ÇÖZÜLDÜ MacOS Kurulum Sonrası Win 10 Boot Sorunu

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
Merhaba, Windows 10 kullanıyorum, son sürüm sierrayı kurdum ama Windows 10a geçiş yapamıyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Sistem bilgilerin nedir, ne yaptın da bu hatayı alıyorsun, boot ayarlarını nasıl yaptın? Bunları ayrıntılı paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
Teknik Özellikler
  • İşlemci : Intel Core i5-3210M 3M Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
  • Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
  • Hard disk : Kingston 250GB SSD
  • RAM : 4 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM (sonradan 4 GB 1333 MHz Ram eklendi)
  • Wifi : Atheros AR9485WB Wireless + Atheros 3012 Bluetooth
  • Ethernet : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
  • Ses : Realtek High Definition Audio ALC270
  • Touchpad : Elantech Touchpad v4
  • Webcam : ASUS USB2.0 UVC HD WebCam
  • Kart Okuyucu : Realtek RTS5289

Kurulum;
  • windows 10 kurulu sistemde Diski bölüntüleyerek 2nci diski oluşturdum. Sonra MacOs high sierrayı usb ile kurdum, esnasındada sonrasındada windows 10a geçiş yok, yani yan yana mac ve windows yok, sadece boot macos from macc ve bootu var. windows yok.

Görüntülerde gördüğünüz üzere hiçbir yerde windows10 yok,

En son olarak disk formatlama ve yüklemeyi şu şekilde yaptım
Normal mac kurulum aşamasından disk izlencesine girip SSD diskimi tamamıyla sildim ve 2 bölüntü kurdum.
1, bölüntüye apple için
2, bölüntüyü windows yapıp izlence penceresinden çıkıp macos kurulumunu yaptım. clover ve diğer işlemleri yaptıktan sonra windows kurulu flash diski takıp windows için ayrılan bölümü biçimlendirip kurulumu gerçekleştirdim. şuanda her ikiside çalışıyor, yanlız windowsu usb bellek aracılığıyla çalıştırıyorum ama macos'u boot macos from mac diskinden çalıştırabiliyorum. burda istediğim tek olay, aşağıdaki görüntülerde olduğu gibi. windowsunda olması.

gerekli bilgiler ekranda görüldüğü gibidir.
Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg Qr__qILMcVuTHKMe6cQpFYNDZy3DNZny.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
9 Tem 2017
218
62
251
29
Önce Mac mi kurdunuz yoksa Windows mu? Diski tamamen formatlayıp macOS kurduğunuzu belirtmişsin. Öyle yaptıysan macOS kurulumu bitince Windows 10 USB'ni takıp kurulumu yapacaksın. Ardından hem BIOS Boot kısmına Windows gelir hem de Clover ile Windows'u açabilirsin.

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
Önce Mac mi kurdunuz yoksa Windows mu? Diski tamamen formatlayıp macOS kurduğunuzu belirtmişsin. Öyle yaptıysan macOS kurulumu bitince Windows 10 USB'ni takıp kurulumu yapacaksın. Ardından hem BIOS Boot kısmına Windows gelir hem de Clover ile Windows'u açabilirsin.
Merhaba, evet macos izlencesinden diski temizledim 2e bölüp macos kurup hemen ardından boot işlemini yaptım en son etapta windows kurdun. Bundan dolayı mı görünmüyor?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
montezuma, benim bios sistemim eski sistem, yeni sistem değil. ubuntu kurulummu yapmalıyım ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Sana o rehberi Ubuntu kur diye vermedim. Sistemin UEFI destekeleyen bir sistem olması lazım. rehberdeki Ubuntu adımını atlayarak, kurulumunu yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
montezuma, Macos kurulu usb taktım, disk izlencesine gelip diski 2 bölüntüye ayırdım, 1 bölüntüye windows fat yaptım, diğerini mac yaptım ardından çıkış yapıp windows 10 usbsini takıp. windows 10u kurdum, windows 10 bittikten sonra. tekrardan macos usb takıp mac için ayrılan bölüme macos kurdum. clover bootloader kurdum özellikleride < uefi olmayan sistemler (windows yanına yapılan kurulumda mbr formatlı hdd) için olanı yaptım ve gerekli uefi dosyalarını mont ettim ama yine windows yok.

9 Tem 2017
218
62
251
29
montezuma, Macos kurulu usb taktım, disk izlencesine gelip diski 2 bölüntüye ayırdım, 1 bölüntüye windows fat yaptım, diğerini mac yaptım ardından çıkış yapıp windows 10 usbsini takıp. windows 10u kurdum, windows 10 bittikten sonra. tekrardan macos usb takıp mac için ayrılan bölüme macos kurdum. clover bootloader kurdum özellikleride < uefi olmayan sistemler (windows yanına yapılan kurulumda mbr formatlı hdd) için olanı yaptım ve gerekli uefi dosyalarını mont ettim ama yine windows yok.
Önce macOS kurmanız gerekiyor. macOS'u kurun ardından Clover'i yükleyin. En son Windows için ayırdığınız bölüme Windows'u kurabilirsiniz.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
Diskte windowsun recovery bölümü varmış biosa Windows boot seçenegini ekleyen onu silmişsin diski biçimlendirirken Laptopun markası ne

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
asus k55vd i5. daha öncede yüklüydü sierra yanında win10 vardı ama. imajı burdan indirmemiştim. high sierrayı denemek istedim ama 3 gündür yardım edebilecek birini bulamadım sanırım bir ilki yaşıyorum. söyleneni harfiyen yapıyorum ama windows seçeneği yok. mac var görünüyor. macos yok

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Dostum,

Önce Mac OS'u kur. Mac OS kurulduktan sonra Clover Bootloader ayarlarını yap.

Sonra Mac OS'u açıp (kurulumu demiyorum işletim sistemini diyorum) Disk İzlencesi'ne gir. Mac OS kurulu diski 2'ye bölüntüle.

Ardından yeniden başlat ve Windows kurulum medyanı takılı olsun.

Windows'u kurmak istediğin bölümü Windows format ekranında sil.

Ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Bu ayrılmamış alan seçiliyken ilerle deyip Windows'un kurulmasını bekle. Sakın alanı seçip yeni falan deme. Direkt ayrılmamış alan üzerindeyken ileri deyip devam et.

Ardından BIOS ilk sıraya Windows'u alacaktır ve Windows açılacaktır. Sonra hangisi önce açılsın istiyorsan BIOS'tan ayarlayabilirsin.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
aynı hatayı bende yaptım sen DİSK’i silip mac kurmayacaktın c yi bölüp yeni disk oluşturacaktın sonra paragon ile yeni DİSK’i aplee hfs formatına döndürüp o DİSK’e macOS kurulumu yapsaydın hiçbir sıkıntı yaşamazdın şimdi diski komple silip sadece Windows kursan sistem açılır ama pcde bir flaş disk yada herhangi bir cd olmadan Windows’a erişemezsin windows kuruluyor ama biosa boot seçeneği eklenmiyor

mesut33

APPRENTICE
24 Ağu 2017
48
3
0
33
Dostum,

Önce Mac OS'u kur. Mac OS kurulduktan sonra Clover Bootloader ayarlarını yap.

Sonra Mac OS'u açıp (kurulumu demiyorum işletim sistemini diyorum) Disk İzlencesi'ne gir. Mac OS kurulu diski 2'ye bölüntüle.

Ardından yeniden başlat ve Windows kurulum medyanı takılı olsun.

Windows'u kurmak istediğin bölümü Windows format ekranında sil.

Ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Bu ayrılmamış alan seçiliyken ilerle deyip Windows'un kurulmasını bekle. Sakın alanı seçip yeni falan deme. Direkt ayrılmamış alan üzerindeyken ileri deyip devam et.

Ardından BIOS ilk sıraya Windows'u alacaktır ve Windows açılacaktır. Sonra hangisi önce açılsın istiyorsan BIOS'tan ayarlayabilirsin.
söylediğin şekilde de deniyeceğim bakalım sonuç ne olacak. yanlız kafama takılan cloverın hangi seçeneğiyle yapacam, ve windowsu kurmadan önce boot edeyimmi?

aynı hatayı bende yaptım sen DİSK’i silip mac kurmayacaktın c yi bölüp yeni disk oluşturacaktın sonra paragon ile yeni DİSK’i aplee hfs formatına döndürüp o DİSK’e macOS kurulumu yapsaydın hiçbir sıkıntı yaşamazdın şimdi diski komple silip sadece Windows kursan sistem açılır ama pcde bir flaş disk yada herhangi bir cd olmadan Windows’a erişemezsin windows kuruluyor ama biosa boot seçeneği eklenmiyor
işte diski sildim tamamıyla ve disk izlencesinden 2 bölüntüye ayırdım yanlz lanet olası windows seçeneği gelmiyor ekran açılışında sadece mac var. bunun düzeltmesi yokmu yoksa macos high sierradan vazmı geçecem.
herhalde bunu bilen hiçkimse yok.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
macOS Sierra basit iş sen şimdi önce sorunu çöz şimdilik macOS u bir kenara bırak önce normal usb yada dvd ile Windows 10 u kur kurulum bitip sistem açılınca kurulum yaptığın usb yi yada cd yi çıkar reset at pc ye bak açılıyormu bunu hallet mac için yardımcı oluruz sana

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler