ÇÖZÜLDÜ Macos Monterey dual boot kurulum?

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
DVI to VGA gelene kadar Windows 10 kullanmayı düşünüyorum ama dual boot nasıl yapılıyor bilmiyorum varsa bir rehber video konu oradan bakarım
DVI to VGA gelene kadar Windows 10 kullanmayı düşünüyorum ama dual boot nasıl yapılıyor bilmiyorum varsa bir rehber video konu oradan bakarım

ben hfspluslegacy kullanıyorum onunla bağlantısı yoktur demi bu ExFatDxeLegacy nin

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
Aynı diske dual kurulumda diskin GPT bölüntü düzeni kullanması ve APFS kapsayıcının ikinci sırada olması gerekiyor. Windows her zaman disk hizalamada başta olmak istiyor, bunu dayatıyor. Aynı diske kurulumda sabit disk ile boot ettğinizde EFI alanını windows'un bozacağı için yedeğini almayı unutmayın.
Hali hazırda APFS kapsayıcınız 1. Sıradaysa Live Linux bir usb ile Gparted üzerinden diski bölüntülendirip windows için APFS önünde alan açmayı deneyin. Disk hızalamsı uzun süreceği için boyutuna göre ne kadar süreceğini bilemiyorum. Bu değerlendirmeyi mevcut kurulumunuz üzerine yapıyorum.

Ek olarak bu yönteme bakın.
OpenCore BootCamp Kullanmadan Windows ve macOS Aynı Disk Üzerine Nasıl Kurulur - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Aynı diske dual kurulumda diskin GPT bölüntü düzeni kullanması ve APFS kapsayıcının ikinci sırada olması gerekiyor.
gparted ile açıp windows için alan açacağım bu alanın özellikleride böyle mi olması gerekiyor yani bide tek bir usb bellek var olurda sorun çıkarsa laptoptan efi dosyamı atarım ama yeniden monterey kurmam gerekir bunun yerine usbde efi kısmı oluşturma var mı hiç imajı usbye yüklemeden

buradan vereceğimiz GB sonradan değiştirilebilir mi

macos için 300 windows için 180 yaptım macosta oyun falan oynamayacağım sadece gündelik işler ve programlama vb

bölme işlemini yaptı ama bu hatayıda verdi pek sorun teşkil etmezse devam ediyorum

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
ExFatDxeLegacy dosyaso opencore ile Windows disklerin görünmesi için gereklidir. Aynı diske dual kurulumlarda diksin başında windows olması gerekiyor.
USB belleğin EFI alanına bir şey olmaz. Sabit diskin EFI alanına da birşey olmaz. GPT düzeninde windows mevcut EFI klasörünüzün içerisine Microsof diye bir klasör koyacak. Bunun içinde windows boot dosyaları olacak. Bir de BOOT içerisindeki BOOTx64.efi dosyasını kendi dosyası ile değiştirecek. Kurulum sonrası bu bootx64.efi dosyasını opencore ile değiştirdiğinizde Opencore ile hem Windows hem macOS isterseniz yanına her hangi bir linux dağıtımı yükleyebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Verdiğiniz rehbere göre ilerlerken kurulum aşamasında
Yeni bir bölüm oluşturamadik veya mevcut bir bölüm bulamadık hatası alıyorum

Dualbootta volumeleri oluşturma kısmında sorun yok ama exit yazıp USB ile ilgili olanlar kısmında su hatalsri alıyorum
dism /Get-WimInfo /WimFile:D:\sources

Hocam kurulumda cmd kısmında volumeleri oluşturma kısmında sorun yok ama USB ile alakalı olan kısımda sorun yaşanıyor ne yapmam lazım

Hocam rehberdekinin aynısını yapmama rağmen sorun yaşıyorum usbler kısmında install.esd olunca çalışmıyor resimdeki hatayı veriyor aynı hatayı ondan sonraki koddada veriyor install.wim ile her iki kodda sorunsuz çalışıyor cmd kısmı sorunsuz bitiyor ama Windows kurulum kısmında yeni bir bölüm oluşturamadik veya mevcut bir bölüm bulamadık hatası veriyor

Boot camp ile yapılabilir mi benim sistemde

Yada bu volumeleri vb oluşturmadan direk normal kurulum ile Windowsu kursam

Hocam onun için ayrı konu açtım

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727