macOS Sierra Kurulum USB'ye Kext Yükleme

cmudesign

APPRENTICE
5 May 2017
22
3
21
40
Arkadaşlar merhaba,
Kurulum yaptığım USB'nin /System/Library klasörüne Wifi kextleri yükledim ancak ilk kurulum ekranında gördü sonrasındaki ayarlamalar ekranında görmüyor. Zannediyorum benim yüklediğim kextleri değil kendi içindekileri sisteme yükleme yapıyor. Ben kurulumun tüm aşamasında Wifi görmesi için USB içinde sistemin ana dosyasına var olan kexlerimi nasıl inject edebilirim. Herhangi bir yöntemi varmı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Kurulum USB'si içindeki Sistem klasörleri içine kext yüklersen bunlar çalışmaz. Kullanmak istediğin kextleri EFI / CLOVER / Kexts / Others içine yada 10.12 içine koyarsan sistem kurulumundan itibaren çalıştırmak isteyeceğin kextler çalışacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cmudesign

APPRENTICE
5 May 2017
22
3
21
40
Çalışmasında sorun olmuyor sadece kullanıcı adı ağ ayarlarında wi-fi görmüyor. Sürekli kurulumda Ethernet olarak bağlamak zorunda kalıyorum. Bunun bir çözümü varmı diye soruyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Çalışmasında sorun olmuyor sadece kullanıcı adı ağ ayarlarında wi-fi görmüyor. Sürekli kurulumda Ethernet olarak bağlamak zorunda kalıyorum. Bunun bir çözümü varmı diye soruyorum
Sevgili dostum cevap çok açık olmadı sanırım. Kurulum diskinin Sistem dosyalarında her hangi bir değiştirme yapılamaz. Kısaca; Çözümü yok.
Yapacağın şey, kurulumdan sonra çalışmasını istediğin donanımların kextlerini EFI / CLOVER içine koymak. Kurulumdan sonra da bu kextleri System / Library / Extensions içine kuracaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cmudesign

APPRENTICE
5 May 2017
22
3
21
40
Sevgili dostum cevap çok açık olmadı sanırım. Kurulum diskinin Sistem dosyalarında her hangi bir değiştirme yapılamaz. Kısaca; Çözümü yok.
Yapacağın şey, kurulumdan sonra çalışmasını istediğin donanımların kextlerini EFI / CLOVER içine koymak. Kurulumdan sonra da bu kextleri System / Library / Extensions içine kuracaksın.
Çözümü yoksa yapacakta bişey yok o zaman. Teşekkürler.