macOS High Sierra Yükseltme Sırasında Hata

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
43
formda yazdığı şekilde apfs.efi dosyasını indirerek efi içerisinde kopyalamam gereken uefi64driverın içerisine kopyalıyorum OTHER klasöründe sadece FAKE SMC ve NULLCPUPOWER MANAGEMENT kextlerini bırakıyorum diğer kextleri yedeğini alarak siliyorum ve appstore dan uygulamalar içerisine indirdiğim high sierra uygulamasını çalıştırıyorum ilk kurulum başlıyor yaklaşık %50 sınırına geldiğinde ekranda elma resmi dağılıyor ve aşağıdaki resimde olduğu gibi donuyor. ( pc nin sistem bilgileri alt resimlerdedir)
KzUpBc5THy8Qn_smfrKVh5tMO-0Hsl7o.jpeg

bunlarda sistem resimleri
KzUpBc5THy8Qn_smfrKVh5tMO-0Hsl7o.png

KzUpBc5THy8Qn_smfrKVh5tMO-0Hsl7o.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
43
belki bir hatam vardır diyerek tekrar okuyarak denedim ancak yine aynı şekilde resimdeki yerde dondu, normal sierra açılırken resimde görünen ekran bir saniye kadar görünüyor tekrar apple logosuna dönerek açılışa devam ediyor ancak yükseltme yaparken ekran orada kalıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Windows yanına kurulmuş macOS için yükseltme yapıyorsan bu hataya neden oluyor olabilir. Zira macOS MBR kurulum desteklemiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
43
windows yanına kurdum ancak WİNDOWS kurulumunu MBR olarak yapmadım UEFİ kullanarak PBR bölüntü ile yaptım, yine sorun olur mu? şuan kullandığım SİERRA sürümü sizin tarafınızdan forma yüklenmiş RAW dosyasından kuruldu ileride HİGH SİERRA içinde böyle bir paylaşım düşünüyormusunuz sıfırdan usb kullanarak yükleme yapabilirim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
windows yanına kurdum ancak WİNDOWS kurulumunu MBR olarak yapmadım UEFİ kullanarak PBR bölüntü ile yaptım, yine sorun olur mu?
Evet, bu sorun olabilir. Mac'in kendi EFI bölüntüsü yok. Dolayısıyla kurulum esnasında disk hata veriyor olabilir. Rehberin başında belirttiğim üzere;
Buradaki yöntemler Windows yanına yapılmış macOS kurulumları ile denenmedi. Dolayısıyla bu yöntemler uygun olmayabilir. Zira iki yöntemde de, güncelleme direk olarak başlayacağı için diskiniz tamamen formatlanabilir, farklı bölüntünüzdeki yedeklerinizi, Win10 kurulumunu kaybedebilirsiniz.
İmaj hazırlayacağım. Ancak MBR yaması ile hazırlamak gerekiyor. Ancak High Sierra ile imaj hazırlama yöntemleri değiştiği için biraz vakit alacak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
43
bilgilendirme için teşekkür ederim, high sierra imajını merakla bekliyorum. bu zaman zarfında ben harddiski direk olarak silip sadece mac olarak kurulum yaparsam high sierra yükseltmesi gerçekleştirdikten sonra mac içerisindeki boot camp uygulamasını kullanarak yanına windows kurabilirmiyim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
bilgilendirme için teşekkür ederim, high sierra imajını merakla bekliyorum. bu zaman zarfında ben harddiski direk olarak silip sadece mac olarak kurulum yaparsam high sierra yükseltmesi gerçekleştirdikten sonra mac içerisindeki boot camp uygulamasını kullanarak yanına windows kurabilirmiyim ?
Sıfırladıktan sonra macOS kurulumu yapabilirsin. Boot Camp uygulaması Hackintosh ile kullanamazsın. Bunu yerine aşağıdaki rehberi takip ederek mac kurulumu sonrası Windows kurulumunu yapabilirsin.
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yusuf-5896

APPRENTICE
9 Haz 2017
31
5
0
28
Evet, bu sorun olabilir. Mac'in kendi EFI bölüntüsü yok. Dolayısıyla kurulum esnasında disk hata veriyor olabilir. Rehberin başında belirttiğim üzere;

İmaj hazırlayacağım. Ancak MBR yaması ile hazırlamak gerekiyor. Ancak High Sierra ile imaj hazırlama yöntemleri değiştiği için biraz vakit alacak.
Hocam size bi sorum vardı. Sizin imajlarınızda osxaptiofixdrv kullanıyorsunuz. Bunun Bir sebebi var mı?

Zira Bunun kullanıldığı clover ile kurulum yaparsam yanına uefi win 10 kuramıyorum. Windows sadece gpt disklere kurulabilir hatası alıyorum. Bunun için sizin efiyi değiştiriyorum veya başka bir imaj kullanarak kurmak zorunda kalıyorum. osxaptiofix2drv kullanılan clover ile kurunca hiçbir sıkıntı olmuyor. Hatta clover win 10 u hiçbir ayar yapmadan direk görüyor ve sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

goktube

APPRENTICE
29 Eyl 2017
25
7
21
43
pc yi tamamen formatlayıp sadece Mac OS kurduktan sonra yine aynı hatayı alınca farkettim ki sorun harici ekran kartı ve maalesef harici ekran kartını biostan kapatma seçeneği yok ve formda anlatılan yöntem çok karmaşık geldi ( benim pc bilgim düzeyine göre ) pragramla harici ekran kartını kapatmak gibi bir seçenekte yok maalesef ( belki ilerde bir program çıkabilir) o yüzden üzülerek 2 aylık uğraşıma ara veriyorum. ( 2 aya forma high sierra yükleme usb sinin eklenmesini bekleme süreside dahildir) :pensive::pensive::pensive:

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
nv_disable=1 Nvidia kartınızı çalıştırmayı durdurur kurulum ekranın da. Bundan ziyade tamamen kapatmak için güç plan vs için DSDT ve SSDT uygulamanız lazım.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897