macOS Sierra kurulumunda kurulacak olan diski seçme bölümünde disk gözükmüyor ve disk Utility kısmında sadece USB bellek gözüküyor. Technopat'da bulunan çözümleri inceledim fakat hala sonuç elde edemedim.
Denemelerim şunlar: AHCIPortInjector.kext yüklendi. SATA-200-series-unsupported.kext yüklendi. FIX SATA ve FIX IDE kısımları işaretlendi. Disk GPT yapıldı. Bios ayarları yapıldı. IOATAFamily.kext.zip yüklendi.fakat hala sonuç yok. Başka bir sorumda bu kext dosyalarının içinden mac_osx olanı mı yoksa diğerini mi USB belleğe atmalıyım ? Terminalden diskutil list komutunu yazdım fakat sadece USB belleğe dair şeyler çıktı.
Denemelerim şunlar: AHCIPortInjector.kext yüklendi. SATA-200-series-unsupported.kext yüklendi. FIX SATA ve FIX IDE kısımları işaretlendi. Disk GPT yapıldı. Bios ayarları yapıldı. IOATAFamily.kext.zip yüklendi.fakat hala sonuç yok. Başka bir sorumda bu kext dosyalarının içinden mac_osx olanı mı yoksa diğerini mi USB belleğe atmalıyım ? Terminalden diskutil list komutunu yazdım fakat sadece USB belleğe dair şeyler çıktı.
bunu da yaptım. hala sonuç yok.100 Serisi Donanımlar İçin;
Diğer Çözümler:
- 100 Serisi sistemlerde bazı SATA-ID'leri AppleAHCIPort.kext Info.plist içinde tanıtılmamış durumda. Eğer sisteminizin SATA kontrolü (8086:a103, 8086:9d0:relievedface: gibiyse, aşağıdaki kexti kullanın.
Dropbox - SATA-100-series-unsupported.zip
- Şu kext kullanarak sorunu çözmeyi deneyin;
AHCIPortInjector.kext SATA Sürücüsü | osxinfo
- Yükleyici ile tekrar boot edin. Zira çoğu zaman ilk kurulum esnasında sistem tam kurulmamış olabilir. Kurulumdan sonra tekrar kontrol edin.
- Eğer BIOS sadece Legacy ise bunu UEFI & Legacy olarak ayarlayın. Kurulumdan sonra bunu sadece UEFI olarak ayarlayabilirsiniz.
- Anakart üzerinde farklı SATA kontrolü varsa ( Intel & Marvell) farklı SATA portları ile deneyin.
Son düzenleme: