Mavericks 10.9.5 Hackintosh Kurulumu

MavOS

APPRENTICE
29 Ara 2017
1
0
1
38
Merhaba arkadaşlar.
Muhtemelen bu site de dahil olmak üzere yer yüzündeki bütün RAW, DMG ve ISO'ları denemiş bulunmaktayım. Ama sistemime bir türlü Mavericks kuramıyorum. Sierra kurdum gayet başarılı oldu. Ama benim Mavericks 10.9.5 versiyona ihtiyacım var. Zira işim gereği kullandığım Pro Tools HD 10.3.10/9/5 sürümleri en stabil Mavericks 10.9.5'te çalışmakta. Denediğim tüm kurulum çabalarında en fazla masaüstüne kadar gelebildim. Ama bu sefer de boot aşaması çok meşakkatli ve sağlıksız oldu. Ekran kartımı tanımadı hiçbir şekilde ve işlemcimin ekran kartı olan HD 4600 ile de verimli çalışamadım. Yani bir şekilde bu sorunu çözmemde bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Mavericks'e kuramamaniz cok cok normal, cunku sistemimiz mavericks icin cok cok kusursuz ve mukemmel :D
boot asamasinda ne gibi sikinti yasadiniz ve ekran kartini tanitmak icin hangi girisimlerde bulundunuz?

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: KemalALKIN

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Bu imaj ile güncel olarak kurulumu yapabilirsiniz.
kealOSXinfo Mavericks 10.9.5 AMD, Ryzen & Intel - RAW İmaj | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kurulumdan sonra Nvidia ekran kartınız için nvidia.com web sitesinden web driver isimli sürücünün 10.9.5 için olanını kullanmanız gerekmektedir.
Not: Mavericks'i kurduktan sonra internet bağlantısı varken mutlaka sisteminizi app store üzerinden güvenlik güncelleşetirmeleri adı altındaki güncellemeyi yaparak kullanınız. Aksi takdirde verim alamayabilir ve nvidia web driver kurulamayabilir. Başıma geldiğinden söylüyorum.

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
33
İSTANBUL
Merhaba ben suanda Mavericks 10.9.5 sürümünü ikinci kez kuruyorum. Clover bootloader değil Chameleon bootloader ne boot işlemini gerçekleştirdim. Ne de ekran çözünürlüğünü, 1680x1050 yapabildim. Ekran kartımı tanıdı ondan yana sıkıntım yok. Lütfen yardımcı olur musunuz.

Chameleon v2.2svn r2250

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Merhaba ben suanda Mavericks 10.9.5 sürümünü ikinci kez kuruyorum. Clover bootloader değil Chameleon bootloader ne boot işlemini gerçekleştirdim. Ne de ekran çözünürlüğünü, 1680x1050 yapabildim. Ekran kartımı tanıdı ondan yana sıkıntım yok. Lütfen yardımcı olur musunuz.

Chameleon v2.2svn r2250
Öncelikle, sorununu daha sağlıklı belirtmek için yeni bir konu açarak sistem donanımını paylaşmalısın
Diğer faktör ise; forumda Mavericks'e desteğimiz normal şartlarda yoktur ne yazık ki fakat bilgili veya tecrübeli arkadaşlar gördüğünde, cevaplayacaktır

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
33
İSTANBUL
Teşekkür ederim. Mavericks kullanmıyorum. Sierra 10.12 sürümünü kurdum. Sorunsuz şekilde kurulumu yaptım. Tek sorun boot edemedim. Clover EFI programı ile gerekli ayarları yaptığım halde nedense olmadı. Diğer sorunum belli ayarları seçmeyince, ekran titrer gibi oluyor. Sanki böyle ekran kartı driveri kurulmamış gibi oluyor. Inject Nvidia ve Inject EDID işaretleyince ekran kartının adı yazıyor. 3 MB yazan yerde bu sefer 1024 MB yazıyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir. Birde Multibeast programı ile ses, ethernet driverlerini kurduğum halde nedense işlemiyor.

Realtek RTL8168C/8111C PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI