macOS High Sierra Intel ve AMD Kurulum İmajı

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
macOS High Sierra İmaj.png

Herkese selamlar günümüzde yerini sağlamlaştırmış OpenCore Bootloader ile hazırladığım imajları hepinizin kullanımına sunuyorum. Karşılaştığınız sorunları geri dönüş olarak bildirirseniz sorunlarımı kapatabilirim. Bu imaj macOS High Sierra 10.13.6 (17G66) sürümüne aittir. İmaj içinde hali hazırda bir EFI gelmediği için harici olarak imaj ile birlikte her ay güncelleyerek vereceğim. Yapmanız gereken imajı USB belleğinize yazdırdıktan sonra oluşan EFI bölüntüsü içine EFI klasörünü atmak. Herkese sıkıntısız hackintoshlar dilerim. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere..

İmaj Özellikleri
  • macOS High Sierra 10.13.6 (17G66) içerir.
  • Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI klasörü olmaması güvenli yöntemdir)
  • 8GB ya da üstü USB gereklidir.
  • Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir.
  • Laptop kurulumuna uygundur.
  • Masaüstü kurulumuna uygundur.
  • UEFI ve Legacy sistemler ile uyumludur.
  • MBR desteği vardır. ( Windows kurulu diskinizin yanında OSX kurulumu yapabilmeniz için. )
  • SSE desteği vardır.
  • Kurulum sonrası en çok gerekli programları barındırır.
  • Kurulum için sistemlere özgü config dosyalarını barındırır.
  • Intel ve AMD işlemcili cihazlar için uygundur.
KURULUM

BIOS Ayarları (Intel)

• Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM
    • Thunderbolt
    • Intel SGX
    • Intel Platform Trust
    • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı bulamadıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını aç. CFG-Lock açıkken sisteminiz açılmayacak)
  • Enable
    • VT-x
    • VT-d
    • Above 4G decoding
    • Hyper-Threading
    • Execute Disable Bit
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
    • SATA Mode: AHCI
BIOS Ayarları (AMD Ryzen)
  • Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM(Bu seçenek açık olduğunda GPU’nun gIO gibi hatalar vermesi muhtemeldir. Eğer hata alırsanız kapayın.)
    • 3990X kullanıcıları için özel not: macOS macOS hali hazırda kernel içinde 64 threads’den fazlasını desteklemiyor, ve eğer daha fazla tespit ederse kernel panic verecektir. 3990X işlemcisi 128 threads’e sahip ve bunun yarısının devre dışı bırakılması gerekiyor. Biz bu durumlarda BIOS içinde Hyper Threading ayarının devre dışı bırakılmasını öneriyoruz.
  • Enable
    • Above 4G decodingKesinlikle açık olmalı, Eğer bu seçenepi bulamadıysan boot-args kısmına npci=0x2000 komutunu ekle. Bu seçenek açıkken npci komutunu kullanmayın. )
      • Eğer Gigabyte/Aorus ya da AsRock bir anakart kullanıyorsanız, bu seçenek belki bazı sürücülerinizi bozabilir(Ethernet vb.) ya da diğer OS’ları boot edemeyebilirsiniz, Eğer bu olursa bu seçeceği devredışı bırakın ve bu seçenek yerine npci komutunu kullanın.
      • 2020+ BIOS Notları: Above4G seçeneği açıldığında, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteği, bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen bunun Otomatik olarak ayarlanmak yerine Devre Dışı olduğundan emin olun.
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • SATA Mode: AHCI
**Her sistemde aynı BIOS ayarları olmayabilir. Olan ayarlar ne ise onları uygulayın.

** Kurulum Öncesi Sisteminiz için uygun config seçmek:

İmaj içerisindeki EFI klasörü içerisinde OC klasörüne girdiğinizde dikkat ederseniz config.plist isimli bir dosya bulunmamaktadır. Her işlemci ailesine özgün global yamalar içermeyen kurulumu rahat yapabileceğiniz 43 adet .plist uzantılı dosyalar bulunmaktadır. Kurulum yapacağınız cihaz tipine ve işlemci modeline göre ilgili dosyanın adını config.plist olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

macOS High Sierra 10.13.6 (17G66) (İMAJ HER HANGİ BİR EFI İÇERMİYOR AŞAĞIDA PAYLAŞILAN EFI'Yİ KULLANIN)

EFI - KURULUM SONRASI (İMAJ DOSYASI DEĞİLDİR)
Zip dosyaları EFI klasörü ve Kurulum sonrası gerekli programları içerir. 2 klasörüde EFI bölüntüsü içine atalım.

