İyi akşamlar ,
Başarılı bir şekilde son sürüm Sierra kurulumunu gerçekleştiriyorum fakat usb siz boot olamıyor (sadece mac kuruyorum ikinci bir işletim sistemi yok , temiz mac kurulumu , sierra kurulurken utilities kısmından biçimlendiriyorum hdd yi )
Denediğim yollar ;
Clover Boot ile UEFI siz boot kurulum yollarını denedim - çalışmıyor
MultiBeast ile UEFI siz boot kurulum yollarını denedim - çalışmıyor
USB bellek içindeki EFI dosyalarını mount hale gelmiş HDD deki EFI ile değiştirdim - çalışmıyor
Clover Boot ile kurup config , 64UEFI ve kext dosyalarını USB dekilerle değiştirdim - çalışmıyor
(Her seferinde biosu kontrol ettim bios da "boot options" seçeneklerinde hiçbirinde Clover veya MacOS seçeneği önüme gelmedi )
NOT:
işlemlerden sonra usb den Clover Settings den Hepsi için uygulayı da seçtim ,
Bu arada bu yolları denerken her seferinde temiz kurulum yaptım
UEFI li kurulumdan ziyade UEFI siz kurulum yapıyorum 3. yolu UEFI li şekilde de denedim lakin sonuç değişmedi
Sistemim:
CPU- i5 3230M
GPU- Nvidia GeForce 610m
BIOS ayarları:
VT-D-kapalı
Secure Boot - kapalı
Fast Boot - Kapalı
Launch CSM - açık ( kapalı da boot olmuyor sistem direkt olarak bios bölümüne yönlendiriyor)
Şuan tekrardan temiz kurulumu yaptım , yönlendirmelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
Başarılı bir şekilde son sürüm Sierra kurulumunu gerçekleştiriyorum fakat usb siz boot olamıyor (sadece mac kuruyorum ikinci bir işletim sistemi yok , temiz mac kurulumu , sierra kurulurken utilities kısmından biçimlendiriyorum hdd yi )
Denediğim yollar ;
Clover Boot ile UEFI siz boot kurulum yollarını denedim - çalışmıyor
MultiBeast ile UEFI siz boot kurulum yollarını denedim - çalışmıyor
USB bellek içindeki EFI dosyalarını mount hale gelmiş HDD deki EFI ile değiştirdim - çalışmıyor
Clover Boot ile kurup config , 64UEFI ve kext dosyalarını USB dekilerle değiştirdim - çalışmıyor
(Her seferinde biosu kontrol ettim bios da "boot options" seçeneklerinde hiçbirinde Clover veya MacOS seçeneği önüme gelmedi )
NOT:
işlemlerden sonra usb den Clover Settings den Hepsi için uygulayı da seçtim ,
Bu arada bu yolları denerken her seferinde temiz kurulum yaptım
UEFI li kurulumdan ziyade UEFI siz kurulum yapıyorum 3. yolu UEFI li şekilde de denedim lakin sonuç değişmedi
Sistemim:
CPU- i5 3230M
GPU- Nvidia GeForce 610m
BIOS ayarları:
VT-D-kapalı
Secure Boot - kapalı
Fast Boot - Kapalı
Launch CSM - açık ( kapalı da boot olmuyor sistem direkt olarak bios bölümüne yönlendiriyor)
Şuan tekrardan temiz kurulumu yaptım , yönlendirmelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
Son düzenleme: