macOS High Sierra Kurulumda Hata

mazamsezer

APPRENTICE
6 Şub 2018
6
0
0
44
Hayırlı akşamlar herkese,
Montezuma hocam, öncelikle seninle gurur duyduğumu ve önünde saygıyla eğildiğimi belirtmek isterim. Unix ve MacOS hakkında yabancıları aratmayacak içerik ve kalitede bir forum hazırlamışsın. Helal olsun.

Sistem Bilgileri:
Acer E5-573G-59U9: Intel i5-5200u 5th gen (broadwell)/Intel HD5500 on board +nVidia 920m 2GB bağımsız ekran kartı/6GB RAM/+1 TB HDD/1366x768 çözünürlük.

Benim sorum açılışla ilgili olacak: henüz High Sierra'nın yükleme ekranına erişemedim Türlü türlü açılış kombinasyonları(boot args) ve config.plist'ler denedim. Çoğunlukla ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, During name lookup/catalog (20140828/psobject-131) ile başlayan ve Backtrace (CPU 0 caller 0xffffff8008d6db4) ile devam eden hatalar aldım. Bu forumu ve yabancı kaynakları araştırdım ve sonunda DSDT/SSDT yaması yapmam gerektiğine karar verim.

İlk önce buradan DSDT rehberini okudum ve Clover F4 ile DSDT dosyalarını aml uzantısında aldım. Sonra bunlardan ayrıştırma yapabilmek için winiasl'yi indirdim. refs.txt ile düzgüne yakın bir ayrıştırma yapabildiğimi düşündüm ama aldığım dsl uzantılı dosyaları yamalamak için DSDTEditor(Windows)'u yükleyip açtığımda hata aldım (brackets does not match gibi bir hata idi sürekli) Interneti biraz kurcalayınca RWEverything diye bir programla karşılaştım (https://www.bios-mods.com/tools/RW-Everything 1.4.9/RwV1.4.9.zip) Bununla ACPI tablolarının dökümünü binary olarak alabiliyormuşuz. Eski tarihli bir hackintosh forum rehberinde de (yanlış hatırlamıyorsam 2014 tarihli) bu binary dosyaların uzantılarını aml yapıp Clover/ACPI/patched altına kopyalayarak kuruluma geçilebildiğibi okudum. Denedim. Bu da olmadı. Bana yardımcı olabilir misin?
Not: Aşağıda üç tane ekran görüntüsü paylaşıyorum. Gerekli ise başka bir resim ya da dosya da gönderebilirim.
XwnYxxFvIKYokdKMuxVlvVcNdsAQFTlp.jpeg
XwnYxxFvIKYokdKMuxVlvVcNdsAQFTlp.jpeg
XwnYxxFvIKYokdKMuxVlvVcNdsAQFTlp.jpeg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Aşağıdaki adımları deneyebilirsin.
13: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
  • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
 
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: syntaxturk

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler