ÇÖZÜLDÜ macOS Sierra Bootloader Sorunu

efelemece

APPRENTICE
27 Şub 2017
61
44
21
40
Samsun
Merhaba Ben öncelikle web sitesi üzerinden macOS Sierra sürümünü başarıyla gerçekleştirdim. Kurulum yaptığım bilgisayar Intel Core i7 8 gb ddr3 ram ve NVİDİA geforce GT 630 ekran kartlı bir cihaz. Bu cihaz üzerinde kurulumdan sonra anlatıldığı gibi bootloder eklemek istedim ve Sitede anlatıldığı gibi Multibeats ile eklemeye çalıştım fakat olmadı. Sonra Clover ile boot loader eklemek istedim ancak yine aynı şekilde işlemleri uygulayıp boot ekranına geldiğimde usb olmadan maalesef boot etmiyor. Sonrasında NVDİA gt 630 ekran kartımı tanıtamadım ancak internette bulduğum bir kod ile geçici olarak 2 gb gibi bir hafızaya sahip olabiliyorum. Bu iki konu üzerinde bana yardımcı olursanız minnettar kalırım iyi çalışmalar dilerim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
OS X kurulumunu nasıl yaptığın önemli. Windows yanına mı yoksa ayrı bir HDD'ye kurulum yaptın? Bunu belirtmen lazım. İnternette bulduğun kod ile geçici olarak nasıl oluyor, bunu anlamadım. Biraz daha açık olmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: efelemece

efelemece

APPRENTICE
27 Şub 2017
61
44
21
40
Samsun
Windows'u kaldırdım ve direkt Sierra kurdum. Ayrıca internette bulduğum kod şu

Kod:
-f arch=x86_64 dart=0 npci=0x3000 nvda_drv=1
Bu kod ile boot ekranından ekran katını 2 gb olarak gösterip girebiliyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Sadece Sierra kurulu ise, Clover Bootloader'da seçeceğin ayarlar şu şekilde olmalı;
Sistemin UEFI ise;
UEFI Sistemler için seçilmesi gereken ayarlar:

KL64xI0h1L0G36ojY6VQNOVriBPMGbhB.png

UEFI olarak kurmadıysan;
UEFI olmayan ancak GPT olarak formatlanmış HDD için gereken ayarlar:

KL64xI0h1L0G36ojY6VQNOVriBPMGbhB.png

Bu kod ile boot ekranından ekran katını 2 gb olarak gösterip girebiliyorum.
Bu kodlar içinde arch=x86_64 kullanmadan dene. Kodlara ek olarak Config / Graphics içinde Inject NVIDIA işaretli olarak dene.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: efelemece

efelemece

APPRENTICE
27 Şub 2017
61
44
21
40
Samsun
UEFİ olarak kurulum yaptım clover efinüzerindrn gösterilen yerleri işaretleyerek uyguladım ancak drivers 64UEFİ içerisinde neyin işaretlenmesi gerekli göremediğim için emin değilim.

Söylediğiniz boot ekleme yöntemini uyguladım fakat olmadı boot ayarlarım efi olmasına rağmen clover efi üzerinden bu belirtilen ayarları yapıp daha sonra boot ekranından "clover Boot Options" üzerinden de "add clover boot options for all entries " olarak eklemek istedim. Yine olmadı. Söylediğiniz arch=x86_64 ü clover config üzerinden ekliyorum, fakat boot ekranına geldiğimde bu ayarların hiç birini dikkate almıyor. Direk default ayarlar üzerinden başlatıyor. Ciddi anlamda bunu yapmak isteğindeyim. Şu ana kadar yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.

İlginç bir durum var şu anda fark ettim bilgisayar içerisinde 1 hdd varken şuanda 2 ayrı hdd varmış gibi görünüyor. Acaba bütün sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Terminal uygulamasını açıp şu komutu kullan; diskutil llist
Çıkan sonucu burada paylaş.
Söylediğiniz arch=x86_64 ü clover config üzerinden ekliyorum, fakat boot ekranına geldiğimde bu ayarların hiç birini dikkate almıyor.
Bu ayarları eklediğin Config dosyası kullandığın dosya mı? Ek olarak bu ayaları boot menüsünden ekliyorsan burada yapacağın değişiklikler kaydedilmez. Bunları CLover düzenleme aracı ile yapmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

efelemece

APPRENTICE
27 Şub 2017
61
44
21
40
Samsun
Tekrar merhaba. Burada söylenenleri harfiyen uyguladıktan sonra kısmen başarısız olan MacOS sierra kurulumum sizinde yardımı ile sonunda tamamlayabildim. Burada kendimi ifade edebildiğim kadar etmeye çalıştım. Umarım sizi kırmamışımdır. Öncelikle başarılı bir şekilde hem sizin verdiğiniz kodları hemde clover üzerinden boot loader ekledim. Bendeki sorun ilginçtir şundan kaynaklı, Benim cihazda 2 adet HDD mevcut bu hddlerin hangisinin üzerine kuracaksam onu ilk önce bölüntülemem gerekti. Bu şekilde yaptığımda boot eklemesi başarılı oldu ve driverlar çalıştı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aufuk1

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Eki 2017
575
212
301
54
Merhaba, bende high sierra usb imajını yazdırdım ve kurmaya çalışıyorum fakat -v ile komut satırı bölümü bittikten sonra kurulum ekranına gelince siyah ekranda kalıyor. 1600x900 çözünürlük olmasıyla ilgisi olabilirmi, npci=0x2000 yerine npci=0x3000 yazdım fakat değişen birşey olmadı.
--------------------------------------------------------
Bir ekleme yapmak istiyorum siyah ekrana düşen arkadaşların işine yarayabilir ileride belki. F9 ile boot menüsüne girince 2 yerde USB'den başlatma çıkıyor sıralamada, en alttakini seçip devam edince yüksek çözünürlükte açılıyor ekran ve yükleme aşamasına geçebiliyor.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler