Masaüstü MacOS Catalina NVIDIA Üzerinden Intel GPU

SoudExx

APPRENTICE
3 Eyl 2020
1
0
1
Merhaba, Masaustu bilgisayarima MacOS Catalina kurulumu yaptim. Kurulum sirasinda ekranimi anakart cikisindan baglayip islemci uzerinden goruntu aldim. Bilgisayarimda ayni zamanda Windows da kullandigim icin goruntu cikisini ekran karti uzerinden alip MacOS kullanirken islemci uzerinden goruntu almam mumkun mudur? Ekran karti uzerinden bagladigimda islemci ekran kartini goremiyorum, sistem bilgisinde Dedicated Memory olarak gorunuyor.

Bunlar disinda birkac sorum daha var;

Catalina denedikten sonra High Sierra kurmayi denedim ama sistemimle uyumlu olmadigi yazdi ilk kurulum asamasinda. Uygulama gelistirme yapacagim icin Xcode ve developer account kullanmam gerekiyor, bunun icin ayrica bi kext/config ihtiyacim var mi ve High Sierra'da bunlari yapabilir miyim?

Kext'ler konusunda fazla bi bilgim yok, etherneti IntelMausi uzerinden calistirmayi basardim ama bunlar disinda onerdiginiz kext var ise deneyebilirim.
Sistemi kapatirken kernel panic aliyorum surekli.

Sistem:

Intel i5 8500 (Intel UHD 630)
MSI H370 Gaming Plus
16 GB Ram
Nvidia GeForce GTX 1070
Ikinci kere duzenleyemedigim icin buraya yaziyorum. High Sierra kurulumunda sistem uyumlulugu kismini atladim, bu sefer de ilk boot sonrasi kurulumda FakePCIID kisminda takili kaliyor, 1-2 baslangic komutu ile oynadigimda bu sefer de IntelMausi kisminda takili kaliyor.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,779
7,551
4,401
Merhaba, Masaustu bilgisayarima MacOS Catalina kurulumu yaptim. Kurulum sirasinda ekranimi anakart cikisindan baglayip islemci uzerinden goruntu aldim. Bilgisayarimda ayni zamanda Windows da kullandigim icin goruntu cikisini ekran karti uzerinden alip MacOS kullanirken islemci uzerinden goruntu almam mumkun mudur?
Mümkün.
Kext'ler konusunda fazla bi bilgim yok, etherneti IntelMausi uzerinden calistirmayi basardim ama bunlar disinda onerdiginiz kext var ise deneyebilirim.
Senin sisteminde çalışmayan donanımı belirleyip bununla alakalı konu açmalısın. Biz bilemeyiz senin sisteminde neyin çalışıp çalışmadığını. Aldığın hatanın görselini paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet