macOS Ventura 13.2 ve Opencore 0.9.2 sürümü iken sorunsuz kullandığım hackintoshumu 13.6 sürümüne güncelledim önceden yaşadığım ekran kartı tanıtma sorunu başladı. Cihaz sorunsuz açılıyor fakat backlight sorunu yüzünden ekran siyah gözüküyor. Ekran kartı patchi kaldırıp çalıştırdım. Opencore 0.9.5 sürümüne ve tüm kextleri güncelledim. Fakat ekran kartı patchi çalışmıyor hala.
WhateverGreen kextin güncelleme notlarına baktım:
v1.6.5
Config dosyam ektedir. @strangerone hocam siz bu hatayı çözmüştünüz bi bakarsanız sevinirim.
WhateverGreen kextin güncelleme notlarına baktım:
v1.6.5
- Added constants for macOS 14 support
- Added a new boot argument -igfxblt to revert the optimizations done by the compiler in backlight related functions, fixing the 3-minute dark screen issue and making Backlight Smoother (BLS) work on mobile Coffee Lake platforms running macOS 13.4 or later. (by @0xFireWolf)
- Extended the Backlight Registers Alternative Fix (BLT) submodule to support both KBL and CFL platforms. (by @0xFireWolf)
- Revised the Backlight Registers Fix (BLR) submodule to make it compatible with the Backlight Smoother (BLS) on KBL platforms. (by @0xFireWolf)
Config dosyam ektedir. @strangerone hocam siz bu hatayı çözmüştünüz bi bakarsanız sevinirim.
Ekli dosyalar
-
42.4 KB Görüntüleme: 78
- BootLoader
- OpenCore 0.9.5
- Laptop Modeli
- HP OMEN 15-ek0002nt 2020
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 10750H Comet Lake
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 & Nvdia RTX 2070 with Max-Q Design
- Ses Kartı Modeli