ÇÖZÜLDÜ macOs Sierra Kurulumdan Sonra Disk Görünmüyor

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
Merhabalar @montezuma hocam.

1. Clover Boot Menü ekranında install_osx.. seçerek kurulumu başlatın.
1.kurulumu yaptım. Daha sonra yeniden boot ederek yeni çıkan "Boot OSX form sizin diskiniz" seçtim. Buda başarıyla kuruldu. X saniye sonra otomatik yeniden başlayacak yazdı. Yeniden başlattıktan sonra usb tekrar boot ettim fakat bundan sonra macOS nasıl masaüstüne geleceğim? En başa dönüyorum. Benim kurduğum disk gözükmüyor. Sadece install os x (ilk kurulum diski gözüküyor)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Kullandığın imaj GPT imajı ise;
macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)
10.13.1_High_Sierra.raw.zip - Google Drive
Ve kurulum adımları esnasında diskinin APFS formatlanmasını engellemediysen diskin APFS olarak kurulmuş olabilir. Aşağıda paylaştığım dosyayı USB / EFI / CLOVER / dirvers64UEFI klasörü içine koyup tekrar dene.
apfs.efi.zip
Eğer diskini GPT olarak formatlamadıysan ve BIOS Boot seçeneği sadece UEFI ise bunu Legacy olarak ayarlayıp tekrar dene.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: alpio

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
Kullandığın imaj GPT imajı ise;
macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)
10.13.1_High_Sierra.raw.zip - Google Drive
Ve kurulum adımları esnasında diskinin APFS formatlanmasını engellemediysen diskin APFS olarak kurulmuş olabilir. Aşağıda paylaştığım dosyayı USB / EFI / CLOVER / dirvers64UEFI klasörü içine koyup tekrar dene.
apfs.efi.zip
Eğer diskini GPT olarak formatlamadıysan ve BIOS Boot seçeneği sadece UEFI ise bunu Legacy olarak ayarlayıp tekrar dene.
- Disk APFS yazıyor.
- MBR değil.

Dediğinz dosyayı attım Boot yaptıktan sonra Diskimin adı from disk adı çıktı. Giriyorum. Komut satırından sonra ekranım kapanıyor. Sinyal yok diyor. Bu arada 2 gündür uğraşıyorum. Kaç forumda konu açtım. Tek siz cevap verdiniz, çok teşekkür ederim..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Komut satırından sonra derken, yazılar bir süre aktıktan sonra siyah ekranda mı kalıyor? Eğer böyle ise sorun ekran kartın ile ilgili olabilir. Bunun için aşağıda paylaştığım kextleri kurarak dene.
WhateverGreen.zip

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
SON DAKIKA EDIT:Hocam cozdum cok teşekkürler.
AppleALC devre disi biraktim. VODOOHDA kurdum. Acildi ama sikinti olur mu?

Ekran kapanmadan önce komut satırında şu yazmakta : "sound assertion in applehdadriver"

Youtube video upload ediyorum ama altta ki linktede benim yaşadığım sorunun aynısı var. Ama bende ekran gidiyor..

Bu arada attığınız dosyaları kurdum, düzelmedi. Tekrar çok teşekkürler..

Yosemite Final - Error at Sound assertion in AppleHDADriver and stuck - OSx86 10.10 (Yosemite) - InsanelyMac Forum

Edit: IATKOS ML2 sadece güvenli modda çalışıyor | Technopat Sosyal burada da aynı sorun varmış. İnceliyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
SON DAKIKA EDIT:Hocam cozdum cok teşekkürler.
AppleALC devre disi biraktim. VODOOHDA kurdum. Acildi ama sikinti olur mu?
Sıkıntı olmaz. Ancak sen kurulumda hala hata alıyorsan VodooHDA kurulumunu nasıl yaptın? USB / EFI / CLOVER / Kexts / Other içinden FakaSMC dışındaki kextlerin yedeklerini aldıktan sonra sil ve bu şekilde bir daha dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: alpio

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
Sıkıntı olmaz. Ancak sen kurulumda hala hata alıyorsan VodooHDA kurulumunu nasıl yaptın? USB / EFI / CLOVER / Kexts / Other içinden FakaSMC dışındaki kextlerin yedeklerini aldıktan sonra sil ve bu şekilde bir daha dene.
Bir önceki mesajımda son edit i en üste yazdım. Sonuna kadar okuyup zaman kaybı olmaması açısından.
Ne yaptım? VodooHDA kext ekledim. AppleALC kaldırdım (ses ile alakalı videonuz varmış kaldırmasam olur muydu acaba), daha sonra açıldı yani. Şuan masaüstündeyim. İnternet kexti ekledim. Vs. Teşekkürler. Konu kapanabilir.

• Like
Tepkiler: montezuma