemesi az önce yayınlandı:
Sierra 10.13.2 (17C205) için NVIDIA Web Driver Güncellemesi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

• Eğer VoodooHDA ya da Düzenlenmiş AppleHDA kullanıyorsanız güncelleme sonrası bunların silinme ihtimali var. Dolayısıyla bunların tekrar kurulması gerekebilir. Eğer AppleALC, CLOVERALC kullanıyorsanız güncelleme sonrası bunlar çalışacaktır.
  • Güncelleme yapmadan önce Sistem / EFI / CLOVER / Kexts / Other içinde FakeSMC.kext başta olmak üzere sisteminizi sorunsuzca başlatmanızı sağlayan kextlerin olduğundan emin olun.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cnrzen

APPRENTICE
14 Ara 2017
60
0
0
39
Merhaba,
  • NVIDIA Web Driver macOS High Sierra 10.13.2 Ek Güncelleme için henüz güncellenmedi. Eğer NVIDIA Web Driver kullanıyorsanız, nvidia Web driver güncellemesi yayınlanmadan sistem güncellemesi yapmayın.
  • Eğer VoodooHDA ya da Düzenlenmiş AppleHDA kullanıyorsanız güncelleme sonrası bunların silinme ihtimali var. Dolayısıyla bunların tekrar kurulması gerekebilir. Eğer AppleALC, CLOVERALC kullanıyorsanız güncelleme sonrası bunlar çalışacaktır.
  • Güncelleme yapmadan önce Sistem / EFI / CLOVER / Kexts / Other içinde FakeSMC.kext başta olmak üzere sisteminizi sorunsuzca başlatmanızı sağlayan kextlerin olduğundan emin olun......
Windows daki gibi KB ile baslayan sistem guncellemedosya mekanizmasi gibi bir guncelleme mantigi olusturulamaz mi?
Ben nvidia web driver kullaniyorum. Guncelleme icin beklemem gerekecek. Mesala onu atlayamiyor muyuz?

xelisa

APPRENTICE
28 Ağu 2017
26
6
21
24
Herhangi bir performans artışı mevcutmudur acaba? high sierraya yükseltmez olaydım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

peterpan.tr

APPRENTICE
9 Ocak 2018
22
3
21
Merhaba az önce güncelleme yaptım bilgisayarı yeniden başlattı normal kurulum yapar gibi güncellemeyi yükledi ve tekrar başlattı takılı kaldı -v komutuyla takıldığı yeri ekte yolluyorum. Elimde olan clover usb ile açmaya çalıştım aynı yerde kalıyor, sistemim win10 dual boot asus b150 cipset anakart i5 6400 120gb ssd, elimde acronis imajım var ama güncelleme yaparsam yine aynı problem olacak sorunu çözmek istiyorum teşekkür ederim. Fotoğraf linki
20180109_222118.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Anakart Modeli
Asus B150M-C
İşlemci Modeli
i5-7400
Grafik Kartı
Intel HD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111F
Disk ve RAM
500GB HDD & 8GB DDR4 2400MHz
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Combo update dosyasını pkg olarak indirdim. Fakat GPT diskte Win10 yanındaki high sierra 10.13.2 yüklü bölüme "yüklenemez" hatası veriyor. Bu hatayı neden alıyorum?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Merhaba az önce güncelleme yaptım bilgisayarı yeniden başlattı normal kurulum yapar gibi güncellemeyi yükledi ve tekrar başlattı takılı kaldı -v komutuyla takıldığı yeri ekte yolluyorum. Elimde olan clover usb ile açmaya çalıştım aynı yerde kalıyor, sistemim win10 dual boot asus b150 cipset anakart i5 6400 120gb ssd, elimde acronis imajım var ama güncelleme yaparsam yine aynı problem olacak sorunu çözmek istiyorum teşekkür ederim. Fotoğraf linki
Ekli dosyayı görüntüle 4692
Sisteminde harici bir ekran kartı yok değil mi? BIOS / Graphics içinde IGPU öntanımlı olarak seçili olduğundan emin ol. Config / Graphic içinde Inject Intel ve Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan dene.
Combo update dosyasını pkg olarak indirdim. Fakat GPT diskte Win10 yanındaki high sierra 10.13.2 yüklü bölüme "yüklenemez" hatası veriyor. Bu hatayı neden alıyorum?
Tam olarak verdiği hata nedir? Görsel paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

peterpan.tr

APPRENTICE
9 Ocak 2018
22
3
21
Sisteminde harici bir ekran kartı yok değil mi? BIOS / Graphics içinde IGPU öntanımlı olarak seçili olduğundan emin ol. Config / Graphic içinde Inject Intel ve Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan dene.

Tam olarak verdiği hata nedir? Görsel paylaş.
Ekran kartını yazmamışım özür dilerim, Sapphire 1 gb HD6770 128 bir ddr5 fake id girerek 10.13.2 sürümüyle 1 aydır problemsiz kullanıyordum, taki dün akşam güncelleme yapana dek inject ati load bios default flan bunları işaretli işaretsiz denedim, aynı yerde takılıyor ilerleme flan yok garip bir hata.

