ÇÖZÜLDÜ MacOs Sonoma Intel 8265 ile Heliportsuz Wifi - Bluetooth sorunu

msoscu24

APPRENTICE
13 May 2024
19
5
71
Merhaba.

Laptobumda Sonoma MacOs kurulu.
Wifi kartımın ve Blootooth cihazının intel 8265 olduğunu Aida64 ile öğrendim.
Şu an Heliport ile wifi bağlanabiliyorum.
Ancak daha önce Intel cihazlar için Wifi ve Bluetooth bağlantı için gereken Kext'lerin "IntelBTPatcher, IntelBluetoothFirmware ,,IntelBluetoothInjector, , itlwm” kext’ler olduğunu düşünerek, bu kextleri Config dosyasına işleyip çalıştırmak istediğimde, bluetooth çalışmadı, Heliport ile denemeden önce de Wifi çalışmadı.
“itlwm" kext yerine Airportitlwm.kext kullanınca ise sistem açılmadı.

Airportitlwm.kext tek başına ve diğer kext'lerle bereber sistemi çalışmaz hale getirse de, "itlw" kurulu isle helliport vasıtasıyla wifi üzerinden internete bağlanıyorum.

Bluetooth'a ise hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Bluetooth cihazımı sistem bilgileri üzerinden kontrol ettiğimde adres kısmı "null" olarak görünüp, yonga ailesi "BCM_4350C2" olarak görünüyor. Aida64’u kontrol ettiğimde hep Intel Bluetooth yazıyor. Bluetooth cihazımın yongası İntel mi, Boardcom mu anlayamadım. Acaba Intel olduğu halde bir şekilde Boardcom olarak gördüğü için mi intel ile ilgili kextler çalışmasına engel oluyor, yoksa sistem bilgilerinde yer alan husus doğru ve ben mi bu kartın intel olduğunu sanarak yanlış kext'lerle uğraşıyorum.

Özetle bir çok denemeye rağmen Heliport dışında native şekilde wifi bağlantısı ve hiçbir şekilde bluetooth cihazını kuramadım.

Heliport en azından wifi bağlanmamı sağlıyor ancak sistemi her başlattığımda uygulamayı yeniden açmaya ihtiyaç duyması nedeniyle kullanımı rahat değil, eğer wifi için heliport dışında bir çözüm bulamazsam, sistem açıldığında Heliport'un da otomatik olarak çalışıp wifi'ye bağlanmasını nasıl sağlarım?

Kullandığım kext'ler ve config dosyam aşağıdaki gibi.


Şimdiden teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,885
9,608
4,401
Öncelikle tabloyu inceleyin. Bluetooth konusunda dikkat etmeniz gereken kısmı işaretledim. BigSur sonrası IntelBluetoothInjector.kext kullanılmaz. Kullanmanız gereken kextler de işaretli alanda. Son sürümleri elinizde yoksa ki öyle görünüyor yazın ekleyelim.
AirportItlwm.kext için de durum aynı. Alpha 2.3.0 sürümünü kullanacaksınız. Eklediğim sayfada iki farklı Sonoma kext göreceksiniz. Sonoma 14.4 için olan sürümü indirip kullanacaksınız.
Ve bu kextleri plistinize ekledikten sonra NVRam Reset yapacaksınız yoksa çalışmayacaklardır.


Ekran Resmi 2024-05-25 18.50.03.png

Tüm bunlara rağmen Bluetooth çalışmıyorsa Usb sorunu var demektir ki Usb eşleme yapmanız gerekir. Bu konu ile ilgili rehber forumda vardır.
 
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

msoscu24

APPRENTICE
13 May 2024
19
5
71
Sorun çözüldü. Aslında Github'daki OpenIntelWireless hareketinin direktifleri gereği BigSur sürümü sonrası IntelBluetoothInjector kextini kullanmamıştım, ama yukarıda tüm paket dosyalarından bahsederken onu da katmışım, onun yerine BluetoothFixUp yazacaktım, benim hatam.
Güncel Kext'leri başkalarına aynı konuda yazdığınız cevaplardan edindim. Daha önce AirportItlwm.kext çalışmamasını ve sistemin açılmasını engellemesini ise eski sürüm olmasına bağlıyorum.
Sizin de bahsettiğini gibi Sonoma 14.4 sürümüne ilişkin olan sürümü indirip kurunca tek denemede hem bluetooth hem wifi çalıştı.
Desteğinizle çözdüm. İlginiz için teşekkür ederim.
 

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler