MacOS'den Windows geri dönüş

K.seras

APPRENTICE
31 Ocak 2017
29
1
0
25
Merhaba şu anda sierra kullanıyorum windows geri dönmem gerek.
Ancak mac üzerinde nasıl bir bootable usb windows yaratabilirim bilmiyorum.
Windows .iso indirdim ancak bootcamp çalışmıyor nasıl yapabilirim ?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Disk izlencesi'nden USB diskini MSDOS (FAT) olarak formatla.

Sonra ISO'yu MacOS'ta aç. ISO dosyasına çift tıkla yani.

İçindeki her şeyi direkt USB'nin içine kopyala.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Patchlenmiş bootcamp ile kurulum mümkün diye biliyorum. Patchlenmiş linkler uçmuş bu konuda link verebilecek var mıdır? Olmazsa paralel desktop kurabilirsiniz...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Patchlenmiş bootcamp ile kurulum mümkün diye biliyorum.
Senin bir konunda yanıtlamıştım. Yamalı bootcamp artık oluşturulmuyor. Zira Clover varken kimse BootCamp kullanmaya gerek duymuyor. Dolayısıyla El Capitan ve sonrası için yamalı Bootcamp bulunmuyor maalesef.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
223
159
251
parallels kullanın. işinizi çözer. Bence geri dönmek mantıklı değil. :D parallels işi çözer.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
  • Like
Tepkiler: montezuma

M.Duman

APPRENTICE
13 Mar 2017
45
47
21
Ankara
Bunu yapmanın birkaç yolu mevcut, seçenekler kullanıdğın donanıma bağlı olarak değişiklik gösterir; Orijinal bir Apple bilgisayar ile yapılan yöntemi Hack sistem üzerinde uygulayabilirsin.

Yeni nesil Mac'ler Boot Camp Yardımcısı ile DVD Rom olmaksızın USB Bootable Medya hazırlamamıza olanak tanıyor, Peki ya daha eski nesil Mac'iniz var ve DVD Sürücünüz çalışmıyor ve herhangi bir sebepten bu işi USB Bellek/HDD üzerinden yapmak istiyorsanız ne olacak?
Çözüm Boot Camp Yardımcısında gizli...
Gerekenler:
  • Mac Mini, Mac Air, Mac Book, Mac Book Pro, iMac ve ya Mac Pro
  • Bir adet en az 8GB Kapasiteye sahip USB Bellek veya HDD (Hard Disk Drive)
  • Windows Vista/7/8 Krulum Diski imajı (iSO,DMG,BIN,CDR VB.)
Uygulama:

(~ Sistemin kurulu olduğu Hard Disk bölümünü temsil eder)
~Uygulamalar/izlenceler/ yolunu açınız, Boot Camp Yardımcısı'na sağ tıklayın ve Paket içeriğini görüntüle seçeneğini seçiniz, Contents klasörü içerisinde bulunan Info.Plist dosyasını kopyalayıp Masaüzerine yapıştırınız,

Info.Plist'e sağ tıklayarak Şununla Aç seçeneğinden Text Edit'i seçiniz. (Ben TexWrangler kullandım)
<key>DARequiredROMVersions</key>
<array>

Satıtının hemen altına kendi Boot ROM Sürümü'müzü ekleyeceğiz, Boot ROM Sürümü'nü öğrenmek için;
~Uygulamalar/izlenceler/Sistem Bilgileri uygulamasını açınız, Genel Donanım Bilgileri: altında Boot ROM Sürümü görünecektir.

Benim Boot ROM Sürümüm: MP31.006C.B05 olduğuna göre ekleyeceğim satır aşağıdaki şekilde olmalı:

<key>DARequiredROMVersions</key>
<array>
<string>MP31.006C.B05</string>

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan hemen sonra diğer aşamaya geçiyoruz, Info.Plis dosyamız içerisine eklememiz gereken bir kod daha kaldı.

<key>USBBootSupportedModels</key>
<array>

Satırının hemen altına, bir önceki kopyaladığımız kodun aynısı kopyalıyorum, daha sonra versiyon bilgisi haricinde kalan tüm veleri siliyoruz. Buna göre eklememiz gereken kod şöyle olmalı:

<key>USBBootSupportedModels</key>
<array>
<string>MP31</string>

Yani, benim Boot ROM Sürümü'müm MP31.006C.B05 olduğuna göre .006C.B05 satırlarını silmem gerekiyor.
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, Info.Plist dosyamızı kaydediyoruz.

~Uygulamalar/izlenceler/ yolunu açınız, Boot Camp Yardımcısı'na sağ tıklayın ve Paket içeriğini görüntüle seçeneğini seçiniz, Contents klasörü içerisinde bulunan Info.Plist dosyasını siliyoruz ve yeni oluşturduğumuz dosyayı buraya yapıştırıp tüm pencereleri kapatıyoruz.

Artık BootCamp üzerinden iso yolunu göstererek Bootable USB Disk hazırlamak mümkün.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler