Nasıl bakabilirim modeline ? Realtek ama tam modeli bilmiyorumÖncelikle donanım bilgilerinizi yazın! Ses kartı bilgisini verin!!!
Technopat sitesinde asus bilgisayar için ses dosyası paylaşmıştı başarılı kurulum yapan biri bende onu denedim ve çalıştı o yuzden o dosyayı kullandım. Windows ' u kaldırdım.Ss tanıtmak için hangi yöntemi kullandın? Ayrıca Ses yonga setini öğrenmek için Windows üzerinden AIDA64 kullananabilirsin.
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Sırasıyla yaptım hepsini fakat sistem açılmadı böyle hata veriyor.Kurduklarını sil. Termnal aç ve aşağıdaki kodları kullanarak önbellek dosyalarını sıfırla.
Bundan sonra sistemi yeniden başlat ve aşağıdaki kurulum paketini indir.Kod:sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi
Kurulum ekranı seçeneklerinde "VodooHDA 2.8.9 Classic 10.12" seç ve kurulumu tamamla. Ardınan tekrar yukarıdaki kod ile önbellek dosyalarını yeniden oluştur ve sistemi yeniden başlatıp Ses ve mikrofon denemesi yap.
Sistemi sildim bir daha kurdum hiç kexts kurmadan ilk isim VoodooHDA yı yükledim sonra resledim böyle geliyor sonra resliyor PCDaha önce kurduğun kextleri silmemişsin ve bu yüzden Kernel panic alıyorsun. Sistemi -x komutu İle başlat. VoodooHDA İle ilgili kextleri bul ve sil. HDAdisabler.kext bul ve sil. Rebuild cache yap ve tekrar dene.
İlk kurdugumda silmeden yaptım yine hata verdi az once tekrar sistemi kurdum ve bu safer sildim sizin verdiğinizi kullandım Sürüm olarakta 10.12.2 miydi sonu sizin denediğinizi denemiştim. AppleALC.kext i sildim yine açılmadı. simdi sizin verdiğiniz sürümü deniyimİlk olarak AppleHDA silmemen gerekiyor. İkinci olarak voodooHDA kurulum paketinde hangi seçenekleri ayarlayıp kurmaya çalışıyorsun? Ve son olarak, voodooHDA kurulumdan önce eğer bizim imajı kullaniyorsan AppleALC.kext yedeğini alıp sildikten sonra dene. Olmaz ise kurduğun ses İle kextleri tekrar silip aşağıdaki bağlantıdaki voodooHDA sürümünü dene;
VoodooHDA download | SourceForge.net
Yine aynı ekranda kaldı.İlk olarak AppleHDA silmemen gerekiyor. İkinci olarak voodooHDA kurulum paketinde hangi seçenekleri ayarlayıp kurmaya çalışıyorsun? Ve son olarak, voodooHDA kurulumdan önce eğer bizim imajı kullaniyorsan AppleALC.kext yedeğini alıp sildikten sonra dene. Olmaz ise kurduğun ses İle kextleri tekrar silip aşağıdaki bağlantıdaki voodooHDA sürümünü dene;
Sizin technopatta dosyanızı gordum onu denedim mikrofon çalıştı ama ses çalışmıyor birde çok ağır aciliyor 40 dk da açılıyor PCİlk olarak AppleHDA silmemen gerekiyor. İkinci olarak voodooHDA kurulum paketinde hangi seçenekleri ayarlayıp kurmaya çalışıyorsun? Ve son olarak, voodooHDA kurulumdan önce eğer bizim imajı kullaniyorsan AppleALC.kext yedeğini alıp sildikten sonra dene. Olmaz ise kurduğun ses İle kextleri tekrar silip aşağıdaki bağlantıdaki voodooHDA sürümünü dene;
Dropbox - AppleHDA-276.26-ALC233.zip şu paylaştığınız dosyayı.Technopat'ta hangi dosyamı gördün? VoodooHDA ise seninle paylaştığım dosyadır. Ses için kurduğun ketleri System / library / Extensions içine kurduğundan emin ol. EFI / CLOVER / Kexts / Others (Yada 10.12) içindeki kentleri Library / Extensions içine kur ve bunları EFI'den kaldır. Ek olarak Clover Bootloader güncel sürümünü yükle.
Hocam normalde bu dosya var bende bunda ses çalışıyor mikrafon çalışmıyor. Normaldede bunu kullanıyordum.Temiz kurulum yapıp şununla dene;
ALC 233 ses kext | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.