Anakart Modeli
Asus B150M-C
İşlemci Modeli
i5-7400
Grafik Kartı
Intel HD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111F
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Ekran kartını yazmamışım özür dilerim, Sapphire 1 gb HD6770 128 bir ddr5 fake id girerek 10.13.2 sürümüyle 1 aydır problemsiz kullanıyordum, taki dün akşam güncelleme yapana dek inject ati load bios default flan bunları işaretli işaretsiz denedim, aynı yerde takılıyor ilerleme flan yok garip bir hata.
Whatevergreen.kext ve Lilu.kextin EFI / CLOVER / Kexts / Other içinde olduğundan emin ol.
yüklemiyor. CSR ayar değişikliği mi gerekiyor?
Sorun Windows yanına kurulmasından kaynaklanıyor olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

peterpan.tr

APPRENTICE
9 Ocak 2018
22
3
21
Whatevergreen.kext ve Lilu.kextin EFI / CLOVER / Kexts / Other içinde olduğundan emin ol.

Sorun Windows yanına kurulmasından kaynaklanıyor olabilir.
Aksam eve gittigimde deneyip sonucu burada yazarim, simdiye kadar hep cloverda kext olarak sadece Fakesmc ve relatek kexti var usb kurulum yaparken bile bu sekilde kullaniyordum.

Anakart Modeli
Asus B150M-C
İşlemci Modeli
i5-7400
Grafik Kartı
Intel HD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111F
Disk ve RAM

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Benimde soyle bir sorum olucak beni isletim sistemim windows yanina kurulu ayni harddisk icinde ayri bolumlenmis bir alanda kurulu macosx ve 2 ekran karti bulunmakta notebook da simdi ben guncelleme islemini appstore uzerinden guncelle dersem bu guncellemeyi yapicakmidir. High sierra guncellemesi vermis bana buna gecmek icin napmaliyim geceyim mi high sierra kullananlar var ise yardimci olabilir misiniz ?

Not : Rica edicem kisa cevaplar verip yazdiklarinizdan yol cikarmamizi beklemeyin amac yardimci olmak ise forum icerisinde linkler var alinti yapabilirsiniz en kotusu bi kac dakikanizi ayirip yazabilirsiniz.

Tesekkurler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Benimde soyle bir sorum olucak beni isletim sistemim windows yanina kurulu ayni harddisk icinde ayri bolumlenmis bir alanda kurulu macosx ve 2 ekran karti bulunmakta notebook da simdi ben guncelleme islemini appstore uzerinden guncelle dersem bu guncellemeyi yapicakmidir. High sierra guncellemesi vermis bana buna gecmek icin napmaliyim geceyim mi high sierra kullananlar var ise yardimci olabilir misiniz ?
Not : Rica edicem kisa cevaplar verip yazdiklarinizdan yol cikarmamizi beklemeyin amac yardimci olmak ise forum icerisinde linkler var alinti yapabilirsiniz en kotusu bi kac dakikanizi ayirip yazabilirsiniz.
Tesekkurler
MBR kurulumlu cihazlarda, yani Windows diskte ayrılmış bölüntüye yapılan kurulumlarda, diskin MBR formatlı olmasında kaynaklı olarak güncellemenin olmaması muhtemel. Ancak denemen gerekiyor. Denemeden önce sisteminin boot edilebilir bir yedeğini al ki, sorun çıkarsa bu yedekten tekrar geri dönüş yapabilirsin. Bununla ilgili rehber konuyu #1 mesajda paylaştım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: brkcnszgn

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
29
Az once bir rehberinizden batarya simgesi ve ekran titremesi icin kext yukledim macosx patladi sistem acilicakken elma ekranina gelmeden yeniden baslatiyor kendini malesef ki :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Az once bir rehberinizden batarya simgesi ve ekran titremesi icin kext yukledim macosx patladi sistem acilicakken elma ekranina gelmeden yeniden baslatiyor kendini malesef ki :/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu dışı. Sorunun için sistem bilgilerini içeren yeni bir konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

peterpan.tr

APPRENTICE
9 Ocak 2018
22
3
21
Aksam eve gittigimde deneyip sonucu burada yazarim, simdiye kadar hep cloverda kext olarak sadece Fakesmc ve relatek kexti var usb kurulum yaparken bile bu sekilde kullaniyordum.
Sorun tek diskte dual boot olmasından kaynaklanıyormuş, daha önce tek diske denemeler yaptığım High Sierra kurulu disk aklıma geldi onu taktım ve güncelledim sorunsuz açıldı, SSD diske tek başına High Sierra kurmaya karar verdim yardımınız için teşekkür ederim.

Anakart Modeli
Asus B150M-C
İşlemci Modeli
i5-7400
Grafik Kartı
Intel HD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111F
Disk ve RAM