Mavericks Kurulum Hatası

yurigagarin

APPRENTICE
19 Ara 2017
55
3
20
Arkadaşlar merhaba Config ayarlarından sonra boot yaparken beyaz apple logosu geliyor ve yükleniyor işareti çıkıyor fakat bir gelişme yok sürekli dönüyor ne yapabilirim. Ayrıca bu sisteme mavericksten üstün bir model kurabilirm miyim ?
Bu arada ekran kartı yanlış olmuş 420 m olucak

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
boot argümanlarına -v komutu ekleyerek sistemi aç ve hata görselini paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
herhangi bir hata vermiyor sadece boot argümanlarını ve yüklenen yeri atsam yeterli olur mu üstad ?
-v komutu sistemi debug mod ile başlatır. Ekranda yazılar akar akar, hata alındığında bu hatanın ne olduğunu anlamamıza yardımcı olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Grafik hatası alıyorsun ev Grafik kentlerini silmen gerekiyor.
  • Sorun yaratan Kext'leri Transmac ile silebilirsiniz
  • Bütün sürücüler sorunsuz yüklenmesine rağmen tam yükleyiciye ulaşma esnasında duruyorsa ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:
    • ATI = AMDRadeon* ve ATI*
    • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
    • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)
Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna basarak seçebilirsiniz bu modu). Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:
Kod:
fsck -fy
[I]
mount -uw /

mkdir /kext_backup

cd /System/Library/Extensions

mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup

rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache

reboot

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yurigagarin

APPRENTICE
19 Ara 2017
55
3
20
Grafik hatası alıyorsun ev Grafik kentlerini silmen gerekiyor.
  • Sorun yaratan Kext'leri Transmac ile silebilirsiniz
  • Bütün sürücüler sorunsuz yüklenmesine rağmen tam yükleyiciye ulaşma esnasında duruyorsa ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:
    • ATI = AMDRadeon* ve ATI*
    • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
    • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)
Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna basarak seçebilirsiniz bu modu). Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:
Kod:
fsck -fy
[I]
mount -uw /

mkdir /kext_backup

cd /System/Library/Extensions

mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup

rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache

reboot
Üstad kusura bakma yordum ama bu işlerde yeniyim bir de öğrenciyim ödevi yetiştirmem lazım acil olarak :D sorun yaratan kextleri transmac ile nasıl silebilirim ? ya da ikinci seçenekte sunduğun diğer kextleri nasıl silebilirim ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Geçici olarak kurulumu tamamlaman için clover da intel i işaretle fake id kısmına 80860046 yaz kurulumun tamamlanması lazım. Çünkü ben o şekilde yapıp geçmiştim.

yurigagarin

APPRENTICE
19 Ara 2017
55
3
20
Geçici olarak kurulumu tamamlaman için clover da intel i işaretle fake id kısmına 80860046 yaz kurulumun tamamlanması lazım. Çünkü ben o şekilde yapıp geçmiştim.
dostum ya sana zahmet fotoğrafları gösterebilir misin öğrenciyim ve bu işten cidden hiç anlamıyorum bir hevesle yaptım şimdi pc de windowsta yok macos da dünden bügüne 5 tane sistem denedi inan anlamıyorum :D

yurigagarin

APPRENTICE
19 Ara 2017
55
3
20
Usb den açtığın zaman options bölümü var oraya gir ondan sonra graphics ınjector var orda

Ne oldu yapabildin mi
Dostum lk dediğin gibi oldu evet sıkıntı yoktu fakat sistemi kurduktan sonra yeniden başlatınca hata verdi düzellmedi ben de az önce el capitan indirmiştim onu kurucam artık bilemiyorum hangisi olursa onu kurucam diye uğraşıyorum :D