macOS Sierra amd v4.5 kurulum sonrası boot sorunu

hankiao

APPRENTICE
1 Eyl 2017
5
1
0
31
Selamun aleykum hayırlı geceler arkadaşlar acil yardım lazım macOS sierra kurlumunu başarılı bir şekilde tamamlıyorum yani öyle görünüyor şuaradaki imajı kullanıyorum kurulum sorunsuz tek tıkla başlıyor kod felan gerekmeksizin lakin kurulumdan sonra hdd den başlatınca pc reset atıyor hiç bir bilgi yok direk reset acil yardım ederseniz çok sevinirim version macOS sierra v4.5 diye geçiyor en sade ve koaly kurulumu bu imajda buldum lakin sıkıntı açılmıyor 2 yıldır bir türlü sağlam bir mac os kuramadım gerek driverler gerek ram hızları yardımcı olursanır çok sevinirim grafik tasarımla ilgileniyorum ve çok önemli benim için

Float gbi olac ama bu sorunum çözüldü şu anki sıkıntım ise ekran kartı bootan sonra herhangi birgörüntü alamıyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: xxxcom

xxxcom

PADAVAN
4 Ocak 2017
130
156
151
Selamun aleykum hayırlı geceler arkadaşlar acil yardım lazım macOS sierra kurlumunu başarılı bir şekilde tamamlıyorum yani öyle görünüyor şuaradaki imajı kullanıyorum kurulum sorunsuz tek tıkla başlıyor kod felan gerekmeksizin lakin kurulumdan sonra hdd den başlatınca pc reset atıyor hiç bir bilgi yok direk reset acil yardım ederseniz çok sevinirim version macOS sierra v4.5 diye geçiyor en sade ve koaly kurulumu bu imajda buldum lakin sıkıntı açılmıyor 2 yıldır bir türlü sağlam bir mac os kuramadım gerek driverler gerek ram hızları yardımcı olursanır çok sevinirim grafik tasarımla ilgileniyorum ve çok önemli benim için

Float gbi olac ama bu sorunum çözüldü şu anki sıkıntım ise ekran kartı bootan sonra herhangi birgörüntü alamıyorum
AMD ekran kartlarının bir çoğunda yaşanan boot'dan sonra siyah ekran yani boot black screen hatasını giderdiği tarafimca onaylanmıştır. Gereken basit bir kaç kext dosyasıdır. WhateverGreen.kext ve Lilu.kext dosyalarını usb' nin Efi/Clover/Kext/Other klasörüne atman yeterli. https://github.com/vit9696/WhateverGreen/releases/download/1.0.4/1.0.4.RELEASE.zip
https://github.com/vit9696/Lilu/releases/download/1.1.7/1.1.7.RELEASE.zip
Sistemin açıldıktan sonra Clover boot loader kurduktan sonra System/Efi/Clover/Kext/Other klasörünün içersinede kopyalamalısın.

BootLoader
OpenCore 1.0.1
Anakart Modeli
Gigabyte Z170 D3H
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700
Grafik Kartı
Intel® HD 530 & AMD Radeon Sapphire RX5700 XT 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1150
Ağ Aygıtları
Fenvi AX210 / Ethernet Intel I219V2
Disk ve RAM
256 NVME & 16GB DDR4 2133MHZ
  • Like
Tepkiler: montezuma

hankiao

APPRENTICE
1 Eyl 2017
5
1
0
31
hocam çözüm değil benimki ben terminalden sh /Volumes/SierraAMD/PostInstall/post.sh ile hddye post etme kısmını atlamışım v4.5 amdosx imajını kullandığımı belirtmiştim. Video karta gelirsek bu işlemleri yaparken usb ye atmamı söylemişşsiniz hocam tekrarmı kurcam sistemi yoska boot esnasındamı gerekli bu olay

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Video karta gelirsek bu işlemleri yaparken usb ye atmamı söylemişşsiniz hocam tekrarmı kurcam sistemi yoska boot esnasındamı gerekli bu olay
Bu kextleri Library / Extensions içine kur (dikkat; System / Library Extensions içine değil).

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hankiao

APPRENTICE
1 Eyl 2017
5
1
0
31
deneyip dönüş yapacağım hocam ilginiz için şimdiden emeğinize sağlık türkçe bir hackintosh formu na el atmanız ayrı bir güzellik :)

hocam sistemi başka makinada açtım uygun anakartlı bir sistemde System/Efi/Clover/Kext/Other kısmına verdiğiniz dosyaları kopyaladım sonuç aynı çılmıyor usb deki Efi/Clover/Kext/Other yolunuy malesef bulamadım

colover ile de usb de ki efi klasörüne dosyaları kopyaladım hocam sonuc yok usb den macOS hdd yi secip başlatıyorum yazılar kaydıktan sonra tamm aple logo ekranına gelceği sırada sinyal yok diyor

ayrıca hocam cevabınızı göz ardı etmedim bu konuyu daha öncesinde inceledm lakin benim anakartım da onboard yok MacOS Sierra'da AMD Radeon R9 380 Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
gigabyte GA-990FXA-UD5

hocam yokmu çözümü çözüldü atmışsınız ama çözülmedi :)

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
hocam yokmu çözümü çözüldü atmışsınız ama çözülmedi
Senin mesajın doğrultusunda çözüldü olarak işaretlendi. Eğer sen mesajlarını daha anlaşılır yazarsan bu sorunları yaşamayız. Bu bağlamda benim ve xxxcom arkadaşımın verdiği yanıtlar sadece grafik üzerine. Umarım bundan sonra mesajlarının daha anlaşılır olmasının önemini kavrarsın.
Kurulumdan sonra kernel dosyasını, kurulum yaptığın HDD içinde kurman gerekiyor. Aşağıdaki kurulum rehberinde nasıl yapılacağı anlatıldı.
AMD Sistemler için macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hankiao

APPRENTICE
1 Eyl 2017
5
1
0
31
hocam kusra bakmayın " Float gbi olac ama bu sorunum çözüldü şu anki sıkıntım ise ekran kartı bootan sonra herhangi birgörüntü alamıyorum"
burada belirtmiştim ben kurulumda hala sorun yaşadığımı .
Şimdi açıkca anlatayım ben sorunumu ilk başta kurulumdan sonrari dosyaları kopyalamayı atlamıştım o videoda göstermiyordu o kısmı başka videoda gördüm yaptım dosyaları kopyaladım terminalden sorunum ekran kartı başka bir pc ye takıyorum hdd yi o pc de shappire amd r9 200 serisi ekran kartı var sorunsuz açılıyor hdd den kullanabiliyorum benim pcmde takılı olan ekran karı ise msi amd r9 380 . x felan değil düz r9 380
boot ekranında yazılar kaydıktan sonra aple logosu geleceği zaman yani sinyal yok diyor mesajlardaki yöntemleri eksiksiz yaptım kextleri kopyaladım belirtilen klasörlere usb ye de hdd ye de tekrardan kusra bakmayın

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Sen konuşurken arada nefes alıyorsun değil mi? Şu yazdığın mesajı tek nefeste, virgül ve nokta olmadan okumaya çalış bakalım ne olacak? İlk olarak senin biraz imlaya dikkat etmen gerekiyor. Bak bir önceki mesajımda bunu belirttim. Şu yazdığından ne anlam çıkartılır, üzerinde bayağı çalışmak lazım.
Sistem boot etmiyor diyorsun ve konu başlığını değiştirmemizi istiyorsun. Bunu yapıyoruz ve ve sorununu anlatmaya çalıştığın mesaja uzun uzun baktığımda grafik sorunu yaşadığını anlattığını düşünüyorum (tabi doğru anladıysam). Bunun da çözümünü #3 mesajda verdik.
Ek olarak bahsettiğin video nedir? Ben herhangi bir video paylaşmadım, bu konu içinde de bir video yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hankiao

APPRENTICE
1 Eyl 2017
5
1
0
31
#3 mesajdaki kextleri uyguladım hocam sisteme anlatıldığı gibi sanırım kısa yazmam gerekiyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Kextleri EFI / CLOVER / Kexts / Others içine koyup tekrar dene. Olmaz ise #2 mesajdaki rehberi takip et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler