Bunu yapmanın birkaç yolu mevcut, seçenekler kullanıdğın donanıma bağlı olarak değişiklik gösterir; Orijinal bir Apple bilgisayar ile yapılan yöntemi Hack sistem üzerinde uygulayabilirsin.
Yeni nesil Mac'ler Boot Camp Yardımcısı ile DVD Rom olmaksızın USB Bootable Medya hazırlamamıza olanak tanıyor, Peki ya daha eski nesil Mac'iniz var ve DVD Sürücünüz çalışmıyor ve herhangi bir sebepten bu işi USB Bellek/HDD üzerinden yapmak istiyorsanız ne olacak?
Çözüm Boot Camp Yardımcısında gizli...
Gerekenler:
- Mac Mini, Mac Air, Mac Book, Mac Book Pro, iMac ve ya Mac Pro
- Bir adet en az 8GB Kapasiteye sahip USB Bellek veya HDD (Hard Disk Drive)
- Windows Vista/7/8 Krulum Diski imajı (iSO,DMG,BIN,CDR VB.)
Uygulama:
(~ Sistemin kurulu olduğu Hard Disk bölümünü temsil eder)
~Uygulamalar/izlenceler/ yolunu açınız, Boot Camp Yardımcısı'na sağ tıklayın ve Paket içeriğini görüntüle seçeneğini seçiniz,
Contents klasörü içerisinde bulunan
Info.Plist dosyasını kopyalayıp Masaüzerine yapıştırınız,
Info.Plist'e sağ tıklayarak Şununla Aç seçeneğinden
Text Edit'i seçiniz. (Ben
TexWrangler kullandım)
<key>DARequiredROMVersions</key>
<array>
Satıtının hemen altına kendi
Boot ROM Sürümü'müzü ekleyeceğiz,
Boot ROM Sürümü'nü öğrenmek için;
~Uygulamalar/izlenceler/Sistem Bilgileri uygulamasını açınız, Genel Donanım Bilgileri: altında Boot ROM Sürümü görünecektir.
Benim Boot ROM Sürümüm: MP31.006C.B05 olduğuna göre ekleyeceğim satır aşağıdaki şekilde olmalı:
<key>DARequiredROMVersions</key>
<array>
<string>MP31.006C.B05</string>
Yukarıdaki işlemleri yaptıktan hemen sonra diğer aşamaya geçiyoruz,
Info.Plis dosyamız içerisine eklememiz gereken bir kod daha kaldı.
<key>USBBootSupportedModels</key>
<array>
Satırının hemen altına, bir önceki kopyaladığımız kodun aynısı kopyalıyorum, daha sonra versiyon bilgisi haricinde kalan tüm veleri siliyoruz. Buna göre eklememiz gereken kod şöyle olmalı:
<key>USBBootSupportedModels</key>
<array>
<string>MP31</string>
Yani, benim Boot ROM Sürümü'müm
MP31.006C.B05 olduğuna göre
.006C.B05 satırlarını silmem gerekiyor.
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra,
Info.Plist dosyamızı kaydediyoruz.
~Uygulamalar/izlenceler/ yolunu açınız,
Boot Camp Yardımcısı'na sağ tıklayın ve Paket içeriğini görüntüle seçeneğini seçiniz,
Contents klasörü içerisinde bulunan
Info.Plist dosyasını siliyoruz ve yeni oluşturduğumuz dosyayı buraya yapıştırıp tüm pencereleri kapatıyoruz.
Artık BootCamp üzerinden iso yolunu göstererek Bootable USB Disk hazırlamak mümkün.