İMAJIN DOĞRU İNDİĞİNİ DOĞRULAMA
Kod:
Dosya: macOS High Sierra 10.13.6 (17G66) Created by yusfklncc.raw
CRC-32: 0ABA0B35
   MD5: A40E3C7C23EB4BDAD2DDD30928D8475C
SHA-1: 0C1F17B8A932CCAF122FDE0B4CCF237A9750CA3B
Windows üzerinde MD5 kontrolü yapabilmeniz için aşağıdaki programı indirip kurun ve dosyaya sağ tuşla tıklayıp aşağıdaki resimde gösterilen sekmeye gelerek kontrolünüzü yapabilirsiniz.

macOS üzerinde kontrol yapmak için terminal uygulamasını açın ve kontrol etmek istediğiniz değere göre aşağıdaki komutları girin:
  • Bu komutları yazıp boşluk bırakın ve .raw dosyasını sürükleyin ardından enter tuşuna basın. Bu sırada dosyası analiz ettiği için sonucun çıkması 1 dk falan sürecek:
    • crc32
    • md5
    • shasum -a 1
    • shasum -a 256
Çıkan değerle yukarıdaki md5 değerinin aynı olduğuna emin olun.

1647935488525.png

**Kurulumun başından sonuna kadar size yardımcı olacağını düşündüğüm rehberim:

**ÖNEMLİ NOT

Kurulumun ilk aşamasında gri ekran sorunu yaşayan üyelerimiz config dosyalarını herhangi bir metin editörü ile açıp aşağıda verdiğim kodu yenisi ile değiştirsinler ve sonrasında ilk boot menüde Reset NVRAM yaparak kurulum denesinler.

Orijinal Kod
Kod:
<key>prev-lang:kbd</key>
<data>dHItVFI6LTM2</data>
Değiştirilmiş Kod
Kod:
<key>prev-lang:kbd</key>
<data></data>
**Kurulum Sonrası klasöründe kurulumdan sonra ihtiyaç duyacağınız programları bulabilirsiniz.

Kurulum sonrasında sisteminizde Ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı, wifi kartı, batarya göstergesi, bazı durumlarda klavye-mouse-trackpad çalışmayacaktır. Bu normal bir durumdur. Burada paylaşılan EFI global yamalar içermez sadece cihazınıza özgün temel yamaları içermektedir.

Unutmayın ki her donanım macOS üzerinde çalışmaz bu durumu önceden belirlemek için Uyumlu Donanımlar kategorisinde donanım uygunluğunuzu kontrol etmek için konu açmalısınız.

**Eğer High Sierra'yı Windows'un yanına kuracaksan aşağıdaki aşamaları takip et:
  1. Windows'u aç ve diskte bir bölüntü oluştur.
  2. Bu bölüntüyü Paragon Harddisk Manager ile HFS+ biçiminde formatla.
  3. Kurulum ekranında Windows üzerinde formatladığın diski seç ve kuruluma devam et.
Ben Yusuf umarım kurulumunuz sırasında size yardımcı olabilmişimdir. Hepinize mutlu, sağlıklı ve iyi günler dilerim.

Arkadaşlar oluşan sorunlarınız için forumun konu başlıklarını kullanarak konu açalım lütfen bu konu altında oluşan gereksiz birikintiden dolayı konuyu kilitliyorum.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.8.5

Anais

APPRENTICE
19 Eki 2021
11
2
21
Hocam ben verdiğiniz dosyaları indirdim usb ye yazdım ama diğer aşamaları anlamadım ne yapmalıyım.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
Anlamadım derken zaten çok net ve detaylı bir rehber mevcut?

BootLoader
OpenCore 0.8.5

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
İmaj içinde EFI klasörü yok ama evet EFI klasörünü indirip EFI bölüntüsüne atacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.8.5

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
56
2
21
core 2 duo için hangi config seçilecek.

BootLoader
opencore 0.6.9
Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
İ7 7700HQ
Grafik Kartı
Uhd 630
Ses Kartı Modeli
Alc 256
Ağ Aygıtları
İntel AC 3165
Disk ve RAM
500GB M.2 SSD & 240Gb SDD & 1x16GB DDR4 2400 MHz

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
12 ya da 13 nolu confiği deneyebilirisin

BootLoader
OpenCore 0.8.5

incibab243

APPRENTICE
2 Kas 2021
1
0
1
Ben direkt olarak mac os un açılmasını istiyorum nasıl yapabilirim?

BootLoader
OpenCore 0.6.7
Laptop Modeli
Lenovo T450
İşlemci Modeli
İ7-5600U

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ghg6789

APPRENTICE
15 Kas 2021
2
0
1
Hocam Kurulumda Nasıl AMD Ekran kartımı Devre Dışı Bırakabilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
Zaten configde girili olan komut devre dışı bırakıyor olmalı

BootLoader
OpenCore 0.8.5

hackint0sh

APPRENTICE
15 Kas 2021
7
2
1
Teşekkürler ama yorkfield mimarili core 2 quad q9550 işlemcim için config yok. Diğer configleri denedim unsupported cpu yazıp kapanıyo. Yardımcı olabilir misin?

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
12,452
6,485
4,401
Teşekkürler ama yorkfield mimarili core 2 quad q9550 işlemcim için config yok. Diğer configleri denedim unsupported cpu yazıp kapanıyo. Yardımcı olabilir misin?
Bios ayarlarınızın doğru olduğunu düşünüyorsanız,
Unsupported cpu hatası aldığınız pistte Smbios'u MacBookPro11.1 olarak deneyin.
Ya da boot komutları aradına -no_compat_check komutunu ekleyerek deneyin.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
16GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

hackint0sh

APPRENTICE
15 Kas 2021
7
2
1
Bios ayarlarınızın doğru olduğunu düşünüyorsanız,
Unsupported cpu hatası aldığınız pistte Smbios'u MacBookPro11.1 olarak deneyin.
Ya da boot komutları aradına -no_compat_check komutunu ekleyerek deneyin.
Hala aynı, hiçbi şey değişmedi. Aynı bios ayarlarıyla cloverla kurduğum high sierra açılıyo. Ama her şeyi yapmama rağmen onboard ses codecini bi türlü görmedi. Sıfırdan opencore denemek istiyorum ama config dosyası olmadığı için kuramıyorum. Cloverda lga 775 configi sorunsuz çalışmıştı. Onu kurarken de önceki configlerin tamamında şu anki gibi hata alıyodum. Yorkfield için kendi configimi nasıl oluşturabilirim?

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
12,452
6,485
4,401
Clover'den Opencore geçiş.
Elinizde çalışan clover varsa sayfaya göz atın.
Sisteminizin tam özelliklerini girin.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
16GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,945
2,485
4,401
Çok daha önemlisi sorunun varsa konu aç burası bunun yeri değil. @hackint0sh

BootLoader
OpenCore 0.8.5

hackint0sh

APPRENTICE
15 Kas 2021
7
2
1
Çok daha önemlisi sorunun varsa konu aç burası bunun yeri değil. @hackint0sh
Sorunum için yardımcı olabileceğini sanmıyorum, o konu için yardım da istemedim hem. Senin vermiş olduğun configlerle bi türlü opencore ile sıfırdan yükleme yapamıyorum, tek sorun bu. Yorkfield için 775 pin olan diğer mimariyi ve 1156 için olan mimariyi denedim ama sonuç nafile. Hatta sandy bridge ve ivy bridgei bile denedim. Bu konu için yardım istiyorum ve configleri sen paylaştığına göre nereye yazmam gerekirdi acaba? Cloverla kurduğum sistemi bayağı bi modifiye edip bozduğum için opencorea geçiş yapmak istemiyorum. Sıfırdan kurulumda da dediğim gibi unsupported cpu gpu pch ve devamında iki satır yazı yazıyo ama okuyamadan görüntü komple gidiyo. Buradan yardımcı olamayacaksan nereye konu açmam gerektiğiyle ilgili bilgi alabilir miyim?