macOS High Sierra 10.13.6 / GTX 970 Ekran Yırtılma Sorunu

MouPo

APPRENTICE
31 Ağu 2020
12
2
21
Sistemime uyumlu olduğu için High Sierra 10.13.6 kurulumu yaptım, kurulum ve sonrasında hiçbir sorun yaşamadım. Sistemim ekran kartımı tanıyor, çözünürlük problemim yok, webdriver kurulu ama ekranda ciddi yırtılma sorunu var. Yaklaşık 3 gündür yapmadığım işlem kalmadı! Tüm önerilerinizi uyguladım ancak problemi bir türlü çözemedim. Acil yardıma ihtiyacım var...

Sistem

Asus Z97 Pro Gamer
İntel Core İ7 4790K
Asus GTX 970
8 GB 2400mhz DDR3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,806
7,589
4,401
Sistem açılışında Nvidia Web Driver ön tanımlı olarak başlatılıyor mu? Ek olarak yırtılmadan kastın tam olarak nedir? Bir görselle bunu paylaşırsan iyi olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

MouPo

APPRENTICE
31 Ağu 2020
12
2
21
Sistem açılışında Nvidia Web Driver ön tanımlı olarak başlatılıyor mu? Ek olarak yırtılmadan kastın tam olarak nedir? Bir görselle bunu paylaşırsan iyi olur.
Her şey olması gerektiği gibi hocam. Bir sayfa açtığım zaman, oyunlarda yaşanan flicker gibi bir şey yaşıyorum. Monitörümün yenileme hızı ayarını yapmak istediğim zaman da herhangi bir ayara ulaşamıyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,806
7,589
4,401
Monitörü farklı portlar üzerinden bağlayıp deneme yapabilirsin. Veya elinde farklı bir ekran varsa bununla da aynı hatayı alıp almadığını kontrol edebilirsin. Ek olarak bilmen gereken bir diğer husus, kullandığın Nvidia Web Driver'ın en son yayınlan High Sierra için güncellenmemiş olduğu ve kullanılan betik ile yapılan vida Web Driver kurulum dosyalarında yapılan sürüm yaması ile bunun kurulmasının mümkün olması. Bu bağlamda Nvidia web driver'ın performansı da buna yol açıyor olabilir. Son olarak ta CUDA driver bulup bunu kurarak ta sonucu bakabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

MouPo

APPRENTICE
31 Ağu 2020
12
2
21
Monitörü farklı portlar üzerinden bağlayıp deneme yapabilirsin. Veya elinde farklı bir ekran varsa bununla da aynı hatayı alıp almadığını kontrol edebilirsin. Ek olarak bilmen gereken bir diğer husus, kullandığın Nvidia Web Driver'ın en son yayınlan High Sierra için güncellenmemiş olduğu ve kullanılan betik ile yapılan vida Web Driver kurulum dosyalarında yapılan sürüm yaması ile bunun kurulmasının mümkün olması. Bu bağlamda Nvidia web driver'ın performansı da buna yol açıyor olabilir. Son olarak ta CUDA driver bulup bunu kurarak ta sonucu bakabilirsin.
Tekrardan kurulum yaptım hocam. USB'de bulunan kext dosyalarının tamamını attım içine ve sorunum kalmadı. İlgin için çok teşekkür ederim. :)