Merhaba, evet macos izlencesinden diski temizledim 2e bölüp macos kurup hemen ardından boot işlemini yaptım en son etapta windows kurdun. Bundan dolayı mı görünmüyor?Önce Mac mi kurdunuz yoksa Windows mu? Diski tamamen formatlayıp macOS kurduğunuzu belirtmişsin. Öyle yaptıysan macOS kurulumu bitince Windows 10 USB'ni takıp kurulumu yapacaksın. Ardından hem BIOS Boot kısmına Windows gelir hem de Clover ile Windows'u açabilirsin.
Önce macOS kurmanız gerekiyor. macOS'u kurun ardından Clover'i yükleyin. En son Windows için ayırdığınız bölüme Windows'u kurabilirsiniz.montezuma, Macos kurulu usb taktım, disk izlencesine gelip diski 2 bölüntüye ayırdım, 1 bölüntüye windows fat yaptım, diğerini mac yaptım ardından çıkış yapıp windows 10 usbsini takıp. windows 10u kurdum, windows 10 bittikten sonra. tekrardan macos usb takıp mac için ayrılan bölüme macos kurdum. clover bootloader kurdum özellikleride < uefi olmayan sistemler (windows yanına yapılan kurulumda mbr formatlı hdd) için olanı yaptım ve gerekli uefi dosyalarını mont ettim ama yine windows yok.
Yanlış okumuşum ama fark yaratmayacaktır ben bu şeilde kurmuştum. EFI bölümünü boot ettiğinizde Microsoft isminde bir klasör görüyor musunuz?hocam ama rehberde öyle demiyor.
bios bot seçeneklerindeBios boot seçeneklerinde Windows boot menager varmı önce bunu kontrol et
söylediğin şekilde de deniyeceğim bakalım sonuç ne olacak. yanlız kafama takılan cloverın hangi seçeneğiyle yapacam, ve windowsu kurmadan önce boot edeyimmi?Dostum,
Önce Mac OS'u kur. Mac OS kurulduktan sonra Clover Bootloader ayarlarını yap.
Sonra Mac OS'u açıp (kurulumu demiyorum işletim sistemini diyorum) Disk İzlencesi'ne gir. Mac OS kurulu diski 2'ye bölüntüle.
Ardından yeniden başlat ve Windows kurulum medyanı takılı olsun.
Windows'u kurmak istediğin bölümü Windows format ekranında sil.
Ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Bu ayrılmamış alan seçiliyken ilerle deyip Windows'un kurulmasını bekle. Sakın alanı seçip yeni falan deme. Direkt ayrılmamış alan üzerindeyken ileri deyip devam et.
Ardından BIOS ilk sıraya Windows'u alacaktır ve Windows açılacaktır. Sonra hangisi önce açılsın istiyorsan BIOS'tan ayarlayabilirsin.
işte diski sildim tamamıyla ve disk izlencesinden 2 bölüntüye ayırdım yanlz lanet olası windows seçeneği gelmiyor ekran açılışında sadece mac var. bunun düzeltmesi yokmu yoksa macos high sierradan vazmı geçecem.aynı hatayı bende yaptım sen DİSK’i silip mac kurmayacaktın c yi bölüp yeni disk oluşturacaktın sonra paragon ile yeni DİSK’i aplee hfs formatına döndürüp o DİSK’e macOS kurulumu yapsaydın hiçbir sıkıntı yaşamazdın şimdi diski komple silip sadece Windows kursan sistem açılır ama pcde bir flaş disk yada herhangi bir cd olmadan Windows’a erişemezsin windows kuruluyor ama biosa boot seçeneği eklenmiyor
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.