Microsoft Surface Laptop 3 Loop Problem

yhackup

APPRENTICE
20 Tem 2019
23
4
21
Merhaba arkadaslar, Microsoft Surface Laptop 3 1867 icin Ventura kurulumu yaptim fakat opencore'dan MacOS'u sectikten sonra 3-4 defa bazen 7-8 defa yeniden baslatip daha sonra sistem aciliyor. Nedenini bir turlu bulamadim.

Quad-core 10th Gen Intel® Core™ i5-1035G7 Processor
8GB or 16GB DDR4 RAM
Intel® Iris™ Plus Graphics
Wi-Fi 5: 802.11ac compatible

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Yapılandırma dosyanızda bir birini tekrar eden bir sürü şey görüyorum..

SSDT-RHUB copy.aml yapılandırmanızda fazla aynısından saten var. USB sabitlemek için ayrıca Kernel altında USBToolBox.kext ve UTBMap.kext var. Eğer bu yamalar sizin cihazınız için hazırladığıız yamalarsa saece birini kullanın. UTBMap.kext ve toolbox kullanıyorsanız SSDT-RHUB copy.aml gerek yoktur. Bu yama her ikisi için de yükleniyor sistem açıldığında.

önce SSDT-RHUB copy.aml ve benzeriini ACPI den kaldırın.

AirportItlwm.kext ve itlwm.kext aynı şeydir sadece bir tanesini kullanın.

Muhtemelen USB portlarından kaynaklı cihaz resetleniyor.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

yhackup

APPRENTICE
20 Tem 2019
23
4
21
Merhaba hocam. Resetlenme problemi cozulur mu bu bahsettiginiz config hatalarini duzeltirsem?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Muhtemelen çözülür. İlk başta yapılandırmanıza baktığımda bunları görüyorum. USB portlarına bir kaç yerden müdahale ediyorsunuz. Önce bunları sadeleştirin.

SSDT-RHUB dosyasını ACPİ altında pasife alarak başlayın. Sırasıyla ilerleyin. Boot-args içerisine -v koduu ekleyip verbose modu açın. Ekran hata satırları kayarsa en azından hangi kısımda hata satırları yürütttüğünü görebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

yhackup

APPRENTICE
20 Tem 2019
23
4
21
Muhtemelen çözülür. İlk başta yapılandırmanıza baktığımda bunları görüyorum. USB portlarına bir kaç yerden müdahale ediyorsunuz. Önce bunları sadeleştirin.

SSDT-RHUB dosyasını ACPİ altında pasife alarak başlayın. Sırasıyla ilerleyin. Boot-args içerisine -v koduu ekleyip verbose modu açın. Ekran hata satırları kayarsa en azından hangi kısımda hata satırları yürütttüğünü görebilirsiniz.
Malesef hocam, bir degisiklik olmadi.