macOS High Sierra BCM94352 Wi-Fi Kart Tanıtma

asustp300.mac

APPRENTICE
30 Eyl 2017
18
1
21
53
merhaba,

sistemimde daha önce ar946x wifi card vardı. bir arkadaşım sanırım ssdt editleyerek bazı ayarlar yaptı. şimdi BCM94352 wifi kart taktım. Rehabman Fakepciid.kext ve fakepci_broadcom_wifi.kext uyguladım. ilk uygulamada çalıştı, ancak daha sonra bağlanmamaya başladı.
ayrıca makineyi restart ettiğimde windows bile bağlanmıyor. sadece shutdown yaptığımda windows ta bağlantı sağlayabiliyorum. bu da bana ssdt deki ar946x ayarının etkin kaldığını ve 94352 kartı da pasifize ettiğini düşündürüyor.

ancak hangi ssdt nin buna yol açtığını bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

konu silinebilir, kendim çözümü buldum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Konu çözümünü yazarsan aynı sorunu yaşayanlar için kaynak oluşmuş olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asustp300.mac

APPRENTICE
30 Eyl 2017
18
1
21
53
ben ssdt de problem olduğunu düşünüyordum. ama harici hard diskim ile bir çeşit çakışma oluyor. yani harici hard disk (SSD değil) takılı iken wifi tekrar bağlanamamaya başlıyor. harici hard diski çıkardığımda wifi bağlanıyor. harici hard disk yerine başka bir hard diski taktığımda wifi normal bağlanıyor. tekrar bu hard diski çıkartıp problem yaratan hard diski taktığımda wifi da problem olmuyor. makineyi normal restart edip tekrar açarsam da problem olmuyor. ama makine herhangi bir nedenle hata verip kendiliğinden kapanıp açılırsa aynı problem tekrar ortaya çıkıyor. hard disk değişikliğini tekrar yaptığımda problem ortadan kalkıyor. makine bazı adresleri öğreniyor galiba :)
ilginç bir çakışma var bir yerlerde. Uzman birisinin bakmasında bence fayda var.

şu an normal çalışıyor. ama eğer incelemek isterseniz teamviewer ile bağlanabilirsiniz.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
BCM94352Z kullanıyorum, böyle bir sorun yaşamadım. Muhtemelen eski wifi kartının kalıntıları, sistem optimizasyonuna engel olabilir. Bahsettiğin SSDT düzenlemesi ardından rebuild cache yapabilirsen, sorunu ortadan kaldırabilirsin :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli