Sonoma kurulu bilgisayarıma biosta herhangi bir ayar yapmadan standart efi tek seferde kurulum yaptım. Ekran kartı ve ethernet kartını kext ile tanıttım. Ses kartı standart efi ile sorunsuzca çalıştı. Wifi için uygun kext olmadığından (intel ac3165) dolayı henüz tanıtamadım. Açıkçası sonoma nın performansı venturadan sonra kötü gelmişti Sequoia performansıda beni pek tatmin etmedi. Google Chrome açılması bile 2 saniyeyi geçiyor. İşlemci ve ram kullanımını incelerken işlemcinin hiç zorlanmadığını gördüm, ısınmıyor bile. Ram hızıda 2666mhz ve 2x8gb takılı. Açık pencereleri simge durumuna ufalttığımızda dahi sanki tam akıcı gelmiyor bana.
Bunun sebebi sistemi kurduğum ssd nin sata ssd olduğundan dolayı dar boğaz yaratması mı? Genel konfigürasyonda yada bir sürücü sıkıntısı mı açıkçası anlamıyorum, tespit edemedim ve bu sebeplerden dolayı kullanmak içimden gelmiyor. Aynı bilgisayarda nvme ssd üzerinde çalışan win11 o kadar akıcı ve sorunsuz çalışıyor ki macos te yaşadığım beklemeler çok sebepsiz geliyor bana
İmaj ve efi için teşekkürler, elinize sağlık.